reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja pojadłam tych placków ziemniaczanych, tak naprawdę kilka zjadłam i mnie zmuliło totalnie i do niczego się nie nadaję i z pakowania nici:(

reklama
Hejka :) my mamy opla astre :) na początek starczy ale jak w przyszlosci bedzie drugie dzieciątko to chcemy zmienić. :). No dzis u mnie piekna pogoda, mialam dosłownie dzień do pracy :) zapał jakis mnie ogarnal :) jutro przyjeżdżają rodzice, dziadkowie i brat z przyszla zona to będziemy robic grillka jeśli bedzie fajnie :) no i majowka wiec odpoczywamy z mężem w domku i cieszymy sie soba :)

Aneta cudne wieści :) widzisz dzidzia jest silna i daje sobie rade :)

No ogólnie musiałam Was nadrobić i na końcu juz zapomniałam co mialam napisać. :) aaaa to nic :) wybaczycie :)

Anetka krwiaki nie zawsze się wchłaniają - czasem pękają i tyle. Jak się zmniejsza to dobrze. Sąsiadka miała krwiaki w ciąży to mówiła, że jak pękały to krew po nogach się lała. 2 tyg temu urodziła po terminie zdrową córeczkę ;)
Ja staram się nie filmować i nie myśleć że będzie źle.
Od wczoraj po południu i wieczorem rzyganko. Masakra, niech ten pierwszy trymestr się kończy bo jestem nie do życia :(
My mamy Forda Explorer - na 7 osób więc spokojnie się pomieścimy. Jedyne co to będę mój samochód zmieniać - mam fiata pandę na 4 osoby. Myślę poważnie o Citroenie Berlingo - ma rozsuwane drzwi i mam podejrzenia ze na tylnej kanapie zmieszczą się 3 fotele.
Niemąż zawiózł pierworodną na majówkę - tam gdzie wszyscy mieliśmy jechać. On wróci jutro a młoda z jego bratem we wtorek. Ja z młodszą w domu - ona gorączkuje. Skarpetki octowe średnio pomagają, jeszcze biorę pod uwagę kąpiel chłodzącą. Jak to nie zadziała to chyba będę zmuszona dać jej nurofen bo już wymęczona jest :(

hej bylismy caly dzien u rodzicow, bratanica mnie wykonczyla, ledwo chodze...

zauwazylam, ze odkad lykam duphaston to mam mniejsze mdlosci i gdzie tak tak pod wieczor dopiero zaczynaja mnie brac, piersi sa do odciecia i nasilily sie skurcze nog

Hej dziewczynki. Nadrobie Was później. Znowu odwiedzilam ip bo w nocy mocno krwawilam. Dzidziol jest sliczny. Leżał na plecach i machnal nozkami i raczkami. SerdusZko pięknie bije. Krwiak mniejszy i wezszy o połowę. Z 3cm zszedł na 1.6. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Super wiadomości. Myślę, że teraz już jest bezpiecznie, bo maluszek jest wiekszy od krwiaka. Będzie dobrze :happy:

Chyba nie. Antiope ma na 29 listopada termin? Dobrze pamietam? Skadi jest jeszcze bardziej do przodu. Chyba tydzień wcześniej niz ja. Kindzia chyba też ma dzidzia wiekszego.
Mnie wychodzi 29 listopad, ale z usg, a ja myślę, że taka po prostu uroda mojego malucha (Bazyli też był zawsze większy, a urodzi się raczej w terminie z om. Tak więc ja wolę się trzymać terminu, który sobie wyliczyłam od dnia zapłodnienia i to wychodzi 3 grudzień. :happy:

A mnie coś boli jak na okres i się martwię :(
Na pewno wszystko ok, tylko macica rośnie. Jak nie krwawisz, to nie ma się czym martwić.

Właśnie zalozylam sobie pamiętnik ciazy. Od początku będę opisywała wszystko tydzień po tygodniu. Nie wiem co z tym później zrobię ale chcę mieć zapisane wszystkie te przeżycia :) ręką mnie juz boli od tego pisania [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo mi się podoba ten pomysł, bo z własnego doświadczenia wiem, że pewne rzeczy z czasem ulatują. Tak jak etapy w rozwoju dziecka. Człowiekowi się zdaje, że zapamięta, a rok później się okazuje, że czarna dziura.

A my dziś spędziliśmy miłe popołudnie, bo zrobiła się ładne pogoda. Pojechaliśmy najpierw do parku linowego i D połaził sobie na linach z córką, a ja z Bazylim obserwowaliśmy ich z dołu. A potem poszliśmy na długi spacer. Wszystko super, ale jestem padnięta i brzuszek mnie trochę pobolewa. Mam nadzieję, że nie przesadziłam z tym spacerowaniem.

A już myślałam, że ja najstarszą dzidzię mam :) Fakt jest taki, że termin mam z OM na 1 grudzień, a z USG na 3 grudzień, ale pewno rodzić będę wcześniej. Co do samochodu to nas czeka zakup nowego , bo teraz mamy seata i ciężko z jednym dzidziusiem się zmiescić z tyłu , a co dopiero z dwójką , bo bardzo mało miejsca jest i mały bagażnik. A moje maleństwo dzisiaj wyjątkowo daje mi znać o swojej obecności. Mdłośći mam takie potworne , że chyba takich jeszcze nie miałam od początku.

reklama
Do góry