reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nooo to jest dosłownie cud! Niesamowite uczucie... czuje,ze mogę wszystko i jestem tak strasznie z siebie dumna :) wszyscy na około się tak cieszą jakby to ich było hihi Ale to dlatrgo,że nas nikt nigdy by o dziecko nie podejrzewał. Moja teściowa nam nie uwierzyła :D bo my zawsze mowilismy,że kariera teraz ważna, dorobic sie, dom, podróże a dzieci to kiedyś daleko... a tu psikus, wszystko się przewartosciuje :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nooo to jest dosłownie cud! Niesamowite uczucie... czuje,ze mogę wszystko i jestem tak strasznie z siebie dumna :) wszyscy na około się tak cieszą jakby to ich było hihi Ale to dlatrgo,że nas nikt nigdy by o dziecko nie podejrzewał. Moja teściowa nam nie uwierzyła :D bo my zawsze mowilismy,że kariera teraz ważna, dorobic sie, dom, podróże a dzieci to kiedyś daleko... a tu psikus, wszystko się przewartosciuje :)

mi sie wartosci w jednym momemcie zmienily, nagle zrozumialam, ze bede dla kogos najwazniejsza, ze ktos bedzie mi ufac..wczoraj patrzylam na moich rodzicow jak niuniali moja 3-tygodniowa bratanice i az sie wzruszylam, ze beda w grudniu tak moje tulic i sie cieszyc na kolejnego wnuka, widac, ze sa ze mnie dumni i czekaja na wnuka

Ostatnia edycja:
Ja nigdy nie interesowalam się za bardzo takimi sprawami jak dni plodne, jakieś fazy, śluzy.... totalnie nie myślałam o tym i ciąża jest totalnym przypadkiem :) a corke chce bo sobie całe życie marzyłam,że jeśli dziecko to córeczka, która będzie ze mną po sklepach chodzić i kawe pic na starość ;))) a skoro tak się wszystko układa, że co pomysle to się spełnia to i w to wierzę, że będzie dziewczynka <3 ale najważniejsze w tym momencie żeby było zdrowe! I to jest priorytet :)

Mnie też się zawsze córcia marzyła...No cóż, może tym razem się uda...

Wg miesiączki to tak jak Ty 5t4d [emoji1] ale to się już powinno nazywać 6 tydzien prawda? No bo 6ty trwa... a dr mówiła, że to 5ty. Wiec juz nie wiem jak to liczą. Podobno później z usg wychodzi jeszcze inaczej..

No właśnie to na logikę powinno być tak jak mówisz, ale lekarze liczą te skończone tygodnie i dla nich 5t4d to 5 tydzień, a nie 6. Też myślę, że to nie logiczne :happy:

Mnie też się zawsze córcia marzyła...No cóż, może tym razem się uda...

No właśnie to na logikę powinno być tak jak mówisz, ale lekarze liczą te skończone tygodnie i dla nich 5t4d to 5 tydzień, a nie 6. Też myślę, że to nie logiczne :happy:
mi wczoraj powiedziala lekarka, ze piaty tydzien i 4 dzien to jest szosty tydzien

Wg miesiączki to tak jak Ty 5t4d [emoji1] ale to się już powinno nazywać 6 tydzien prawda? No bo 6ty trwa... a dr mówiła, że to 5ty. Wiec juz nie wiem jak to liczą. Podobno później z usg wychodzi jeszcze inaczej..

Tak jak doktorka liczy 5t4d to 5tydzien. No i tym trzeba sie sugerować robią np badanie zalecane od konkretnego tygodnia ciąży .

Juz kiedys mialysmy dyskusję na ten temat ;) ja zanm właśnie te dwie szkoły. Ja mam dziś 9 tydz 1 dzien i niektorzy lekarze liczą ze to 9 tydz a inni ze poczatek 10. Ja sama sie w tym gubię i podaje zawsze tak 9 plus 1. Niech sobie sami wyliczaja:D

Lux większość lekarzy uważa najbardziej wiarygodny termin porodu z usg kiedy pojawia sie bicie serduszka 6/7tc. Chociaż juz sie spotkalam tez ze 12tc to ten najbardziej odpowiedni.

reklama
Widzicie suwaczki? Zrobilam sobie ale I Tak ich nie widze . I waszych tez nie. U jednwj tylko widze niku nie pamietam.(u Piotrowska) Mozna na telefonie he widzuec ?

Do góry