reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

a ja tam wiem kiedy miałam owu mało tego kochalismy sie wtedy tylko raz no ale nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia bo jak wiadomo plemniki żyją trzy dni ... ale wiem, że zagnieżdżenie było 28 marca bo wtedy zauważyłam krew a 29 test był pozytywny aż sama w szoku byłam bo to mama mnie "zmusiła" żeby go zrobić
powiedziała, że ona widzi, że jestem w ciąży i koniec kropka ! nie wiem po czym to poznała ...

reklama
Ja nigdy nie interesowalam się za bardzo takimi sprawami jak dni plodne, jakieś fazy, śluzy.... totalnie nie myślałam o tym i ciąża jest totalnym przypadkiem :) a corke chce bo sobie całe życie marzyłam,że jeśli dziecko to córeczka, która będzie ze mną po sklepach chodzić i kawe pic na starość ;))) a skoro tak się wszystko układa, że co pomysle to się spełnia to i w to wierzę, że będzie dziewczynka <3 ale najważniejsze w tym momencie żeby było zdrowe! I to jest priorytet :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja już po wizycie :) dwa tygodnie temu niewiele było widać, a dziś niespodzianka :) maluszek ma juz 2 cm i piękne pulsujące serduszko :) jestem mega szczęśliwa :) <3
Trzymam kciuki za mamusie dziś wizytujące :)
super wiesci !!! ktory masz tydzien?
moje pol centymetra szczescia!!! wszystko jest ok, dzieciatko ma 0,5 cm, za dwa tygodnie mam isc zobaczyc czy bedzie serduszko, dobrze, ze poszlam tak szybko, bo tsh jest znow za wysokie i dostalam duphaston i leki na tsh, od jutra mam je brac. Jestem szczesliwa!!!!!!!!! rodzice i tesciowa zakochani w tej malej kropce, bratowa i brat tez :-) :) progesteron ok, wszystko w normie.
super wiesci! Bylam ciekawa jak u ciebie bo mamy ten sam termin. u mnie pewnie tez jeszcze zarodka nie ma , wiyzte mam 10 maja wiec pewnie juy bedzie serduszko pukac. kiedy masz kolejna wizyte ??
Ja też. Czesto mnie pobolewa i czuje sie jakby wypchana kamieniami.
ja dokladnie tak samo sie czuje !!!! PELNA .
Mój żołądek też boli, kłuje, właśnie jakbym się kamieni najadła. W ciągu dnia nie mam apetytu, za to wieczorem i w nocy mnie ssie. Przecież nie będę jadła w nocy?! Ehh. Może jabłko pomoże i woda.

Lux gratulacje :)
w drugiej ciazy musialam podjadac w nocy !!! tak mnie zsało że masakra ! no i przytulilam 25 kg !!! a cc mialam 4 tyg szybciej ! 30 bym miala ! szok !

Moja Pesteczka ma 0,5cm :))) kolejne usg za 2 tygodnie jak będzie tętno. Mam brac kwas foliowy w wiekszej dawce na recepte ale to ze wzgledu na leki jakie bralam nie wiedzac, ze zaszlam w ciążę oraz będę miala wiecej badan ze wzgledu na moja chorobę krwi. Jestesmy bardzo szczesliwi <3 <3 <3 Pani Dr powiedziala, ze wycelowalismy w chlopca, ale ja marze o córecce... moj przyszły mąż zachwycony, rodzice tez, wszyscy szczesliwi a ja nie moge sie doczekac tego 7 tygodnia....
super ! ktory to tydzien ? ja mam 5 i 4 dzien 10 maja bede miala pierwsza wizyte wlasnie aby juz serduszko bilo.
.
Przy cesarce na zimno to ty decydujesz kiedy twoje dziecko się rodzi, nie ono. Ono siedzi sobie brzuszku spokojnie a tu nagle ktoś go wyjmuje z ciepłego brzuszka. Jest to stres i trauma dla dziecka, dla kogo nie byłby zresztą. Zaleca sie więc nie umawiać na konkretną datę lecz pojawić się w szpitalu ze skierowaniem gdy wystąpią pierwsze skurcze lub odejdą wody płodowe.
Cesarka na zimno jest "wygodna", wygodna dla lekarza bo rach ciach godzinka i po kłopocie, i wygodna dla mamy niejako bo może sobie wszystko zaplanować, ba może nawet 2 tygodnie przed terminem już tulić swoje dziecko, nie przenosi, nie zmęczy się końcówką.
Sama nieako byłam tak wygodna, teraz żałuję.

To nie jest moja opinia, nie oceniam nikogo kto się na nią zdecyduje, takie są fakty przytaczane przez położne.

Drugą cc przeżyłam gorzej niż pierwszą, trzeciej się boję, czwartej pewnie nie będzie :( Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, sama z takiej pochodzę, cesarki niejako hamują mi te chęci.
Zamierzam więc szukać lekarza który obiektywnie na mnie spojrzy i powie mi realne szanse na poród siłami natury po cc (vba2c).
ja rowniez druga przezylam gorzej niz pierwsza i trzeciej tez sie boje.dluzej dochodzilam do siebie , bolalo. bardziej itp. tlumaczylam sobie ze organizm starszy itp wiec dlatego , teraz to juz wogole o kolejne 7 lat jestem starsza i to mnie lekko przeraza .
współczuję :hmm: u mnie dziecko od razu zabrali do inkubatora i dopiero po 24 godzinach zobaczyłam małego :-( :(

elifit dokładnie magiczny zastrzyk i ból minął :tak:
u nas dokladnie bylo tak samo , zobaczylam malego dopiero nastepnego dnia , byl pietro wyzej , ledwo wstalam chcoc glupia mialam jeszcze lezenie po cc , na wpol zgieta po schodach z przystaniem przy oknie bo slabo mi sie zrobilo.doczlapalam sie do malego do inkubatora . caly szpital mnie szukal bo jeszcze wstawac nie moglam ,a ja chcialam go juz tak zobaczyc ze zwialam im prawie mdlejac. przyjechali po 15 min wozkiem po mnie i opier....ol dali ;D maly w inkubatorze byl tydzien . nastepne 2 spedzil w lozeczku nabierajac wagi , po 3 tyg bylismy wkoncu w domu z waga 2 kg ;D

super wiesci! Bylam ciekawa jak u ciebie bo mamy ten sam termin. u mnie pewnie tez jeszcze zarodka nie ma , wiyzte mam 10 maja wiec pewnie juy bedzie serduszko pukac. kiedy masz kolejna wizyte ??

w drugiej ciazy musialam podjadac w nocy !!! tak mnie zsało że masakra ! no i przytulilam 25 kg !!! a cc mialam 4 tyg szybciej ! 30 bym miala ! szok !

super ! ktory to tydzien ? ja mam 5 i 4 dzien 10 maja bede miala pierwsza wizyte wlasnie aby juz serduszko bilo.
.

ja rowniez druga przezylam gorzej niz pierwsza i trzeciej tez sie boje.dluzej dochodzilam do siebie , bolalo. bardziej itp. tlumaczylam sobie ze organizm starszy itp wiec dlatego , teraz to juz wogole o kolejne 7 lat jestem starsza i to mnie lekko przeraza .

u nas dokladnie bylo tak samo , zobaczylam malego dopiero nastepnego dnia , byl pietro wyzej , ledwo wstalam chcoc glupia mialam jeszcze lezenie po cc , na wpol zgieta po schodach z przystaniem przy oknie bo slabo mi sie zrobilo.doczlapalam sie do malego do inkubatora . caly szpital mnie szukal bo jeszcze wstawac nie moglam ,a ja chcialam go juz tak zobaczyc ze zwialam im prawie mdlejac. przyjechali po 15 min wozkiem po mnie i opier....ol dali ;D maly w inkubatorze byl tydzien . nastepne 2 spedzil w lozeczku nabierajac wagi , po 3 tyg bylismy wkoncu w domu z waga 2 kg ;D
Wg miesiączki to tak jak Ty 5t4d [emoji1] ale to się już powinno nazywać 6 tydzien prawda? No bo 6ty trwa... a dr mówiła, że to 5ty. Wiec juz nie wiem jak to liczą. Podobno później z usg wychodzi jeszcze inaczej..

.

za dwa tygodnie mam wiyte, doczekac sie nie moge

Wg miesiączki to tak jak Ty 5t4d [emoji1] ale to się już powinno nazywać 6 tydzien prawda? No bo 6ty trwa... a dr mówiła, że to 5ty. Wiec juz nie wiem jak to liczą. Podobno później z usg wychodzi jeszcze inaczej..

leci nam 6 tydzien, dobrze piszesz

Ja nigdy nie interesowalam się za bardzo takimi sprawami jak dni plodne, jakieś fazy, śluzy.... totalnie nie myślałam o tym i ciąża jest totalnym przypadkiem :) a corke chce bo sobie całe życie marzyłam,że jeśli dziecko to córeczka, która będzie ze mną po sklepach chodzić i kawe pic na starość ;))) a skoro tak się wszystko układa, że co pomysle to się spełnia to i w to wierzę, że będzie dziewczynka <3 ale najważniejsze w tym momencie żeby było zdrowe! I to jest priorytet :)

uwierz mi, ze nawet jak urodzisz synka to pokochasz go calym serduszkiem!!! i powiesz, ze fajnie, ze jest synus

Wiem wiem, będzie synuś mamusi i śmieje się tylko, że ok może być syn ale żeby mąż był świadomy, że nasz syn będzie nosił serduszka i panterki [emoji23][emoji23][emoji23]

Moi też wpadli na taki pomysł.
Ale od wczoraj jestem na L4. Dostałam od mojej lekarki, która nie jest ginekologiem, bo wczoraj miałam dwie wizyty. Powiedziała żebym się nie wyglupiala tylko brała zwolnienie w mojej sytuacji.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
no ciekawe jak moje szefostwo zrobi. 6 maja dostaje nowa umowe , 10 ide do ginekologa , i pewnie posle mnie na L4 ! z racji moich problemow z wczesniejszymi ciazami . to sie zdziwia kurde :D ale mam ich gdzies ! zdrowie moje i dzidzi jest wazniejsze. . nie mam zamiaru mowic im wczesnije .
Jeszcze pół godziny i bede mogla stąd isc. Juz mnie pupa boli od siedzenia :D zaraz im zwrócę na podłogę ten soczek jakoś mnie mdli od wczoraj. Nie caly czas ale tak z zaskoczenia :D ciekawe przeżycie. Jeszcze w ciazy nie wymiotowalam ale moze niedługo to nastąpić:D
mnie dzis tez rano jakos dziwnie bylo , bylam blisko pawia ! jak nigdy ! 2 ciaze bez mdlosci , teraz niewiem co sie dzieje ,. ale naprawde bylo blisko !!!!

Tak Czarownica można miec przy cyklach 28 dniowych owu w 11 a można i w 21. To co wyliczają kalkulatory to założenie. Gdybyś chidzila na monitoring to moglabys stwierdzić ze dokladnie w owu bylo zaplod.
dlatego u mnie to istna ruletka ;D cykle nieregularne ! 29,35,34 , 37 ,27 itp !!!

Wiem wiem, będzie synuś mamusi i śmieje się tylko, że ok może być syn ale żeby mąż był świadomy, że nasz syn będzie nosił serduszka i panterki [emoji23][emoji23][emoji23]

ja mam dwoch najcudowniejszch , najsliczniejszych i wogole kocham nad zycie.
ale teraz moglaby byc mimo wszystko corcia :D :D

reklama

jak ja zobaczylam pecherzyk to sie zakochalam! az lezki dostalam w oczach, wiem, ze na kolejnej wizycie bedzie zarodek i znow bede beczec ze szczescia, to jest cudowne miec w sobie nowe zycie!!!!!! i jeszcze widziec jak sie dziadkowie i rodzenstwo cieszy, jak ogladali usg, jak sie cieszyli ♥cos pieknego

Ostatnia edycja:
Do góry