reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ciagle zastanawiam sie od czego to zalezy bo jak dziewczyny pisza to kazda ciaza jest inna i w kazdej sa inne objawy. Moze dlatego fora maja takie wziecie szczegolnie te ciazowe bo kazdy pisze co innego

Dziewczyny kupujecie juz co dla swoich kruszynek ? Moja mama juz zaczyna mi szalec powoli kupila niedrapki bo akurat ostatnie byly biale i szare to wziela no i teraz dwa kocyki tez unisex ;) ja juz sie nie moge doczekac kiedy bede wiedziec jaka plec jest zeby juz spokojnie mozna bylo wybierac i przebierac we wszystkim

ja na razie nic nie kupuję, bo muszę się upewnić, że wszystko jest ok :tak:poza tym po cichu liczę, że w końcu będę miała okazję kupić jakąś kieckę a nie koszulkę z batmanem ;-) ;)

reklama
Dzień dobry,

Zadora oby ci migreny odpuściły, ja tez migrenowiec, zwykle idę spać bo nie wytrzymuję z bólu.

Ja nic nie muszę kupować :p oo jednak muszę, zepsuła mi się karuzela, to muszę ją kupić, ale to nie teraz.

Ciężki poranek, gardło mnie nadal boli ;/

Duża produkcja. Dziewczyny tam jest taka opcja multi-cytat na dole po prawej stronie postu, odhacza się poszczególne cytaty i zbiera w jednego posta. Trochę to porządkuje wątek. Mnie też dużo umyka bo nie sposób nadrobić.

Ps. czy my mamy listę grudniowych mam?

Powodzenia na wizytach!
Miłego dnia

Czesc Dziewczynki! :)
Witaj Czarownica , super, ze jest nas coraz wiecej :))
Ja juz po porannym przytulaniu kibelka, teraz mam chwilowy spokoj i zaczynam sie szykowac do wizyty na 11. Dzisiaj podchodze do niej z dziwnym spokojem.. hmm. Co ma byc to bedzie, prosze o kciuki! :)
Przewinelo mi sie, ze pare z Was uzywa Paracetamol. Uwazajcie z nim dziewczyny bo UK slynie, ze wszystko leczy paracetamolem - zlamania, przeziebienia, wysypki, alergie - no wszystko ;) i nawet tutaj zabraniaja Paracetamolu do min. 4 miesiaca. W uk coraz wiecej zgonow ujawniaja po paracetamolu wlasnie i nie mowimy tu o przedawkowaniu. Moj gin tez mowi, ze jak mus to apap, nospa ale w zadnym wypadku paracetamol na tym etapie. Jak bedziecie mialy okazje to popytajcie swoich lekarzy.

Milego dzionka wszystkim :*

Mydream ciekawe co piszesz o paracetamolu. Apap ma czynną substancję własnie paracetamol 500mg. Tak samo panadol. To byłby inny paracetamol?
Wiem że na pewno nie wolno ibuprofenu w żadnej postaci i aspiryny, polopiryny i czegokolwiek z kwasem salicylowym.
A tak naprawdę to najlepiej było by nic nie brać do 12tc, tylko czasem się nie da :(

Dzien dobry laski.
u nas pizga ! wieje i wogole dzis to tylko do sklepu na zakupy i kisze w domu.
Rano jak jechalam do pracy to myslalam ze mi uszy odpadna tak wialo.
dobrze ze juz w domu ;)
mlody dzis ma wycieczke z przedszkola do muzeum , ale nie jedzie stwierdzil ze nudy ;) choc wycieczka oplacona z gory ,nie jedzie ! i ma racje toz to nudy dla 6 latka.
takze zalegamy w wyrku ,tulac sie ;)

Dzien dobry
Czy mamusie juz wstaly ? Ja wczoraj mialam masakryczny dzien i to do wieczora ... ciagle zle sie czulam brzuch mnie bolal mocniej niz zwykle az wzielam nospe na wszelki wypadek bo sie przestraszylam i odpuscilo ale to pewnie z nerwow ... luby wczoraj poodkurzal za mnie ja sie polozylam i wszystko mnie denerwowalo teraz jest u nas jego corka co chwile mnie budzila co przysnelam to ona albo wstawala albo pila picie z butelki tak zrby slychac bylo szelest myslalam ze ja zabije a przez to ze teraz jest u nas musialam wstawac po 4 bo luby do pracy na 6 musze z nim jechac do pracy o brac samochod zeby pozniej ja zawiezc nie wiem czy to zmeczenie daje tak popalic czy hormony normalnie jakbym mogla to bym ja zabila wczoraj ! Na szczescie jutro i pojutrze luby ma wolne to bedzie ja obslugiwal a ja sobie spokojnie rano w domu pobede...

No ja wczoraj dzien tez jakis z dupy. Po poludniu chyba kazdemu sie oberwalo kto byl blisko mnie ;) wszstko mnie draznilo ,i jeszcze niech ktos sie ze mna nie zgodzi ,;) to dopiero fochem rzucalam !!! zasnelam obrazona ;) na wszstkich !!! choc moj probowal rozladowac atmosfere , na poczatku ! ale dalam jasno do zrozumienia ze i tak nic to nie da.
Dzis za to wstalam smutna ze na wszstkich nakrzyczalam ! i sie poplakalam ze nikt mnie nie rozumie; a wogole to maz moglsie starac bardziej zalagadzac sytuacje ;) . LITOSCI i wez tu zrozum babe w ciazy!!
Najgorsze ze ja sama niewiem o co mi dokladnie chodzilo. ot co !!!!

Witam się i ja.
Bezsenność mnie dopadła. O 18 czułam się jakbym miała zasnąć na stojąco. Położyłam się o 20. O 22 obudziłam i przez pół nocy nie mogłam zasnąć. Zasnęłam koło 3 i obudziłam parę minut po 6. Tragedia. A wszystko dlatego że cycki mnie nie bolą. Normalnie zwariuję sama że sobą. Po cholerę człowiek sobie w głowie robi sam taki mętlik?! Już się zastanawiałam gdzie tu dziś na usg iść. Ale stwierdziłam że to głupi pomysł, bo ostatnie USG miałam w poniedziałek. Co za dużo to nie zdrowo. Wizytę mam 5 maja to wytrzymam, tylko żeby moja głowa zaczęła normalnie pracować i myśleć...

ja tez co raz wkrecam sobie ze cos nie tak , ze to boli za mocno , a tamto nie bolalo wogole , albo dlaczego to juy nie boli itp.... sama niewiem o co kaman ;D , czytam pierdoly po necie i tez sie nakrecam !! ehhhh ,.
cześć dziewczyny, to i ja się witam :-) ja miałam wczoraj podobnie, w ogóle spać nie mogłam, miałam mega ból brzucha i czułam, że serducho mi tak bije, że zaraz wyskoczy! dziś obudziłam się z mega bólem głowy :szok: nie wiem jak ja dziś przetrwam dzień w pracy...znacie jakieś dobre metody na ból głowy? ja mam mega migreny i teraz w ciąży zapewne nie mogę brać swoich tabletek na migrenę...dżizas!! Help!!

postanowiłam, że jak będę w poniedziałek u lekarza i okaże się, że wszystko jest ok to wtedy poinformuję mojego lubego "czekoladowym telegramem", że będzie tatusiem po raz 3-ci :-D:-D:-D pewnie z krzesła w robocie spadnie jak otrzyma paczkę :-)
czekoladowy telegram super pomysl !!!! ja zapakowalam test , kupilam skarpetusie i bodziaki z napisem I LOVE DAD: i dalalm mojemu . plakal i sie smial na przemian !!!

caly zestaw, mdlosci, cycki szaleja, plecy bola, jajniki bola, brzuch sie odzywa, wymioty zaliczone, pelno pryszczy, wlosy ciagle tluste, sennosc, nerwowowsc :laugh2:
a u mnie jak narazie dzisiaj spokoj. !!
troszke brzuch czuje ! cycki juz tak nie bola tylko jak dotykam !
wlosy wlasnie jakby sie mniej przetluszczaly , ale szampon zmienialam moze dlatego ;)
pryszcze na samym poczatku tak mnie wywailo ,przed okresem ze az pomyslalam ze moze w ciazy jestem :-D
teraz bez wypryskow . wymioty nic a nic mnie nie biora, nic mnie nie mdli. kurde i bym tylko jadlaaaaaa <!>!>! sennosc ta , lamie mnie ale daje rade.plecy i jajniki narazie odpuscily , byc moze sie rozkreci jeszcze ,dopiero dzien sie zaczol ;)
hej dzis sądny dzien-wizyta!!! ale mam stresa

trzymam kciuki !!!!!! tym bardziej ze my ten sam termin ;D zdawaj szybko relacje jak bedziesz po wizycie !!!

Czesc Dziewczynki! :)
Witaj Czarownica , super, ze jest nas coraz wiecej :))
Ja juz po porannym przytulaniu kibelka, teraz mam chwilowy spokoj i zaczynam sie szykowac do wizyty na 11. Dzisiaj podchodze do niej z dziwnym spokojem.. hmm. Co ma byc to bedzie, prosze o kciuki! :)
Przewinelo mi sie, ze pare z Was uzywa Paracetamol. Uwazajcie z nim dziewczyny bo UK slynie, ze wszystko leczy paracetamolem - zlamania, przeziebienia, wysypki, alergie - no wszystko ;) i nawet tutaj zabraniaja Paracetamolu do min. 4 miesiaca. W uk coraz wiecej zgonow ujawniaja po paracetamolu wlasnie i nie mowimy tu o przedawkowaniu. Moj gin tez mowi, ze jak mus to apap, nospa ale w zadnym wypadku paracetamol na tym etapie. Jak bedziecie mialy okazje to popytajcie swoich lekarzy.

Milego dzionka wszystkim :*

Mocno trzymam kciuki ,daj znac !!!

U mnie też! Trzymam kciuki :) :) :) bedzie dobrze !

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
za ciebie tez trzymam kciuki !!!!

Ja tez tak wariuje. Cały czas macam sie po cyckach czy aby nie zmalaly:D fajnie to musi wyglądać z boku. Myślę ze tak bedziemy szaleć dopóki ruchów nie poczujemy. Potem powinno byc łatwiej.

Ja zaczynam dzis 10 tydz. Oby jeszcze 4 tyg i pierwszy trymestr za nami. Tez trochę powino mi ulzyc po tym czasie.

Witam nowe mamy :)

Faktycznie macie taką produkcję ze czasami nie daje rady. Jak kogos pomijam to po prostu przez to ze przy tylu postach czasamu ciezko jest wszystko wylapac:)

ja tak samo macam sie , sprawdzam czy urosly itp , masz racje jak beda juz odczuwalne ruchy to bedzie mniej stresu i mniej sobie bedziemy wkrecac. ja w drugiej ciazy ruchy poczulam w 15-16 tyg , wiec jeszcze troche ! ehhh.

A ja dziś rozpoczynam trzeci miesiąc :D co prawda z nocnymi atrakcjami, bo mam skurcze w nogach, jajniki odczułam i podbrzusze, wierciłam się strasznie i coś mi mówi, że będę dziś chodzić jak zombie... ale do przodu ;)

no pieknie juz 3 miesiac , jak czas leci !

Aneta, ja się dzisiaj obudziłam bez bólu piersi. Macam i macam i nic.No, może minimalne ukłucia odczuwam, ale wiadomo - panika już w środku gdzieś tam rośnie...
mnie tez mniej bola ,to znaczy nie czuje ich tak jak wczesnije caly czas bolacych. teraz musze dotknac zeby zaczely bolec ;)

U mnie z objawow to skaczący cukier i lekkie mdłości jak glodna jestem i nerwowosc. Moje biedne dziecko musi jeszcze trochę z taką matką wytrzymac. Mam nadzieje ze sie ogarne niedlugo ;) dobrze ze mąż czesto w pracy bo ciezkie mialby zycie ze mna :D
u mnie to samo !
dzieciaki opatrza jak na matke wariatke ;) maz bida oberwal wczoraj i nie dokonca wiem nawet za co

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry