reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ciagle zastanawiam sie od czego to zalezy bo jak dziewczyny pisza to kazda ciaza jest inna i w kazdej sa inne objawy. Moze dlatego fora maja takie wziecie szczegolnie te ciazowe bo kazdy pisze co innego

Dziewczyny kupujecie juz co dla swoich kruszynek ? Moja mama juz zaczyna mi szalec powoli kupila niedrapki bo akurat ostatnie byly biale i szare to wziela no i teraz dwa kocyki tez unisex ;) ja juz sie nie moge doczekac kiedy bede wiedziec jaka plec jest zeby juz spokojnie mozna bylo wybierac i przebierac we wszystkim

ja na razie nic nie kupuję, bo muszę się upewnić, że wszystko jest ok :tak:poza tym po cichu liczę, że w końcu będę miała okazję kupić jakąś kieckę a nie koszulkę z batmanem ;-) ;)

reklama
Dzień dobry,

Zadora oby ci migreny odpuściły, ja tez migrenowiec, zwykle idę spać bo nie wytrzymuję z bólu.

Ja nic nie muszę kupować :p oo jednak muszę, zepsuła mi się karuzela, to muszę ją kupić, ale to nie teraz.

Ciężki poranek, gardło mnie nadal boli ;/

Duża produkcja. Dziewczyny tam jest taka opcja multi-cytat na dole po prawej stronie postu, odhacza się poszczególne cytaty i zbiera w jednego posta. Trochę to porządkuje wątek. Mnie też dużo umyka bo nie sposób nadrobić.

Ps. czy my mamy listę grudniowych mam?

Powodzenia na wizytach!
Miłego dnia

Czesc Dziewczynki! :)
Witaj Czarownica , super, ze jest nas coraz wiecej :))
Ja juz po porannym przytulaniu kibelka, teraz mam chwilowy spokoj i zaczynam sie szykowac do wizyty na 11. Dzisiaj podchodze do niej z dziwnym spokojem.. hmm. Co ma byc to bedzie, prosze o kciuki! :)
Przewinelo mi sie, ze pare z Was uzywa Paracetamol. Uwazajcie z nim dziewczyny bo UK slynie, ze wszystko leczy paracetamolem - zlamania, przeziebienia, wysypki, alergie - no wszystko ;) i nawet tutaj zabraniaja Paracetamolu do min. 4 miesiaca. W uk coraz wiecej zgonow ujawniaja po paracetamolu wlasnie i nie mowimy tu o przedawkowaniu. Moj gin tez mowi, ze jak mus to apap, nospa ale w zadnym wypadku paracetamol na tym etapie. Jak bedziecie mialy okazje to popytajcie swoich lekarzy.

Milego dzionka wszystkim :*

Mydream ciekawe co piszesz o paracetamolu. Apap ma czynną substancję własnie paracetamol 500mg. Tak samo panadol. To byłby inny paracetamol?
Wiem że na pewno nie wolno ibuprofenu w żadnej postaci i aspiryny, polopiryny i czegokolwiek z kwasem salicylowym.
A tak naprawdę to najlepiej było by nic nie brać do 12tc, tylko czasem się nie da :(

Dzien dobry laski.
u nas pizga ! wieje i wogole dzis to tylko do sklepu na zakupy i kisze w domu.
Rano jak jechalam do pracy to myslalam ze mi uszy odpadna tak wialo.
dobrze ze juz w domu ;)
mlody dzis ma wycieczke z przedszkola do muzeum , ale nie jedzie stwierdzil ze nudy ;) choc wycieczka oplacona z gory ,nie jedzie ! i ma racje toz to nudy dla 6 latka.
takze zalegamy w wyrku ,tulac sie ;)

Dzien dobry
Czy mamusie juz wstaly ? Ja wczoraj mialam masakryczny dzien i to do wieczora ... ciagle zle sie czulam brzuch mnie bolal mocniej niz zwykle az wzielam nospe na wszelki wypadek bo sie przestraszylam i odpuscilo ale to pewnie z nerwow ... luby wczoraj poodkurzal za mnie ja sie polozylam i wszystko mnie denerwowalo teraz jest u nas jego corka co chwile mnie budzila co przysnelam to ona albo wstawala albo pila picie z butelki tak zrby slychac bylo szelest myslalam ze ja zabije a przez to ze teraz jest u nas musialam wstawac po 4 bo luby do pracy na 6 musze z nim jechac do pracy o brac samochod zeby pozniej ja zawiezc nie wiem czy to zmeczenie daje tak popalic czy hormony normalnie jakbym mogla to bym ja zabila wczoraj ! Na szczescie jutro i pojutrze luby ma wolne to bedzie ja obslugiwal a ja sobie spokojnie rano w domu pobede...

No ja wczoraj dzien tez jakis z dupy. Po poludniu chyba kazdemu sie oberwalo kto byl blisko mnie ;) wszstko mnie draznilo ,i jeszcze niech ktos sie ze mna nie zgodzi ,;) to dopiero fochem rzucalam !!! zasnelam obrazona ;) na wszstkich !!! choc moj probowal rozladowac atmosfere , na poczatku ! ale dalam jasno do zrozumienia ze i tak nic to nie da.
Dzis za to wstalam smutna ze na wszstkich nakrzyczalam ! i sie poplakalam ze nikt mnie nie rozumie; a wogole to maz moglsie starac bardziej zalagadzac sytuacje ;) . LITOSCI i wez tu zrozum babe w ciazy!!
Najgorsze ze ja sama niewiem o co mi dokladnie chodzilo. ot co !!!!

Witam się i ja.
Bezsenność mnie dopadła. O 18 czułam się jakbym miała zasnąć na stojąco. Położyłam się o 20. O 22 obudziłam i przez pół nocy nie mogłam zasnąć. Zasnęłam koło 3 i obudziłam parę minut po 6. Tragedia. A wszystko dlatego że cycki mnie nie bolą. Normalnie zwariuję sama że sobą. Po cholerę człowiek sobie w głowie robi sam taki mętlik?! Już się zastanawiałam gdzie tu dziś na usg iść. Ale stwierdziłam że to głupi pomysł, bo ostatnie USG miałam w poniedziałek. Co za dużo to nie zdrowo. Wizytę mam 5 maja to wytrzymam, tylko żeby moja głowa zaczęła normalnie pracować i myśleć...

ja tez co raz wkrecam sobie ze cos nie tak , ze to boli za mocno , a tamto nie bolalo wogole , albo dlaczego to juy nie boli itp.... sama niewiem o co kaman ;D , czytam pierdoly po necie i tez sie nakrecam !! ehhhh ,.
cześć dziewczyny, to i ja się witam :-) ja miałam wczoraj podobnie, w ogóle spać nie mogłam, miałam mega ból brzucha i czułam, że serducho mi tak bije, że zaraz wyskoczy! dziś obudziłam się z mega bólem głowy :szok: nie wiem jak ja dziś przetrwam dzień w pracy...znacie jakieś dobre metody na ból głowy? ja mam mega migreny i teraz w ciąży zapewne nie mogę brać swoich tabletek na migrenę...dżizas!! Help!!

postanowiłam, że jak będę w poniedziałek u lekarza i okaże się, że wszystko jest ok to wtedy poinformuję mojego lubego "czekoladowym telegramem", że będzie tatusiem po raz 3-ci :-D:-D:-D pewnie z krzesła w robocie spadnie jak otrzyma paczkę :-)
czekoladowy telegram super pomysl !!!! ja zapakowalam test , kupilam skarpetusie i bodziaki z napisem I LOVE DAD: i dalalm mojemu . plakal i sie smial na przemian !!!

caly zestaw, mdlosci, cycki szaleja, plecy bola, jajniki bola, brzuch sie odzywa, wymioty zaliczone, pelno pryszczy, wlosy ciagle tluste, sennosc, nerwowowsc :laugh2:
a u mnie jak narazie dzisiaj spokoj. !!
troszke brzuch czuje ! cycki juz tak nie bola tylko jak dotykam !
wlosy wlasnie jakby sie mniej przetluszczaly , ale szampon zmienialam moze dlatego ;)
pryszcze na samym poczatku tak mnie wywailo ,przed okresem ze az pomyslalam ze moze w ciazy jestem :-D
teraz bez wypryskow . wymioty nic a nic mnie nie biora, nic mnie nie mdli. kurde i bym tylko jadlaaaaaa <!>!>! sennosc ta , lamie mnie ale daje rade.plecy i jajniki narazie odpuscily , byc moze sie rozkreci jeszcze ,dopiero dzien sie zaczol ;)
hej dzis sądny dzien-wizyta!!! ale mam stresa

trzymam kciuki !!!!!! tym bardziej ze my ten sam termin ;D zdawaj szybko relacje jak bedziesz po wizycie !!!

Czesc Dziewczynki! :)
Witaj Czarownica , super, ze jest nas coraz wiecej :))
Ja juz po porannym przytulaniu kibelka, teraz mam chwilowy spokoj i zaczynam sie szykowac do wizyty na 11. Dzisiaj podchodze do niej z dziwnym spokojem.. hmm. Co ma byc to bedzie, prosze o kciuki! :)
Przewinelo mi sie, ze pare z Was uzywa Paracetamol. Uwazajcie z nim dziewczyny bo UK slynie, ze wszystko leczy paracetamolem - zlamania, przeziebienia, wysypki, alergie - no wszystko ;) i nawet tutaj zabraniaja Paracetamolu do min. 4 miesiaca. W uk coraz wiecej zgonow ujawniaja po paracetamolu wlasnie i nie mowimy tu o przedawkowaniu. Moj gin tez mowi, ze jak mus to apap, nospa ale w zadnym wypadku paracetamol na tym etapie. Jak bedziecie mialy okazje to popytajcie swoich lekarzy.

Milego dzionka wszystkim :*

Mocno trzymam kciuki ,daj znac !!!

U mnie też! Trzymam kciuki :) :) :) bedzie dobrze !

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
za ciebie tez trzymam kciuki !!!!

Ja tez tak wariuje. Cały czas macam sie po cyckach czy aby nie zmalaly:D fajnie to musi wyglądać z boku. Myślę ze tak bedziemy szaleć dopóki ruchów nie poczujemy. Potem powinno byc łatwiej.

Ja zaczynam dzis 10 tydz. Oby jeszcze 4 tyg i pierwszy trymestr za nami. Tez trochę powino mi ulzyc po tym czasie.

Witam nowe mamy :)

Faktycznie macie taką produkcję ze czasami nie daje rady. Jak kogos pomijam to po prostu przez to ze przy tylu postach czasamu ciezko jest wszystko wylapac:)

ja tak samo macam sie , sprawdzam czy urosly itp , masz racje jak beda juz odczuwalne ruchy to bedzie mniej stresu i mniej sobie bedziemy wkrecac. ja w drugiej ciazy ruchy poczulam w 15-16 tyg , wiec jeszcze troche ! ehhh.

A ja dziś rozpoczynam trzeci miesiąc :D co prawda z nocnymi atrakcjami, bo mam skurcze w nogach, jajniki odczułam i podbrzusze, wierciłam się strasznie i coś mi mówi, że będę dziś chodzić jak zombie... ale do przodu ;)

no pieknie juz 3 miesiac , jak czas leci !

Aneta, ja się dzisiaj obudziłam bez bólu piersi. Macam i macam i nic.No, może minimalne ukłucia odczuwam, ale wiadomo - panika już w środku gdzieś tam rośnie...
mnie tez mniej bola ,to znaczy nie czuje ich tak jak wczesnije caly czas bolacych. teraz musze dotknac zeby zaczely bolec ;)

U mnie z objawow to skaczący cukier i lekkie mdłości jak glodna jestem i nerwowosc. Moje biedne dziecko musi jeszcze trochę z taką matką wytrzymac. Mam nadzieje ze sie ogarne niedlugo ;) dobrze ze mąż czesto w pracy bo ciezkie mialby zycie ze mna :D
u mnie to samo !
dzieciaki opatrza jak na matke wariatke ;) maz bida oberwal wczoraj i nie dokonca wiem nawet za co

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry