reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A u mnie w ogole nie ma kolorów na tej liście[emoji848][emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png
A Ty mówisz o liście tworzonej przez Lux, czy przeze mnie?

polskie sery typu Zotty i Presidenty jeść można. Listerię to można złapać od serów tradycyjnych. Nój brat przywiezie w sierpniu z Francji i nie zjem łeeeeeeeeeee :(
A to dobrze

reklama
O jezu, a ja ostatnio się zajadam mozarellą i nie patrzyłam czy z pasteryzowanego. Kuźwa, zwariować można.

Ja się najadłam sera wiejskiego, takiego prawdziwego, i też nie uświadamiałam sobie, że to z niepasteryzowanego mleka przecież było. Dzisiaj rozmawiałam na ten temat z moim lekarzem. Powiedział, że przy serach wiejskich to większy problem z tym w jakich warunkach sery potrafią być robione, niż że niepasteryzowane mleko jest używane. Czyli nie listerioza, a biegunka po takim serku jest zdecydowanie bardziej realnym scenariuszem... Kazał nie wpadać w panikę! No to staram się nie wpadać, ale sera wiejskiego już nie tknę.

Listerioza zagraza malenstwu ?? Ja gdzies czytalam ze nie raczej przyszlej mamie ze moze miec biegunke lub w najgorszym przypadku zatrucie pokarmowe jezeli zle pisze poprawcie mnie

reklama
Do góry