Antiope
Fanka BB :)
Jeśli pogrzeb jest w tym samym mieście, albo blisko, to na pewno bym poszła. To, że kobieta w ciąży nie powinna iść na pogrzeb to przesąd, a Twoja nieobecność może być przykra dla Twojego K, w końcu to była jego babcia. Gdyby to był ktoś z dalszej rodziny z kim utrzymywało się sporadyczny kontakt, to można by nie iść, ale babcia to jednak ktoś bliski. Tobie na pewno też by było przykro, gdyby Twój K nie poszedł na pogrzeb kogoś Ci bliskiego.Laski... Jak myślicie...
Mojemu K. zmarła babcia i w sobote jest pogrzeb... Czuję, że powinnam iść ale z drugiej strony... Ciężarna na pogrzebie... Sama nie wiem.. Głupie zabobony czy coś w tym jest nie tak?![]()
Ja nie byłam na pogrzebie dziadka mojego D. bardzo żałowałam, ale mojej mamy akurat nie było w mieście, żebym mogła z nią zostawić Bazylka (on miał wtedy kilka miesięcy). Wzięłabym nawet młodego na ten pogrzeb, ale akurat był ulewny deszcz, a stać na deszczu z takim maluchem to jednak nie chciałam. Ale naprawdę chciałam iść. Mój D rozumiał i sam powiedział, żeby lepiej dziecka nie narażać na jakieś przeziębienie czy coś.