reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja osobiście wątróbki nie trawie, i sam zapach mi przeszkadza. ale co do watrobki w ciazy to slyszalam ze wolno ale niezbyt czesto tzn raz na dwa miesiace jest ok, ze wzgledu na to ze to sa podroby, i wszystkie smieci ze zwierzaka laduja wlasnie tam . Zreszta w jednym z odcinków programu "o matko" proawdzonym przez Katarzyne Bosacka jest o tym powiedziane. Swoja droga polecam program, odcinkow jest 9 bodajze po dwadziecia pare minut , wzbogacone o porady lekarzy :) oglada sie lekko a i paru rzcezy mozna sie przy okazji dowiedziec :)

reklama
Nie no luuuuuz, pierwsze słyszę, aby wątróbka (przecież nie surowa) była zakazana w ciąży. Wysoka temperatura zabija toxo więc spokojnie pasztet możesz jeść. Ja tez nie pogardzę pasztetem pieczonym, mniam.

Ale w kaszance krew jest surowa? Serio pytam, bo nigdy nie jadłam - jakoś mnie nie ciągnęło. Przecież toxo można zarazić się od mięsa - dlatego tatar czy próbowanie mielonego przed usmażeniem zabronione, tak samo krwiste steki czy polędwiczka. Co jeszcze - warzywa ziemne (rzodkiewki, marchew itp) muszą być dobrze umyte. A w ogródku lepiej grzebać w rękawiczkach. Ale jak kaszankę, nawet jakby była surowa, usmażysz to szamaj na zdrowie.

To chyba się pokuszę i zjem :D
Może faktycznie przesadzam...
Jak np przeczytałam,żeby truskawki parzyć wrzątkiem, nie jeść lodów bo jajka itd... Paranoja :D

To u mnie właśnie tak było przed ciążą...mięso mnie tam jakoś mogło obejść..za słodkim się trzęsłam..
A teraz?
2 w nocy a ja wstaje po jakiegoś kabanosa czy kiełbasę hahaha...

W sumie coś w tym jest jak mówią, że jak dziewczynka to słodkie jak chłopiec to mięcho :D

U mnie się sprawdziło :d
Hahaha :D ja w nocy wstaje na ogorka kiszonego i zapijam go oczywiscie woda z tych ogorkow! :D

Mmm, hot-dog z bp z sosem tysiaca wysp.. [emoji4][emoji39]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
O nieee... Od dluzszego czasu za mna chodzi hot dog z bp z sosem czosnkowym i meksykanskim <3 Omnomonm!

A ja się obżeram po pachy świeżutki chleb + świeżutkie masełko + domowa pieczona szynka i ogóreczek.
Slinka mi cieknie... Z tego wszystkiego mam jedynie ogoreczka. Ide go zjesc.

Ja juz po wizycie, opisalam na wizytowym :) Popijam herbatke i staram sie Was nadrobic :)

Antiope jeszcze mnie możesz dopisać do listy... Karolina 29 lat, Kraków :) termin można przyjąć ten z usg- 7.12. I to pierwszy dzidziuś.. Nie pamiętam co tam jeszcze było... Dziękuję ;)

reklama
Antiope jeszcze mnie dodaj do listy, jakbyś mogła. Lena, 29 lat, Świnoujście. Nie znam jeszcze płci. Termin 12.12. Mam syna. Z góry dziękuje :)

Do góry