reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

No ja teraz już nie muszę tych próbek tak często pobierać, ale przez pierwszy rok życia przez ten zum pobieraliśmy mocz raz w miesiącu. Psikałam octeniseptem, bo nieraz było kilka nieudanych podejść, a podmywanie za każdym razem mi się nie chciało, zresztą dezynfekcja Octeniseptem mi się jakaś pewniejsza wydawała.
Wiesz, my tez co chwile mocz musielismy corci badac, ale podmywalam za kazdym razem, bo nikt mi nie powiedzial ze mozna octeniseptem a sama bym na to nie wpadla.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki kochana! :*

A co do spania na brzuchu :D wyrwałaś mi to z gardła normalnie, miałam dziś o tym pisać... Ja ciągle śpię na brzuchu... tzn, staram się nie ale każda pozycja sprawia mi ból... Na plecach leżąc boli mnie kręgosłup, a na bokach mam wrażenie, że ciągnie mi brzuch i dostaje jakby kolki o,O ...
Jakoś samoistnie się przekręcam na brzuch i mam wyrzuty sumienia, że coś się stanie ;x
Mnie znow brzuch boli jak na nim leze, wiec moze temu mnie od tego odrzuca [emoji6] za to mi sie teraz dobrze spi na plecach wlasnie, i korzystam dopoki moge, bo jak dzidziol bedzie duzy to tez sie nie powinno z racji ze uciska wtedy jakas tetnice podobno. No i fakt, zle sie oddycha pod koniec jak sie lezy na plecach. A na boku jak leze to musze miec koldre pozwijana miedzy nogami [emoji23] inaczej nie zasne. Maz sie smieje ze koldre przytulam bardziej niz jego [emoji23]

Ja do pępka nie stosowałam kompletnie niczego i nic się nie działo. Odpadł chyba po tygodniu. Nie było żadnego paskudzenia się rany, ani nic. Chciałam zostawić pępuszek na pamiątkę, ale niestety gdzieś się posiał, chyba został w jakiejś pieluszce, czy coś. Szukałam go wszędzie i nic, wsiąkł. Do tej pory nie mam pojęcia gdzie się podział. :sad:
Przy Oli odpadl jeszcze w szpitalu. Ale dlugo jeszcze musialam oczyszczac to miejsce potem w domu

Co do pępka ja stosowałam octenisept wg wskazań szpitala i to badziew przy pępku jak dla mnie Zaczął nam się paskudzic pediatra kazała przejść na spirol Zanim jednak się za to wzięłam to położna na wizycie obsmarowala fioletem i odpadł po 3 dniach!
Mi zaś poleciła położna umyc pępek szarym mydlem i odrobiną wody. Strasznie nam się ten pępek pierdzielil. Dziwne to dla mnie bylo ale po 2 czy 3 dniach odpadł :).

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

ja te poduszki ogladam i moze na pozniejszy etap ciazy sobie taka zafunduje

Troche drogawa przyjemność :D ale jak miałoby pomóc to czemu nie :D

Mnie znow brzuch boli jak na nim leze, wiec moze temu mnie od tego odrzuca [emoji6] za to mi sie teraz dobrze spi na plecach wlasnie, i korzystam dopoki moge, bo jak dzidziol bedzie duzy to tez sie nie powinno z racji ze uciska wtedy jakas tetnice podobno. No i fakt, zle sie oddycha pod koniec jak sie lezy na plecach. A na boku jak leze to musze miec koldre pozwijana miedzy nogami [emoji23] inaczej nie zasne. Maz sie smieje ze koldre przytulam bardziej niz jego [emoji23]

O tak,skąd ja to znam.. Kołdra w wałek i między nogi :D

reklama
Do góry