reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja zaznaczyłam sobie go jako jeden z kilku który mi się podoba.
Powiedz jeździłas nim? Miękki jest?

h4zpgov3o3h14ll7.png
Na razie tylko tak wizualnie mi się spodobał. Ma do tego bardzo dobre opinie w interneciei wcale nie wychodzi tak drogo w zestawie z fotelikiem :) bardzo łatwo i szybko się wypina poszczególne części, wydaje się ieply i wygodny dla maluszka :)

reklama
Izulqo ja nie mówię o karmieniu dziecka z jakąś chorobą czy karmieniu sztucznym tylko o karmieniu zdrowego noworodka piersią- wtedy są takie a nie inne zasady.

Nosidełko wiem, że miałaś na myśli fotelik. Ale Creativo wcześniej wspomniała, że z psami będzie szła z dzieciem w nosidle dlatego wspomniałam o tym co absolutnie się dla takiego malucha nie nadaje :)

Octenisept to straszny syf, lepsza woda utleniona, choć ta z apteki tez dodatki ma. Najlepiej robić samemu z perhydrolu. Ale do pępka to zdecydowanie spirytus lub wręcz nic. Tylko nie moczyć w kąpieli ;)

U nas nie zalecają uzywac spirytusu ani octaniseptu tylko zasypuje sie pępek takim specjalnym puderkiem który go wysusza. Zresztą to robi polozna i przy wyjściu ze szpitala nie kazala mi tego w ogole dotykac. Ona przy kazdej wizycie go oglada i ewentualnie zasypuje czy jak musi to odkaza

ja duzo wiem (tak mi sie wydaje) a pewnie bede na tel wisiec jak urodze hihi i bede mame i tesciowa meczyc pytaniami :D choc moja bratowa mowi, ze jak przyjdzie instynkt to dam rade bez strachu :)

Oby mi instynkt przyszedł i żebym wiedziała co i jak. Mama i teściowa daleko - obie mają swoje firmy, więc nie wiem czy będą w stanie mi tak na odległość pomóc. A jeszcze mamy psa, to już nie wiem jak to wszystko ogarnę. Dobrze, że mój często może w ciągu dnia podjechać do domu, bo w większości pracuje zdalnie.

Oby mi instynkt przyszedł i żebym wiedziała co i jak. Mama i teściowa daleko - obie mają swoje firmy, więc nie wiem czy będą w stanie mi tak na odległość pomóc. A jeszcze mamy psa, to już nie wiem jak to wszystko ogarnę. Dobrze, że mój często może w ciągu dnia podjechać do domu, bo w większości pracuje zdalnie.
moj ma stale godziny pracy, wraca kolo 15-tej wiec jakas pomoc bedzie z jego strony, przynajmniej tak sie deklarowal, moja mama ma swoj sklep wiec caly dzien jest poza domem, a tesciowa no coz, ona ma pod opieka syna chorego i wnuczke i tez nie pomoze tak zeby przyjechac do nas np na caly dzien

@Antiope nie mam doświadczenia z siusiakami ;) ale myślę, że bym po prostu umyła. Samej tez mi do głowy nie przyszło jeszcze polewać krocze octeniseptem czy nawet wodą utlenioną przed pobraniem próbki... wystarczy się podmyć tuż przed. Jednakże jeśli uważasz, że odkażenie jest w takiej sytuacji konieczne, to sądzę, że nie pobiera się tego moczu jakoś często więc chyba bardzo nie zaszkodzi. Co innego, jak się ma manię psikania tym specyfikiem na wszystko.

Kurczę od kilku dni jestem non stop głodna :( staram się jeść takie lekkie rzeczy jak sałatki, kanapki z warzywami, owoce, rzodkiewki, marchewki ale no co chwilę bym jadła. Wczoraj się ważyłam - 59,2kg czyli przybrałam w tydzień 800g a to dopiero 15 tydzień. Buuuuuuu
No ja teraz już nie muszę tych próbek tak często pobierać, ale przez pierwszy rok życia przez ten zum pobieraliśmy mocz raz w miesiącu. Psikałam octeniseptem, bo nieraz było kilka nieudanych podejść, a podmywanie za każdym razem mi się nie chciało, zresztą dezynfekcja Octeniseptem mi się jakaś pewniejsza wydawała.

moj ma stale godziny pracy, wraca kolo 15-tej wiec jakas pomoc bedzie z jego strony, przynajmniej tak sie deklarowal, moja mama ma swoj sklep wiec caly dzien jest poza domem, a tesciowa no coz, ona ma pod opieka syna chorego i wnuczke i tez nie pomoze tak zeby przyjechac do nas np na caly dzien

Więc nic nam nie pozostaje jak tylko dać radę:)

Zdecydowanie przy pobieraniu dezynfekowac! Mam teraz doświadczenie bo przeszłam w ostatnich tygodniach horror z tym moczem Można też rivanolem odkazic I pozwolić z nocy wpierw się odsikac żeby oczyścić cewke

Co do pępka ja stosowałam octenisept wg wskazań szpitala i to badziew przy pępku jak dla mnie Zaczął nam się paskudzic pediatra kazała przejść na spirol Zanim jednak się za to wzięłam to położna na wizycie obsmarowala fioletem i odpadł po 3 dniach!

reklama
Do góry