cytrusowa85
Fanka BB :)
Ocenisep ja uzywalam na ranę po cesarce, na pępek u noworodka i na ospę u dzieci. Uważam ze dobrze odkaza.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja znow wole zwykle spiochy od polspiochow. Tu fajnie zapne i nic dziecka w brzuszek nie uwiera, a tak to nie lubie tych gumek itd..ja to w ogole za spiochami nie jestem, wolalabym polspiochy i bodziak do tego, jakos tak kazda mama w moim otoczeniu narzekala na te kaftaniki i tak to mi utkwilo
wiadomo kupie tez spioszki, zobacze co mi i dziecku podpasuje wiesz ja sie dopiero bede uczyc macierzynstwaJa znow wole zwykle spiochy od polspiochow. Tu fajnie zapne i nic dziecka w brzuszek nie uwiera, a tak to nie lubie tych gumek itd..
No kazda mama inaczej [emoji23]
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana, akurat moje dzieci pily herbatki bo pierwsza corka musiala byc odstawiona od cyca jak miala 2 mc a przy sztucznym trzeba dopajac, a druga nie mogla byc na samym mleku z racji chorych nerek, bo musiala byc mocno nawadniana zeby infekcje nie nawracaly niestety.. miala tez problemy z kupa, robila raz na tydzien, wiec koperkowa herbata u nas to byl mus, ja tez pilam, i ona tez.
Nosidelko to mi chodzilo o takie do samochodu co sie dziecko wozi [emoji6]
Ja przy dziewczynach tez uzywalam spiryrus do pepka, ale teraz przebijalismy dziewczynom uszy i kazali kupic octanisept i pisze tam ze do pepka tez a pamietam ze nam polozna tez tym kazala robic pepek tylko ja nie robilam, ale teraz jak juz to mam w domu to myslalam ze sie skusze. Nie mialam pojecia ze to takie zle..
Bycie mama to jedna wielka metoda prob i błędów. Ale wiesz, bedac w sklepie macasz sobie ubranka, sprawdzisz zapiecia, gumki, material, itd, sama bedziesz czula co Twojemu dziecku bardziej spasuje.wiadomo kupie tez spioszki, zobacze co mi i dziecku podpasuje wiesz ja sie dopiero bede uczyc macierzynstwa
no wiem, ze co innego jak sie opiekuje dziecmi w rodzinie a co innego jak urodze wlasne, wiem, se sie bede uczyc na bledachBycie mama to jedna wielka metoda prob i błędów. Ale wiesz, bedac w sklepie macasz sobie ubranka, sprawdzisz zapiecia, gumki, material, itd, sama bedziesz czula co Twojemu dziecku bardziej spasuje.
Widzisz, Olusia jak sie urodzila to bylo goraca, temu spala w samym kaftaniku i w rożku, a ze byla chora to musialam ja przebierac nawet po jednym malym siku, i bylo mi wygodniej po prostu.
Olivka znow spala w pajacach, ale ona duzo nie siusiala w nocy i zadko sie budzila na jedzenie, moze 1-2 razy w ciagu nocy, to nie bylo tak zle.
Ja do pępka nie używałam niczego, a Octeniseptu do dezynfekcji siusiaka przed pobraniem próbki moczu do analizy.Ocenisep ja uzywalam na ranę po cesarce, na pępek u noworodka i na ospę u dzieci. Uważam ze dobrze odkaza.