reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
ja to w ogole za spiochami nie jestem, wolalabym polspiochy i bodziak do tego, jakos tak kazda mama w moim otoczeniu narzekala na te kaftaniki i tak to mi utkwilo :D
Ja znow wole zwykle spiochy od polspiochow. Tu fajnie zapne i nic dziecka w brzuszek nie uwiera, a tak to nie lubie tych gumek itd..

No kazda mama inaczej [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, akurat moje dzieci pily herbatki bo pierwsza corka musiala byc odstawiona od cyca jak miala 2 mc a przy sztucznym trzeba dopajac, a druga nie mogla byc na samym mleku z racji chorych nerek, bo musiala byc mocno nawadniana zeby infekcje nie nawracaly niestety.. miala tez problemy z kupa, robila raz na tydzien, wiec koperkowa herbata u nas to byl mus, ja tez pilam, i ona tez.

Nosidelko to mi chodzilo o takie do samochodu co sie dziecko wozi [emoji6]

Ja przy dziewczynach tez uzywalam spiryrus do pepka, ale teraz przebijalismy dziewczynom uszy i kazali kupic octanisept i pisze tam ze do pepka tez a pamietam ze nam polozna tez tym kazala robic pepek tylko ja nie robilam, ale teraz jak juz to mam w domu to myslalam ze sie skusze. Nie mialam pojecia ze to takie zle..

Izulqo ja nie mówię o karmieniu dziecka z jakąś chorobą czy karmieniu sztucznym tylko o karmieniu zdrowego noworodka piersią- wtedy są takie a nie inne zasady.

Nosidełko wiem, że miałaś na myśli fotelik. Ale Creativo wcześniej wspomniała, że z psami będzie szła z dzieciem w nosidle dlatego wspomniałam o tym co absolutnie się dla takiego malucha nie nadaje :)

Octenisept to straszny syf, lepsza woda utleniona, choć ta z apteki tez dodatki ma. Najlepiej robić samemu z perhydrolu. Ale do pępka to zdecydowanie spirytus lub wręcz nic. Tylko nie moczyć w kąpieli ;)

Dzień dobry
Jestem na wyjeździe to nie doczytam.

Proszę was byście wkleiły swoje wpisy w wątek wyprawkowy bo tu w gąszczu postów zginą. Generalnie zgadzam się z tym co dziewczyny napisały, jeszcze bym coś dodała ale to jutro.

Pozdrawiam was

cb7wugpju04jz4q8.png

wiadomo kupie tez spioszki, zobacze co mi i dziecku podpasuje wiesz ja sie dopiero bede uczyc macierzynstwa :)
Bycie mama to jedna wielka metoda prob i błędów. Ale wiesz, bedac w sklepie macasz sobie ubranka, sprawdzisz zapiecia, gumki, material, itd, sama bedziesz czula co Twojemu dziecku bardziej spasuje.

Widzisz, Olusia jak sie urodzila to bylo goraca, temu spala w samym kaftaniku i w rożku, a ze byla chora to musialam ja przebierac nawet po jednym malym siku, i bylo mi wygodniej po prostu.

Olivka znow spala w pajacach, ale ona duzo nie siusiala w nocy i zadko sie budzila na jedzenie, moze 1-2 razy w ciagu nocy, to nie bylo tak zle.

Bycie mama to jedna wielka metoda prob i błędów. Ale wiesz, bedac w sklepie macasz sobie ubranka, sprawdzisz zapiecia, gumki, material, itd, sama bedziesz czula co Twojemu dziecku bardziej spasuje.

Widzisz, Olusia jak sie urodzila to bylo goraca, temu spala w samym kaftaniku i w rożku, a ze byla chora to musialam ja przebierac nawet po jednym malym siku, i bylo mi wygodniej po prostu.

Olivka znow spala w pajacach, ale ona duzo nie siusiala w nocy i zadko sie budzila na jedzenie, moze 1-2 razy w ciagu nocy, to nie bylo tak zle.

no wiem, ze co innego jak sie opiekuje dziecmi w rodzinie a co innego jak urodze wlasne, wiem, se sie bede uczyc na bledach :)

reklama
Ocenisep ja uzywalam na ranę po cesarce, na pępek u noworodka i na ospę u dzieci. Uważam ze dobrze odkaza.
Ja do pępka nie używałam niczego, a Octeniseptu do dezynfekcji siusiaka przed pobraniem próbki moczu do analizy.
Bonusowa z ciekawości popatrzyłam na skład Octeniseptu i mam w nim tylko dihydrochloridum i Phenoxyethanolum. Skąd masz informacje o składzie Octeniseptu, bo ja szczerze powiedziawszy nie wiem co to są za związki?

Do góry