reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Doswoadczone mamy ja mam do was taka prosbe w imieniu tych ktore rodza pierwszy raz czy moglybyscie nam zrobic liste wyprawkowa co kupic, jakiej firmy kosmetyki polecacie itd itp ? Ubranka najlepiej wg rozmiarow ile kto potrzebuje ale tez bez przesadyzmu w sensie skarpetki pod kolor body[emoji14]
Taka praktyczna lista dla kazdej z nas
Szukam wlasnie na necie i co chwile inna wersje widze a to 5 body a to 10 body, 10 spioszkow .... no zwariowac idzie !
A mi chodzi o taki kacik porad co rzeczywiscie dziala i w co warto zainwestowac a co sobie darowac.
Mysle, ze wszystkie pierworodki beda wam wdzieczne za poswiecenie troszke czasu aby to zrobic [emoji8]
Super pomysł :) Tez nie wiedziałam od czego zacząć i jak się za to zabrać :D
Dziewczyny a może być założyć wątek z tymi listami "must have" albo wrzucić to w pierwszego posta w wątku wyprawka dla maluszka? Tutaj to za chwile zaginie i cieżko będzie odnaleźć.

reklama
Ja z listy Izul co drugie bym sie zgodzila np. ocenisept do pepka +, dada chusteczki + . Nie zgadzam sie :podusia do lozeczka- (do roku Nic nie podkladam) kaftaniki - (nieznosze podwija sue Toto). Trzeba samemu probowac
Ale sa dla niemowlaka takie cieniusienkie podusie, moze z pol cm maja

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

jesi ktos bedzie chcial mi kupic takie typowe spioszki to poprosze by dokupil do nich body a nie kaftanik bo na wielu dzieciach widzialam, ze sie podwijaja kaftaniki, a tak o bede preferowac polspiochy i bodziaki lub pajacyki no i cos fajnego na wyjscia :)
Powiem Ci szczerze ze do spiochow kaftanik absolutnie, ale na noc do spania jest dobry, takie dziecko sie niewiele wierci jak spi a wygodnie sie pampersa zmienia bo nic rozpinac nie musisz, tylko myk myk i gotowe [emoji6] naprawde jest to kwestia wyrobienia sobie opini, wprawy, i podejscia [emoji23] kazda mama jest inna jak i dziecko jest inne

Tak jak pisze Iza, wyprawka zależy od podejścia rodziców, od tego co uczula dziecko, od tego jak duzi są rodzice. Ciężko stworzyć taką uniwersalną listę co na pewno się przyda. Faktycznie, jeśli jesteście wysocy, to nie ma sensu kupować ubranek 56, albo najwyżej kupić 1-2 zestawy. 62 też maluszek nie pochodzi długo, więc 5 bodziaków wystarczy. Śpiochów moim zdaniem na luzie 2. Na razie nie wkleję gotowej listy, bo muszę sama swoją zrobić. Jak zrobię swoją listę, to opatrzę ją stosownymi komentarzami i Wam wrzucę. Jak na razie, to ja jestem daleko w lesie z wyprawką, jeszcze o niej nawet nie zaczęłam myśleć. Chyba czekam do tego połówkowego za 3 tygodnie.
U mnie 5 bodziakow to za malo, obie mialy refluks i ciagle sie im ulewalo, nawet po odbiciu, nawet kilka razy. Musialy spac na boku przez to zeby sie nie zachlysnac.. raz mi sie Ola zachlysnela[emoji20] nie bede wam opowiadac zeby nie straszyć, powiem tylko ze w takim wypadku trzeba dziecko oprzec na dloni klatka piersiowa, glowa w dol, i klepnac w plecy porzadnie

reklama
wilczego to jeszcze w tej ciazy nie mialama, ale jak sie dorwe do mizzerii lub arbuza to ło Jezu
A ja nie moge produktow mlecznych, m.in. smietany w mizerii chyba ze same ogorki z cebulka i sola i pieprzem to zjem [emoji6]

Tak mnie odrzucilo od mleka. Mam czasem smak na mleko, ale jak wypije to mi sie doslownie kwasi w zoladku i wraca skad przyszlo [emoji23]

Do góry