reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dla mnie torty to zawsze była wyższa szkola jazdy. Ale zaczęłam próbować od teściowej dostałam Przepis na biszkopt niezawodny, nie ma bata co by nie wyszedł. Udał mi się za pierwszym razem, byłam z siebie dumna, bo zawsze byłam beztalenciem w pieczeniu.
Teraz owy biszkopt rośnie mi bardziej niż teściowej [emoji16].

Do przecinania biszkoptu na trzy części zawsze używam nitki. Wychodzi elegancko.

Do przełożenia ciasta polecam, masę z mascarpone i prawdziwa bitą śmietana, z truskawkami, albo jagody czy borówki amerykańskie.
Chwali się też brzoskwinie z puszki z tą masa.

Moje chłopaki zawsze są zadowoleni z tortów od mamusi [emoji16].

Masa cukrowa fajna sprawa, pięknie torty można przyozdabiac. Ale u mnie nikt tego nie zjada, sama chemia i słodycz że aż mdli. Zawsze każdy ściąga masę z biszkoptu [emoji23]

1465550691-1d1mld.jpeg

1465550853-1d1mld.jpeg

1465550880-1d1mld.jpeg

h4zpgov3o3h14ll7.png
Ja sama robiłam i barwiłam masę cukrową. Barwniki wprawdzie kupne, ale daje się ich naprawdę minimalną ilość. A masa to cukier puder, masło glukoza.

Antiope super wyszly Ci te figurki, ja tez się troszkę bawie dla Klaudii w ozdabianie tortow :) Zobacz załącznik 759994 Zobacz załącznik 759995
A Tobie świetna wyszła ta Dora

reklama
o ja kiedys synowi zrobiłam tort samochodzik a potem Iggy'ego z Dobranocnego ogrodu. Nie umiem tak ładnie przyozdabiać, a co gorsza brak mi czasu :(

Teraz będa podówjne urodziny córy, jedne w czerwcu gdyż moja sis przylatuje, i to będzie tort z opłatkiem na tort z elsą i Anną, a na lipcowe urodziny jeszcze nie wiem ,może kucykowy.
ja znalazłam na YT jak zrobić tą Peppę. Okazuje się, że to nie takie trudne. Inne rzeczy też można znaleźć krok po kroku

Ja sama robiłam i barwiłam masę cukrową. Barwniki wprawdzie kupne, ale daje się ich naprawdę minimalną ilość. A masa to cukier puder, masło glukoza.

A Tobie świetna wyszła ta Dora
Ja też sama robiłam masę cukrowa, ale u nas to nie przechodzi, robię małemu bo torty są ładne i kolorowe no i Filip ma radoche bo i z ulubionymi bohaterami jakie są na czasie akurat [emoji23] ( ostatnio było lego ninjago) , ale żadko kto to zjada z tortem.
Bitą śmietane też barwie w razie potrzeby. I to znika z talerza.

h4zpgov3o3h14ll7.png

Ja też sama robiłam masę cukrowa, ale u nas to nie przechodzi, robię małemu bo torty są ładne i kolorowe no i Filip ma radoche bo i z ulubionymi bohaterami jakie są na czasie akurat [emoji23] ( ostatnio było lego ninjago) , ale żadko kto to zjada z tortem.
Bitą śmietane też barwie w razie potrzeby. I to znika z talerza.

h4zpgov3o3h14ll7.png
Ja za to nie przepadam za bitą śmietaną, a masę cukrową uwielbiam i nawet jakby nikt inny nie chciał, to ja mogę zjeść wszystko :happy:

Dziewczyny podziwiam Was, że wam się chce, te torty robić teraz w ciąży, Mnie się kompletnie nie chce nic. Na obiad na dzisiaj danie włoskie, szybkie co by w kuchni krótko stać, makaron z boczkiem i 2 rodzajami fasoli. Szybko i bez wdychania pary :)
Miłego weekendu!

Dziewczyny podziwiam Was, że wam się chce, te torty robić teraz w ciąży, Mnie się kompletnie nie chce nic. Na obiad na dzisiaj danie włoskie, szybkie co by w kuchni krótko stać, makaron z boczkiem i 2 rodzajami fasoli. Szybko i bez wdychania pary :)
Miłego weekendu!
W ciąży to bym też się nie podjęła torta robić, mam Lenia że masakra!! [emoji23]. I też stanie w kuchni męczy mnie okropnie, mam wrażenie że nawet oddychanie mnie męczy, nie mam mocy na nic.

h4zpgov3o3h14ll7.png

reklama
Do góry