reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Musze się pochwalić moja dzisiejsza zachcianka :) oto ciasteczka pieguski :) jeszcze cieplutkie :)

Załączniki

• WP_20160607_13_15_46_Pro.jpg
    WP_20160607_13_15_46_Pro.jpg
    356,6 KB · Wyświetleń: 68
  • WP_20160607_13_29_02_Pro.jpg
    WP_20160607_13_29_02_Pro.jpg
    397,1 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Ale macica boli czy jelita? Jak to drugie to masaż z jakimś poślizgiem a jak to drugie, to w żadnym wypadku nie masować tylko kąpiel w chlorku magnezu a jak nie masz (a polecam mieć bo mega odstresowuje i zwalcza napięcia) to w ostateczności no-spa i poleżeć sobie. Tylko z no-spą nie można przesadzać w ciąży bo potem dzieci miewają obniżone napięcie mięśniowe.
A czy takie kąpiele można zażywać profilaktycznie (raz na jakiś czas) ? I jak to "dawkować" ? :)

Mi lekarz powiedzial ze jak jest potrzeba to nospe mozna brac nawet trzy razy dziennie i w niczym nie zaszkodzi pierwsze slysze o napieciu miesniowym.

U nas dzisiaj domowa pizza bo juz od roku mam zamiar taka zrobic hihi

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

A czy takie kąpiele można zażywać profilaktycznie (raz na jakiś czas) ? I jak to "dawkować" ? :)

Można można :) magnez przez skórę wchłania się lepiej niż w tabletce. Musisz kupić sobie albo w sklepie chemicznym albo na allegro chlorek magnezu sześciowodny czysty do analizy i sypiesz 1 szklankę na wannę ciepłej wody i na 30 minut minimum wskakujesz. Nawet głową przestaje boleć, nie mówiąc o tym jak ładna jest skóra i ze śpi się po takiej kąpieli jak niemowlę. Można też w miskę wsypać kilka łyżek i moczyć stopy jak ktoś wanny nie ma. Albo zmieszać 1:1 z wodą destylowaną i psikać 1 raz dziennie na skórę lub pod pachy jako dezodorant ;)

Mi lekarz powiedzial ze jak jest potrzeba to nospe mozna brac nawet trzy razy dziennie i w niczym nie zaszkodzi pierwsze slysze o napieciu miesniowym.

U nas dzisiaj domowa pizza bo juz od roku mam zamiar taka zrobic hihi

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak jest absolutna konieczność to i fenoterol dają w szpitalu choć wiadomo, że żaden lek nie jest zupełnie obojętny dla organizmu. Napisałam, że lepiej zadziałać magnezem ale jak nie ma to niech będzie ta no-spa byleby nie za często ot, bo brzuszek się stawia. Ja słyszałam o takim wyniku badań.

kupilam przez allegro ciazowe legginsy dwie pary na probe, zaplacilam z konta wiec mysle,ze szybko przyjda, po pracy do pepco podjade zobaczyc za jakimis bluzkami, bo wszystkie mi sie podnosza...rosne i rosne

Tez gdzieś czytałam, że nospa jest bardzo często nadużywana w ciąży, co więcej jedna pani doktor na IP powiedziała mi, że zaliczana jest do kategorii leków z grupy C, ale nie mogłam nigdzie znaleźć takiej info dlatego mogę się mylić.

Jestem w szpitalu ale nie w tym co chciałam bo tam nie było miejsca....
Miałam badanie i usg. Z usg widzialam.tylko.jak maluszki skakaly w.srodku aż.lekarz nie mogła zmierzyć więc mam wymiary takie ja.oko jedno 4.30 drugie ponad 3,76 ale wskazuje poprawnie na 11 tydzien. Serduszka słyszałam :)
Podczas.badania na samolocie powiedzieli ze mam olbrzymią nadzerke i dziwili się że nikt tego nie zbadał. Ma któraś z was?

Ja dziewczyny wreszcie wróciłam do domu po 3 dniowych podróżach. W sobotę wesele a potem 2 dni u rodzinki. Teraz odpoczywanko i wam powiem, że tak podczytuje co sobie podjadacie i zazdroszczę apetytow bo sama bym coś zjadła ale nie wiem na co mam ochotę ;)
A propo genetycznych to test pappa wchodzi w skład usg genetycznego czy ten test robi się dodatkowo? W czwartek mam genetyczne i zastanawiam się ale tej pappy chyba nie będę robić czytając co piszecie o tych naciagaczach

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem w szpitalu ale nie w tym co chciałam bo tam nie było miejsca....
Miałam badanie i usg. Z usg widzialam.tylko.jak maluszki skakaly w.srodku aż.lekarz nie mogła zmierzyć więc mam wymiary takie ja.oko jedno 4.30 drugie ponad 3,76 ale wskazuje poprawnie na 11 tydzien. Serduszka słyszałam :)
Podczas.badania na samolocie powiedzieli ze mam olbrzymią nadzerke i dziwili się że nikt tego nie zbadał. Ma któraś z was?

Super wieści, że maluszki są całe i zdrowe!!! Gratulacje.
A nadżerką szybko się zajmą! Nic się nie martw ;)

Do góry