reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Musze się pochwalić moja dzisiejsza zachcianka :) oto ciasteczka pieguski :) jeszcze cieplutkie :)

Załączniki

• WP_20160607_13_15_46_Pro.jpg
    WP_20160607_13_15_46_Pro.jpg
    356,6 KB · Wyświetleń: 71
  • WP_20160607_13_29_02_Pro.jpg
    WP_20160607_13_29_02_Pro.jpg
    397,1 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Ale macica boli czy jelita? Jak to drugie to masaż z jakimś poślizgiem a jak to drugie, to w żadnym wypadku nie masować tylko kąpiel w chlorku magnezu a jak nie masz (a polecam mieć bo mega odstresowuje i zwalcza napięcia) to w ostateczności no-spa i poleżeć sobie. Tylko z no-spą nie można przesadzać w ciąży bo potem dzieci miewają obniżone napięcie mięśniowe.
A czy takie kąpiele można zażywać profilaktycznie (raz na jakiś czas) ? I jak to "dawkować" ? :)

Mi lekarz powiedzial ze jak jest potrzeba to nospe mozna brac nawet trzy razy dziennie i w niczym nie zaszkodzi pierwsze slysze o napieciu miesniowym.

U nas dzisiaj domowa pizza bo juz od roku mam zamiar taka zrobic hihi

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

A czy takie kąpiele można zażywać profilaktycznie (raz na jakiś czas) ? I jak to "dawkować" ? :)

Można można :) magnez przez skórę wchłania się lepiej niż w tabletce. Musisz kupić sobie albo w sklepie chemicznym albo na allegro chlorek magnezu sześciowodny czysty do analizy i sypiesz 1 szklankę na wannę ciepłej wody i na 30 minut minimum wskakujesz. Nawet głową przestaje boleć, nie mówiąc o tym jak ładna jest skóra i ze śpi się po takiej kąpieli jak niemowlę. Można też w miskę wsypać kilka łyżek i moczyć stopy jak ktoś wanny nie ma. Albo zmieszać 1:1 z wodą destylowaną i psikać 1 raz dziennie na skórę lub pod pachy jako dezodorant ;)

Mi lekarz powiedzial ze jak jest potrzeba to nospe mozna brac nawet trzy razy dziennie i w niczym nie zaszkodzi pierwsze slysze o napieciu miesniowym.

U nas dzisiaj domowa pizza bo juz od roku mam zamiar taka zrobic hihi

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak jest absolutna konieczność to i fenoterol dają w szpitalu choć wiadomo, że żaden lek nie jest zupełnie obojętny dla organizmu. Napisałam, że lepiej zadziałać magnezem ale jak nie ma to niech będzie ta no-spa byleby nie za często ot, bo brzuszek się stawia. Ja słyszałam o takim wyniku badań.

kupilam przez allegro ciazowe legginsy dwie pary na probe, zaplacilam z konta wiec mysle,ze szybko przyjda, po pracy do pepco podjade zobaczyc za jakimis bluzkami, bo wszystkie mi sie podnosza...rosne i rosne

Tez gdzieś czytałam, że nospa jest bardzo często nadużywana w ciąży, co więcej jedna pani doktor na IP powiedziała mi, że zaliczana jest do kategorii leków z grupy C, ale nie mogłam nigdzie znaleźć takiej info dlatego mogę się mylić.

Jestem w szpitalu ale nie w tym co chciałam bo tam nie było miejsca....
Miałam badanie i usg. Z usg widzialam.tylko.jak maluszki skakaly w.srodku aż.lekarz nie mogła zmierzyć więc mam wymiary takie ja.oko jedno 4.30 drugie ponad 3,76 ale wskazuje poprawnie na 11 tydzien. Serduszka słyszałam :)
Podczas.badania na samolocie powiedzieli ze mam olbrzymią nadzerke i dziwili się że nikt tego nie zbadał. Ma któraś z was?

Ja dziewczyny wreszcie wróciłam do domu po 3 dniowych podróżach. W sobotę wesele a potem 2 dni u rodzinki. Teraz odpoczywanko i wam powiem, że tak podczytuje co sobie podjadacie i zazdroszczę apetytow bo sama bym coś zjadła ale nie wiem na co mam ochotę ;)
A propo genetycznych to test pappa wchodzi w skład usg genetycznego czy ten test robi się dodatkowo? W czwartek mam genetyczne i zastanawiam się ale tej pappy chyba nie będę robić czytając co piszecie o tych naciagaczach

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem w szpitalu ale nie w tym co chciałam bo tam nie było miejsca....
Miałam badanie i usg. Z usg widzialam.tylko.jak maluszki skakaly w.srodku aż.lekarz nie mogła zmierzyć więc mam wymiary takie ja.oko jedno 4.30 drugie ponad 3,76 ale wskazuje poprawnie na 11 tydzien. Serduszka słyszałam :)
Podczas.badania na samolocie powiedzieli ze mam olbrzymią nadzerke i dziwili się że nikt tego nie zbadał. Ma któraś z was?

Super wieści, że maluszki są całe i zdrowe!!! Gratulacje.
A nadżerką szybko się zajmą! Nic się nie martw ;)

Do góry