reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@Antiope to juz chwila, moment do wizyty:) powodzenia!

Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące dziewczyny dzisiaj. Najmocniej za te genetyczne. Będzie wszystko ok. Ja wizytuje genetycznie za tydzień, a już się stresuję.

Czy robiłyście sobie USG piersi w ciąży? Ja wczoraj miałam USG żył, bo mi się porobiły mega pajaczki, a ponoć w ciąży to się lubi tylko pogarszać... ;(
Mi moj gin odradzil USG piersi w ciazy. Powiedzial, ze teraz sie persi zmieniaja, rosna, rozwijaja i wedlug niego takie badanie jest bez sensu.

MyDream jak dzis sie czujesz? ja umieram jak zwykle
Staram sie byc pozytywna co by nie marudzic od rana, ale kurde non stop cos. Jak nie mega mdlosci i wymioty, tak wieczorem i w nocy mialam te uderzenia goraca. Powaznie czulam sie jak czajnik, ktory zaraz zagwizda. Tak mi bylo goraco, ze musialam wziac letni prysznic i zasnelam bez pizamy i .. koldry. Na codzien jestem zmarzluchem :O zagryzam zeby i mowie sobie, ze warto a z drugiej strony umieram ze strachu czy z Dzidziolem wszystko ok. Ostatnie usg miesiac temu, a kolejne za tydzien.. ale bede twarda, nie zeswiruje. Bede sie cieszyc Waszymi wizytami i mam nadzieje, ze szybko ten tydzien zleci.. :)
Bakteriami w moczy sie nie przejmuj, wkoncu sie ich pozbedziesz. Najwazniejsze, ze reszta jest ok!

@Saranta z tego co slyszalam to minimum 2l wody mineralnej lub nieslodzonej herbaty. Ja wmuszam w siebie ok 1.5l wody a drugie tyle nadrabiam woda z cytryna na goraco lub herbata lekko slodzona :) Boje sie tych zapalen pecherza, wiec wlewam w siebie ile wlezie :p

reklama

Mi moj gin odradzil USG piersi w ciazy. Powiedzial, ze teraz sie persi zmieniaja, rosna, rozwijaja i wedlug niego takie badanie jest bez sensu.

Staram sie byc pozytywna co by nie marudzic od rana, ale kurde non stop cos. Jak nie mega mdlosci i wymioty, tak wieczorem i w nocy mialam te uderzenia goraca. Powaznie czulam sie jak czajnik, ktory zaraz zagwizda. Tak mi bylo goraco, ze musialam wziac letni prysznic i zasnelam bez pizamy i .. koldry. Na codzien jestem zmarzluchem :O zagryzam zeby i mowie sobie, ze warto a z drugiej strony umieram ze strachu czy z Dzidziolem wszystko ok. Ostatnie usg miesiac temu, a kolejne za tydzien.. ale bede twarda, nie zeswiruje. Bede sie cieszyc Waszymi wizytami i mam nadzieje, ze szybko ten tydzien zleci.. :)
Bakteriami w moczy sie nie przejmuj, wkoncu sie ich pozbedziesz. Najwazniejsze, ze reszta jest ok!

@Saranta z tego co slyszalam to minimum 2l wody mineralnej lub nieslodzonej herbaty. Ja wmuszam w siebie ok 1.5l wody a drugie tyle nadrabiam woda z cytryna na goraco lub herbata lekko slodzona :) Boje sie tych zapalen pecherza, wiec wlewam w siebie ile wlezie :p
no bede lykac leki do kona ciazy hihi, ale to ponoc normalne w ciazy
ja w nocy ok, nawet spalam, tylko facet lazil po domu i halasowal bo a to pic a to siku i trzaskal drzwiami

Lux a pijesz wode z duza iloscia cytryny? Czy to na zimno, czy np ostudzona woda z cytryna i miodem? Z doswiadczenia wiem, ze to fajnie zakwasza i wybija bakterie. Zadna vit C w tabletkach nie ma podjazdu ;)

Dzieki za odpowiedz[emoji5].. Ja tez probuje pic jak najwiecej ale ciagle nie wiem czy nie za malo... W nocy czasem musze wstac dwa razy do toalety [emoji53] Najlepiej wchodzi mi mleko [emoji58] pozdr.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez z tych malo pijacych jestem wydaje mi sie, ze organizm sam sie bedzie domagal kiedys ogladalam program na temat picia wody i wlewanie hektolitrow wody w siebie tez nie jest zdrowe bo bardzo duzo witamin wyplukuje sie z organizmu ... na bakterie w moczu trzeba pic soki z cytrusow mojej znajomej ginka zalecala

Dzis mam wizyte, wypada niby 10+2, ciekawe co tam zobacze:))

W pierwszej ciazy jezdzilam na rowerze do 6miesiaca;) do konca basen pilates i joga, wiec poki nic sie nie dzieje nie zmieniam trybu zycia na zalegniecie w domu ;) to zupelnie nie moj swiat;)
Uważaj na ten rower :) czasami lepiej odpuscic niz później żałować. Ja taka twarda bylam dopoki w szpitalu nie wyladowalam. Praca dziecko wszedzie biegiem i mam teraz tak ze po 15 min spaceru leze dwie godziny w lozku :)

odebralam czesc wynikow, druga czesc jutro bedzie, hiva nie mam, toxo, antyciala, glukoza i inne cuda ok, tsh za bardzo po lekach spadlo i nadal mimo brania lekow mam ogrom bakterii w moczu! wrr
Lux mam nadzieję ze pozbedziesz sie tego dziadostwa jak najszybciej.

Anioo kciuki za jutrzejsza wizyte :)

Właśnie od diabetologa wracam. Dostalam drugi rodzaj insuliny bo mu cukier po sniadaniu skacze. Lece do apteki po paski igły i insulinę

reklama
Do góry