reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
@joshi wszystkiego o czym marzysz!!! :) :)
@pisanka89 witaj i gratuluje podwójnego szczęścia!

Ja póki co 3kg na minusie, ale nie wiem jak to możliwe, bo brzuch mam dosyć mocna widoczny, nie da się ukryć, że jestem w ciąży.

Dziewczyny, mi się ciągle śni dziewczynka, miałam nawet taki sen, że wyjęłam ją z brzucha, zobaczyłam, obejrzałam i włożyłam do brzucha :D Potem, że chodziłam z różowym wózkiem, a jeszcze kolejny, że próbowałam jej uczesać warkoczyki, ale moje zdolności manualne i tu poległy :) Ale za to od początku czułam chłopaka, w momencie w którym się dowiedziałam o ciąży ciągle mówiłam, że będzie chłopak :D na usg ostatnio wyszło 80% chłopak, więc może moje przeczucie się spełni, a sny spełniają się na odwrót :)

@joshi wszystkiego o czym marzysz!!! :) :)
@pisanka89 witaj i gratuluje podwójnego szczęścia!

Ja póki co 3kg na minusie, ale nie wiem jak to możliwe, bo brzuch mam dosyć mocna widoczny, nie da się ukryć, że jestem w ciąży.

Dziewczyny, mi się ciągle śni dziewczynka, miałam nawet taki sen, że wyjęłam ją z brzucha, zobaczyłam, obejrzałam i włożyłam do brzucha :D Potem, że chodziłam z różowym wózkiem, a jeszcze kolejny, że próbowałam jej uczesać warkoczyki, ale moje zdolności manualne i tu poległy :) Ale za to od początku czułam chłopaka, w momencie w którym się dowiedziałam o ciąży ciągle mówiłam, że będzie chłopak :D na usg ostatnio wyszło 80% chłopak, więc może moje przeczucie się spełni, a sny spełniają się na odwrót :)
Miejmy nadzieje ze Ci sie spelni!!! Ale zawsze i tak najwazniejsze, aby urodzic zdrowa dzidzie! [emoji4]
U mnie ze snami nie jest na odwrot niestety.
Ja miewam prorocze sny, dlatego jak mi sie cos zlego sni, to podwójnie to przeżywam... [emoji53]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Miejmy nadzieje ze Ci sie spelni!!! Ale zawsze i tak najwazniejsze, aby urodzic zdrowa dzidzie! [emoji4]
U mnie ze snami nie jest na odwrot niestety.
Ja miewam prorocze sny, dlatego jak mi sie cos zlego sni, to podwójnie to przeżywam... [emoji53]

u mnie zawsze przeciwienstwo snu sie sprawdza

Dziewczyny czy duzo przytylyscie? Ja juz zaczybam sie martwic waga.. Poszlo mi w gore 2kg [emoji58] Ciasno w spodniach i obcislych bluzkach sie robi... [emoji53]

Ja jestem jakieś 1,2 kg do przodu. Ostatnie kilka dni mam wrażenie, że brzuszek zaczyna być troszkę widoczny. Na razie noszę dotychczasowe spodnie tylko w obcisłych rurkach przeciągnęłam gumkę i tak sobie zapinam;) Nie chcę się szybko z nimi rozstawac:p

Ja jestem jakieś 1,2 kg do przodu. Ostatnie kilka dni mam wrażenie, że brzuszek zaczyna być troszkę widoczny. Na razie noszę dotychczasowe spodnie tylko w obcisłych rurkach przeciągnęłam gumkę i tak sobie zapinam;) Nie chcę się szybko z nimi rozstawac:p
Masz racje! Pocieszmy sie jeszcze naszymi fajnymi, "małymi" ubrankami[emoji5]

Dzień dobry :)

Ja wróciłam. Żyję :) Mam nadzieję, że u Was wszystko OK. Nadrobię za jakiś czas (mam nadzieję).

My zdołaliśmy utrzymać tajemnice przed rodzicami aż do teraz (im później tym jakoś ciężej nam się do tego zbierało), a teraz to już chcę odczekać do wizyty w tym tygodniu. Więc stwierdziliśmy wczoraj, że powiemy im w Dniu Mamy :D
Witaj! Super prezent na dzień matki. Sama bym taki zrobiła, ale niestety nie dałabym rady tak długo utrzymać tajemnicy.

blizniaki by byly najlepszym wyjsciem hihi
Nie no, synka już mamy. Teraz pora na córkę. Nic mi nie wiadomo o drugim lokatorze w brzuchu.

Dziękuję kochana.
No jakieś 3 km. Spacerem 35 min może trochę więcej [emoji6].
Ja spacery lubię ale filip będzie codzień marudzić.
Mamy opcje że mąż go będzie rano wozić. Do czasu aż ogarnę komunikację miejska [emoji23] . Mąż ma swoją firmę tutaj więc godziny pracy sam sobie ustala. Więc i zawieść i odebrać go bedzie mógł .Albo druga opcja trochę bardziej stresujaca dla małego zmienić szkole, tam też jest przy nowym mieszkaniu blisko. No ale by musiał zostawić swoich kolegów, i panie które dopiero co poznał. Myślę narazie jak to ugryźć.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Na pewno jakoś uda się Wam to organizacyjnie poukładać.

Patrzcie co znalazłam na dzień mamy!!!!!!!!!

Link do: Herbata personalizowana DZIEŃ MAMY

Joshi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Fajny pomysł na prezent.

hej.. Nie mieszkam w UK, tylko w Belgii i niestety na razie pracuje wiec na urlop nie ma szans. Po drugie: 30 maja bede miec test na mongolizm, . Tu zwie sie NIPT czyli bezinwazyjny test prenatalny.. bez wbijania igieł w brzuch.. brrrr. Wtedy zobaczymy czy wszystko ok z genami no i czy nie musimy usuwac... [emoji53] pozdrawiam!

Czy to jest to samo co prenatalny w Polsce?

Dziewczyny czy duzo przytylyscie? Ja juz zaczybam sie martwic waga.. Poszlo mi w gore 2kg [emoji58] Ciasno w spodniach i obcislych bluzkach sie robi... [emoji53]

Ja jestem załamana, bo z synkiem przez całą ciążę przytyłam 8, a teraz już ponad 3. Wszystko przez to, że z synkiem chciało mi się przez 9 miesięcy głównie pomarańczy, a teraz słodyczy i tłustych rzeczy.

Hej dziewczyny :) ja jutro zaczynam 9 tc czyli 3 mc :) można do was dołączyć? :)
Witaj! :happy:

Zazdroszczę:) ja 13 tydzień - 3,5 w górę:), ale tak szczerze niespecjalnie mnie to martwi.
Ja się martwię jak sobie pomyślę, że najwięcej przytyję przez najbliższe 3 miesiące.

:) spodziewam się bliźniaków :) więc stres podwójny :) w piątek mam wizytę i już się nie mogę doczekać. Co do wagi to przytylam koło 1 kg. Mdłości miałam kilka razy a tak to tylko spać i leżeć :)
Super, że mamy jakieś bliźniaki na grudniu.

Witaj pisanka to pierwsze bliźniaki na grupie
Lux Czarownica Antiope elife to Wam te dziewczynki niech będą pisane a mnie chłopaka zostawcie. Kciuki za to&&&
Ja u Ciebie właśnie chłopaka czuję. U Lux czuję dziewczynkę, a co do pozostałych dziewczyn, które wymieniłaś jakoś nie mam przeczuć.

U mnie tez tak :) mnie nie martwi mocno ale jutro doabetolog i czeka mnie opiernicz bo ja przez całą ciążę moge tylko 7.5- 11.5 przytyć. Tak mi wyliczyli. W spodnie nie mieszcze sie zadne. Jak ma badaniach we wtorek bedzie wszystko ok to na brzuszkowy sie wrzuce bo mam co pokazywac :D z synem tak w 6 miesiącu wygladalam :D

No mnie też nieźle brzuszek wywaliło. Chyba w ciągu ostatnich dni jakoś.

A dziewczyny kiedy będzie ten zamknięty wątek? Miał być jak dobrze pamiętam w piatek ? :)
No właśnie też miałam o to pytać.

Ja myslalam caly czas o synku. Mąż mówi syn. Teraz mi sie coś odkrecilo i mysle caly czas o córce. Tak mnie cos podpowiada :) cieszyłabym sie tak samo z córki jak i syna wiec nie ma znaczenia :) ale ciekawość jest :)

A ja u Ciebie synka czuję.

Ja przytyłam okolo kilogram :) Chociaż waga mi sie zmienia w ciagu dnia kilka razy wiec trudno dokladnie określić.

Dziewczyny jutro mam usg i zaczynam sie strasznie stresować! :| Ostatnio widziałam maluszka w 6 tygodniu a teraz juz 12 i pól. Żeby tylko wszystko jutro wyszło dobrze... Ale to bedzie ulga
Na pewno będzie dobrze. Ja też jutro wizytuję, mam prenatalne. Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro o 15.30.

Dzieki! To pierwsze usg zrobiłam i tak prywatnie. Teraz tak naprawde bedzie pierwsza wizyta. Maja potwierdzić ciaze :'-)
Ja to jakoś jednak wolę polski system :happy:

reklama
Uważaj na ten rower :) czasami lepiej odpuscic niz później żałować. Ja taka twarda bylam dopoki w szpitalu nie wyladowalam. Praca dziecko wszedzie biegiem i mam teraz tak ze po 15 min spaceru leze dwie godziny w lozku :)

No właśnie mój obecny lekarz luzak nic mi nie zabrania, ale rower jest właśnie jedyną rzeczą którą kazał mi przestać. Więc cały tegoroczny sezon bez roweru:( Ale za rok nie daruję, jakąś przyczepkę chyba kupię żeby z 2 móc jeździć. Bo na 2 foteliki będzie za wcześnie.

Do góry