reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Aa jeszcze w ramach ciekawostki o pierwszej ciąży dodam że mój lekarz od czasu jej stwierdzenia na pierwszym z trzech usg nie badał mnie palpacyjnie ani razu Twierdzil ogólnie że tam nie należy nic ruszać a usg ograniczyć do minimum To było na nfz ale ilość zleconych badań z krwi wprawila lekarza dyżurajego podczas porodu w osłupienie Jak to stwierdził on nic na Pani nie zarobił Może 8zl :) dalej bym chodziła do niego ale nie wspiera kp
Mój gin też mnie nie badał palpacyjnie! Wogole był.bardzo delikatny, dosłownie nic nie czułam [emoji6]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam Nową Mamusie! :) :)
Sałatka bardzo mi przykro, ale mam nadzieję, że nie wszystko stracone..

Thermomix mam ja, kupiłam w zeszłym roku ten nowy model, poprzedni od zawsze był u mnie w domu, więc jak się przeprowadziłam, akurat wyszedł nowy i musiałam go mieć :) nie jestem fanką gotowania i nigdy nie będę, ale tam jakoś szybko to idzie, prosto i mój P. świetnie sobie z nim radzi.

Właśnie zaliczyłam rwanie nad kiblem bez finału. Ale żołądek wywrocony na lewą stronę bleeee.
Zachciało mi się pomidorów z cebula i śmietana!!! I co kromka z masłem i zakanszam pomidorki.maz po tym jak zobaczył jak rwie mnie nad tym kiblem zrobił mi zachciankowe pomidorki, choć nie rozumie jak można najpierw prawie rzygac a później chcieć cokolwiek jeść.

A więc można, można [emoji6][emoji6][emoji6]

ojjj można. ja po wizycie nad kibelkiem, od razu mam pusty żołądek i mój P. już wie, że musi mi dać szybko coś do jedzenia :D też się z tego śmieje :D

Cześć Dziewczyny,

od jakiegoś czasu czytam sobie Wasze posty i postanowiłam do Was dołączyć :) chyba im nas więcej tym weselej.

Troszkę o mnie. Mam 4 cm maluszka w brzuszku. Dokładnie 11 tc. Ponieważ już jednego maluszka straciliśmy w 9 tc, a o obecnego staraliśmy się z mega przebojami, więc ciąża należy do gatunku podwyższonego ryzyka. I jak się domyślacie mam ciągłe schizy, stresy i złe myśli, że coś jest nie tak. Tym bardziej, że w odróżnieniu od przynajmniej części z Was nie mam i w zasadzie nie miałam absolutnie żadnych objawów ciąży - nie mdli mnie, nic mnie nie boli, żadnych powiększonych piersi, żyłek, omdleń, zachcianek... kompletnie NIC. Dlatego też jak wariat latam do lekarzy upewnić się czy aby wszystko jest ok, i jak tylko się upewnię, że wszystko jest ok, to oczywiście zaczynam się martwić że latam po lekarzach za często i może szkodzę tym maluszkowi. I tak wpadam w błędne koło.

I szukam kogoś kto mnie w tym wszystkim zrozumie...

:(
Witaj! Wiele z nas Cię bardzo dobrze rozumie.

Jak to kurcze jest, że najpierw człowiek się martwi, żeby na teście zobaczyć te upragnione dwie kreseczki i myśli, że jak już je zobaczy, to zmartwienie minie. A tu zamiast minąć dochodzi ich coraz więcej... i więcej... i więcej... Trochę się obawiam, że im dalej w las tym bardziej będę siwiała ;)
Jak się urodzi, to będziesz się jeszcze bardziej martwić.

wg OM to 10 tydzien, wg USG (sama wyczytalam) 7. Trzymajcie sie cieplo:) jak bedzie wszystko ok to wroce do Was:)
To faktycznie już powinno być widać maluszka. Trzymaj się. Mam nadzieję, że niedługo znowu Ci się uda.

Ja też chcę sokowirówke kupić. Myślimy już od jakiegoś czasu nad tym.

Ja mam, ale rzadko korzystam, bo mała kuchnia i nie chce mi się wyciągać z szafki.

Mój młody ostawiony do mamy i zaraz wychodzimy z moim D na imprezkę. Miłego wieczoru.

Witaj! Wiele z nas Cię bardzo dobrze rozumie.

Jak się urodzi, to będziesz się jeszcze bardziej martwić.

To faktycznie już powinno być widać maluszka. Trzymaj się. Mam nadzieję, że niedługo znowu Ci się uda.

Ja mam, ale rzadko korzystam, bo mała kuchnia i nie chce mi się wyciągać z szafki.

Mój młody ostawiony do mamy i zaraz wychodzimy z moim D na imprezkę. Miłego wieczoru.
Baw się dobrze kochana

reklama
Ja też... i ciągle bym jadła kanapki, bułki. Jak widzę coś ciepłego, to od razu tracę ochotę na jedzenie...
Ja mam to samo! Ciągle głodna i chce mi się takich prostych węgli. .. bułki, naleśniki, jakies pyzy czy makarony. A sałatki surówki które kochałam zawsze poszły całkiem w odstawke. Jeszcze mandarynki i banany jem na tony i sok pomarańczowy. A na wadze mam już +3 [emoji35]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry