reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Jest to prawda, że dziecko przejmuje nastroje matki. Były gdzieś badania na temat wpływu kortyzolu na dziecko w brzuchu i rzeczywiście stres ma wpływ na płód i po urodzeniu dzidziuś może być niespokojny. Wiem, że jest łatwo powiedzieć, ale spróbuj popracować nad swoją nerwowością. Jakieś metody uspokajające, liczenie, medytacja, coś co pomoze ci się zrelaksować.
znaczy ja nigdy nie byla nerwusem, ja zaczelm miec nerwy w poprzedniej pracy i zaczelo sie duszenie w klatce piersiowej i malo snu..potem zmienilam prace i przeszlo...teraz hormony mi buzuja i naprawde czuje, ze komus dzis przywale, wkurzyl mnie juz tata swoim mialczeniem rano i jak przyjedzie tu do sklepu to dostanie pocisk cos czuje, bo widzi, ze chodze nabuzowana to mi marudzi...na dodatek Tomek mial ostre starcie z mamusia przez tel wczoraj i sie skonczylo klotnia i to ostra i tez zaczelam sie niepotrzebnie wkurzac..ehh marze by isc na l4 i wylaczyc sie od wszystkiego, bo to oszalec mozna

reklama
A ja mam spadek nastroju, chce mi się płakać że tylko w domu siedzę że nie mam kontaktu z żywymi ludźmi że tylko ten internet.. Normalnie uzalam się nad sobą A przy drugim to chyba już w ogóle zniknę ja.. Dzieci przejmą moja osobę Te płaczliwosci są okropne A nie jest ktoś chętny na zjazd na Śląsku? Kto z tych okolic?

Ellifit a probowalas wiejskich pomidorow nie pryskanych moze to.reakcja na chemie a nie na samego pomidora ? Moi rodzice maja szklarnie wiec ja bede miala multum zdrowych pomidorow bez chemii
Popytaj znajomych moze ktos bedzie mial bo ja bym nie ufala tym na stoiskach nawet moja kuzynka opowiadala jak jej szwagier handluje kobitki starsze podchodza i pytaja
-panie to ze wsi ?
- tak ze wsi pani
(a tak naprawde co rano kupuje wszystko w biedronce...) ja tam juz nikomu nie ufam jak sama nie zobacze
z jajkami tak samo potrafia oszukiwac ...

Ellifit a probowalas wiejskich pomidorow nie pryskanych moze to.reakcja na chemie a nie na samego pomidora ? Moi rodzice maja szklarnie wiec ja bede miala multum zdrowych pomidorow bez chemii
Popytaj znajomych moze ktos bedzie mial bo ja bym nie ufala tym na stoiskach nawet moja kuzynka opowiadala jak jej szwagier handluje kobitki starsze podchodza i pytaja
-panie to ze wsi ?
- tak ze wsi pani
(a tak naprawde co rano kupuje wszystko w biedronce...) ja tam juz nikomu nie ufam jak sama nie zobacze
z jajkami tak samo potrafia oszukiwac ...
ja biore jaja od babci lub chrzestnego, maja swoje kurki, albo tesciowka Tomkowi zawsze daje bo tez kupuje od takiej pani co ma swoje kurki. bardzo rzadko kupuje w sklepach, jak juz musze i na gwalt potrzebuje to kupie...

Glodna jestem i nie mam pomyslu na sniadanie ... najbardziej nie lubie jak mam ochote na cos innego a w domu nic takiego nie ma bo musze na zakupy najpierw wyskoczyc...

już mu przeszło z tą alergią. To było na samym początku niemowlęctwa, o to mi chodziło z dietą na zaś ;)

Antiope zgadamy się co do zlotu :) Ja w Krakowie bywam.
Lookata a skąd ze Śląska? Do Krk niedaleko.
Lux to szybko na l4 i nie przejmuj się ludźmi, szczególnie rodzinką T.
Creativo u nas słyszy się że ludzie ze wsi mówią że mieszczuchy wszystko zjedzą. Nie czekają z karencjami po pryskaniu, pryskają jak szaleni. Truskawki nigdy nie kupuję tych pierwszych bo to sama chemia.

Jajka też wiejskie od znajomej kupuję. Czasem kupię zwykłe gdy nie mam dostępu, i zawsze te zerówki lub jedynki.

już mu przeszło z tą alergią. To było na samym początku niemowlęctwa, o to mi chodziło z dietą na zaś ;)

Antiope zgadamy się co do zlotu :) Ja w Krakowie bywam.
Lookata a skąd ze Śląska? Do Krk niedaleko.
Lux to szybko na l4 i nie przejmuj się ludźmi, szczególnie rodzinką T.
Creativo u nas słyszy się że ludzie ze wsi mówią że mieszczuchy wszystko zjedzą. Nie czekają z karencjami po pryskaniu, pryskają jak szaleni. Truskawki nigdy nie kupuję tych pierwszych bo to sama chemia.
no zdeklarowalam sie tu byc do konca sierpnia

reklama
Do góry