reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam. Mam na imię Natalia i obecnie jestem w 3 ciąży. Mam dwie córki (5 i 8 lat). Obecna ciąża to kompletna niespodzianka [emoji846]. Termin porodu mam na 13 grudnia. Obecnie 10 tc. Kolejna wizyta 17 maja na 18:45.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry

Witam nowe mamy
Pogoda już lepsza, pójdziemy dziś na spacer.
Detektor też chciałam kupować ale jeszcze się zastanawiam. Od 15 tc pewnie będę ruchy czuć;, dla mnie to wystarczy.

Miłej niedzieli

Dzień dobry
Witam niesmialo. Mam nadzieje ze sie tu zdomowie i wniose cos do waszej spolecznosci. Zeby sie rozkrecic spytam: co sadzicie o domych detektorach tetna plodu? Rozwazam nabycie uzywanego, zatem inwestycja niewielka ale czy warto czy to gadzet ktory nie zawsze dziala i wtedy tylko stresuje?
Witaj! :happy:
Ja mam detektor tętna. Kupiłam używany jeszcze w ciąży z synkiem. Sama nie wiem co doradzić w sprawie kupna, bo tak naprawdę nawet wtedy, kiedy już było czuć ruchy małego, nie zawsze udawało się znaleźć tętno. Raczej nie polecałabym tego urządzenia komuś, kto chce je mieć po to, żeby sprawdzać, że u maleństwa wszystko w porządku, bo przy tym urządzeniu można się jeszcze bardziej zestresować. Ale jeśli ktoś chce sobie posłuchać maleństwa dla przyjemności...tylko lepiej jednak nie za często.
Myślę, że dużo zależy od tego jak umiejscowione jest łożysko i dziecko. U mnie łożysko było na przedniej ścianie i przez to tłumiło zarówno ruchy jak i tętno. Zobaczymy, czy w tej ciąży będzie u mnie inaczej. Może teraz monitor tętna będzie bardziej użyteczny.

Witam. Mam na imię Natalia i obecnie jestem w 3 ciąży. Mam dwie córki (5 i 8 lat). Obecna ciąża to kompletna niespodzianka [emoji846]. Termin porodu mam na 13 grudnia. Obecnie 10 tc. Kolejna wizyta 17 maja na 18:45.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj!:)

Kurcze, a u mnie zatwardzenie. Wszystko mnie przez to boli. Nie robiłam już od 2 dni. Nie pomaga nawet woda z miodem.

Kochane, doradźcie mi coś proszę. Jak już się wczoraj żaliłam, nagle spadł mi brzuszek. Dzisiaj jest to samo - zamiast piłki mam znowu lekkie fałdki. W dodatku mam bóle jajników / podbrzusza, które przypominają kłucie, często takie przychodzące falami - czuję, że zaraz jajnikowi się dostanie, bo jakby wędruje to wszystko od talii. Pewnie panikuję jedynie, żadna nowość ;) ale nie miałam do tej pory żadnych takich objawów. W ogóle nic mnie dotąd nie bolało, piersi już od jakiegoś czasu nie są tak wrażliwe, a nudności i wymioty są dla mnie zupełną abstrakcją. Jakie bóle są w ciąży normalne, a jakie powinny mnie zmartwić? Wizytę mam dopiero 25.05. Szmat czasu! A tymczasem zaczynam szukać już wymówek, żeby jechać na IP :p

Dzień dobry

Witaj! :happy:
Ja mam detektor tętna. Kupiłam używany jeszcze w ciąży z synkiem. Sama nie wiem co doradzić w sprawie kupna, bo tak naprawdę nawet wtedy, kiedy już było czuć ruchy małego, nie zawsze udawało się znaleźć tętno. Raczej nie polecałabym tego urządzenia komuś, kto chce je mieć po to, żeby sprawdzać, że u maleństwa wszystko w porządku, bo przy tym urządzeniu można się jeszcze bardziej zestresować. Ale jeśli ktoś chce sobie posłuchać maleństwa dla przyjemności...tylko lepiej jednak nie za często.
Myślę, że dużo zależy od tego jak umiejscowione jest łożysko i dziecko. U mnie łożysko było na przedniej ścianie i przez to tłumiło zarówno ruchy jak i tętno. Zobaczymy, czy w tej ciąży będzie u mnie inaczej. Może teraz monitor tętna będzie bardziej użyteczny.

Witaj!:)

Kurcze, a u mnie zatwardzenie. Wszystko mnie przez to boli. Nie robiłam już od 2 dni. Nie pomaga nawet woda z miodem.
ogorki surowe sprobuj lub jablka

Witam,
bardzo fajnie czyta mi się wasze pogawędki i postanowiłam dołączyć co prawda termin mam na 30 listopada ale w listopadówkach jakoś inaczej niż u Was :happy: tak więc jutro zaczynam 13 tc

jako moderator apeluje do dziewczyn, ktore sa nowe-zaczynacie pisac to piszcie, bo my Was witamy po czym znikacie i tego nie da sie nie zauwazyc-nie moze byc sytuacji, ze sie przywitacie i znikacie po napisaniu 3 postow, porzadek musi byc!

reklama
Kochane, doradźcie mi coś proszę. Jak już się wczoraj żaliłam, nagle spadł mi brzuszek. Dzisiaj jest to samo - zamiast piłki mam znowu lekkie fałdki. W dodatku mam bóle jajników / podbrzusza, które przypominają kłucie, często takie przychodzące falami - czuję, że zaraz jajnikowi się dostanie, bo jakby wędruje to wszystko od talii. Pewnie panikuję jedynie, żadna nowość ;) ale nie miałam do tej pory żadnych takich objawów. W ogóle nic mnie dotąd nie bolało, piersi już od jakiegoś czasu nie są tak wrażliwe, a nudności i wymioty są dla mnie zupełną abstrakcją. Jakie bóle są w ciąży normalne, a jakie powinny mnie zmartwić? Wizytę mam dopiero 25.05. Szmat czasu! A tymczasem zaczynam szukać już wymówek, żeby jechać na IP :p
Wiesz co, mój brzuch też zmalał. O ile jeszcze 1-2 tygodnie temu gniotły mnie wszystkie majtki i już chciałam ciążowe kupować, tak teraz bez problemu. Może macica się przesunęła trochę wyżej i dlatego brzuch inaczej wygląda. Ja tak to sobie tłumaczę. Ja mam 24 prenatalne i przed nimi nie zamierzam panikować. Moja pani doktor na ostatniej wizycie powiedziała mi, żebym się nie przejmowała żadnymi objawami lub ich brakiem, poza plamieniem, lub krwawieniem i zamierzam się tego trzymać. Pojawiają się różne myśli, ale je szybko odganiam.

ogorki surowe sprobuj lub jablka
No, już też próbowałam. Nic z naturalnych sposobów nie pomaga.

Witam,
bardzo fajnie czyta mi się wasze pogawędki i postanowiłam dołączyć co prawda termin mam na 30 listopada ale w listopadówkach jakoś inaczej niż u Was :happy: tak więc jutro zaczynam 13 tc
Witaj! :) Każda kolejna mamusia jest u nas mile widziana. Jak byłam w ciąży z synkiem to miałam termin na koniec października i też długo się jakoś nie mogłam na forum odnaleźć, bo większość dziewczyn była bardziej zaawansowana niż ja. No ale potem jakoś się zaaklimatyzowałam :happy:

Do góry