reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

czesc wszystkim! dziś wstałam z małymi mdłościami wiec szybko zjadłam banana i kilka winogronkow, co by nie zmuliło gorzej. Pogoda u nas piekna wiec trzeba korzystać :)

mi lekarz, ordynator w szpitalu powiedział ze usg i wyniki krwi sa bardziej wiarygodne niż pojedynczo, wiec ja 31.05 mam prenatalne.

wspolczuje bolu glowy :/

reklama
Czesc dziewczyny :)

U nas ten test jest w ramach opieki państwowej dla wszystkich, niezależnie od wieku. Robią test z krwi i usg i z tego wyliczają prawdopodobieństwo. Jesli bedzie wysokie to będą jakies dalsze badania. Pytali sie nas tylko czy chcemy go robic bo niektórzy nie chca wiedzieć czy dziecko jest chore. My sie zdecydowaliśmy na to badanie, zawsze lepiej sie przygotować psychicznie. Ale to i tak dopiero za 2 tygodnie :)

Dzien dobry kochane :)

A ja dziś miałam kolejny podły sen, brzuch mi się jakiś taki płaski zrobił, a do tej pory był jak balon i oczywiście panika welcome to... na usg czekam jeszcze prawie 2 tygodnie i jak widać mój mózg od tego czekania już dostaje szału.
Czytałam wczoraj Wasze opinie o badaniach prenatalnych i chyba też zadzwonię w tygodniu do mojego ginekologa i powiem, że chcę tylko usg, bez badań krwi. Przynajmniej zaoszczędzę ;) a druga sprawa to to, że chcę zapytać czy mogę przynieść płytę lub pendrive żeby nagrać badanie :D myślałam, żeby w dzień matki włączyć mamie i teściowej "ciekawy film" na telewizorze i patrzeć jak zareagują ;)
Ja od wczoraj tez panikuje :/ brzuch jakby zmalal, albo moze nie rosnie? I mdlosci odpuscily wczoraj. Co prawda rano zjadlam banana zanim wstalam z lozka i myslalam, ze to moze jego magia, ale pozniej mnie nie mulilo. Dzisiaj nie mialam bananow i tez wstalam bez mdlosci i wymitow. Zjadlam normalnie sniadanie i sie schizuje ;-) a wizyta dopiero 31ego...
Pomysl z filmem mega!!! :)

MyDream, mamy identyczny tc, więc może obie mamy już takie zaniki , bo nam 11 tydzień już leci? ;) a my się stresujemy niepotrzebnie? Poza tym, musi być dobrze. Ja wczoraj kupiłam jeansy ciążowe z wyprzedaży i większy stanik, więc na marne to pójść nie może :D

Hej dziewczyny. Naczytalam się Was i od razu mi też biust zmalał[emoji14]A może mi się zdaje. Można dostać do głowy...

Mnie nie będzie tydzień - wyjeżdżamy z moim odpocząć, bez Internetu i sami w dwójkę. Moi ani jego rodzice nie wiedzą jeszcze o ciąży, powiemy jak wrócimy. Musimy naładować baterie. Wrócę akurat na wizytę u gina ;)

Miłego tygodnia

MyDream, mamy identyczny tc, więc może obie mamy już takie zaniki , bo nam 11 tydzień już leci? ;) a my się stresujemy niepotrzebnie? Poza tym, musi być dobrze. Ja wczoraj kupiłam jeansy ciążowe z wyprzedaży i większy stanik, więc na marne to pójść nie może :D
Haha nie ma takiej opcji! :D
Tak to sobie tlumacze, ze moze to juz powoli czas na zanik objawow? Trzeba sie pozytywnie nakrecac i wytrwac do kolejnych wizyt :)
Jakie plany na dzisiaj Mamuski? :)

Hej dziewczyny. Naczytalam się Was i od razu mi też biust zmalał[emoji14]A może mi się zdaje. Można dostać do głowy...

Mnie nie będzie tydzień - wyjeżdżamy z moim odpocząć, bez Internetu i sami w dwójkę. Moi ani jego rodzice nie wiedzą jeszcze o ciąży, powiemy jak wrócimy. Musimy naładować baterie. Wrócę akurat na wizytę u gina ;)

Miłego tygodnia
Zazdroszczę takiego wypadu w ciszy i spokoju :) mnie się marzy tydzień wolnego teraz na naładowanie baterii, ale nie ma tak lekko - wakacje mam dwumiesięczne, to fakt, ale kiedy naprawdę chciałabym trochę wolnego to nie mam takiej możliwości, a później przez lipiec i sierpień nie wiem co ze sobą zrobić od nadmiaru wolnego.

Haha nie ma takiej opcji! :D
Tak to sobie tlumacze, ze moze to juz powoli czas na zanik objawow? Trzeba sie pozytywnie nakrecac i wytrwac do kolejnych wizyt :)
Jakie plany na dzisiaj Mamuski? :)
Ja dzisiaj sama w domu siedzę :( pewnie dzień mi minie na balkonie, z książką w ręku. Niestety, całą rodzinę, przyjaciół i znajomych mam ok. 240 km stąd, a mąż jest żołnierzem i poszedł rano na 24h służbę :/ gdybym miała więcej wiary w swoje możliwości, to bym wzięła samochód i ruszyła nad morze, bo do Ustki mam jakieś 15 km, ale że jeżdżę bardzo rzadko i wciąż stwarzam zagrożenie dla siebie, innych kierowców, pieszych i zwierząt, to samochód stoi w garażu, a plaża w mojej głowie ;)

Miłego tygodnia
No to miłego wyjazdu życzę :)

reklama

Miłego tygodnia
Pozytywnie Wam zazdroszcze! :) Bawcie sie dobrze, odpoczywajcie na maksa i wracajcie z nowa energia :)

Ja dzisiaj sama w domu siedzę :( pewnie dzień mi minie na balkonie, z książką w ręku. Niestety, całą rodzinę, przyjaciół i znajomych mam ok. 240 km stąd, a mąż jest żołnierzem i poszedł rano na 24h służbę :/ gdybym miała więcej wiary w swoje możliwości, to bym wzięła samochód i ruszyła nad morze, bo do Ustki mam jakieś 15 km, ale że jeżdżę bardzo rzadko i wciąż stwarzam zagrożenie dla siebie, innych kierowców, pieszych i zwierząt, to samochód stoi w garażu, a plaża w mojej głowie ;)
Bede w lipcu, to pojedziemy razem! :) co prawda ja juz sie totalnie odzwyczailam od jazdy po prawej stronie i stwarzam jeszcze wieksze zagrozenie, ale co dwie niebezpieczne ciezarowki na drodze to nie jedna ;-)
Pomyslalam o Ustce i . . gofra bym zjadla! :p

Do góry