Ja po konsultacjach z lekarzami idę na pappa i usg. Nie mam niestety 20 lat wierzę, że będzie dobrze. 9go czerwca mam genetyka. To standardowe, zalecane badania po 35r. ż. Trzeba mieć do pappa dystans.Tez tak uwazam. Chociaz ja tym razem nie robię tego usg. Na ostatnim sie dowiedzialam ze dzieci nie zyja i nie chce teraz iść.
Kapustke biala z mieskiem i kielbaska plus ziemniaczki taka zachcianka na dzis
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
zuzanna8704
Fanka BB :)
Szczerze powiem ja też nie idę na to badanie tylko na usg genetyczne. Nawet jeśli by coś wyszło nie tak nic by to nie zmieniło. A moje przekonanie jest takie , że jeśli by miało wyjść to i tak wyjdzie.Dziewczyny Wy serio chcecie robić testy z krwi nawet jak usg będzie bez zarzutu? Test podwójny wylicza tylko prawdopodobieństwo, że np 1:30 oznacza iż jedna kobieta na 30 z takim samym wynikiem urodzi dziecko z trisomią. To nic nie gwarantuje. Nawet tu na BB wiele razy czytałam jak dziewczyny nie spały z nerwów, przez ten wynik robiły amnio, stres czy nie poronią, a potem okazywało się, że dzieć zdrowy. Po co się tak stresować? I jeszcze tyle kasy wywalać. Żeby chociaż wynik był miarodajny to spoko, ale w tym badaniu kompletnie nie jest.
Ja na wizyty chodzę tym razem tylko prywatnie mimo, że płacę jak za woły warte mojego spokoju. Z synkiem chodziłam na nfz i porażka w porówananiu ciągle musiała do tego lekarza zgłaszać się do jego prywatnego gabinetu , bo zawsze coś ... Badania w większości robiłam prywatnie ,bo podobno tak jest więc teraz sobie odpuściłam, bo szkoda moich nerwów i czasu.
Może jak by był jakiś normalny lekarz w okolicy na nfz to bym się zdecydowała.
Czarownica3006
Patrzcie co dzisiaj kupilam hahaha sama się z siebie śmieje, po prostu brałam w sklepie to na co mam ochote i wyszły same ogory i kapucha [emoji1][emoji1] a no i sok pomarańczowy. Cały czas mam uczucie, że potrzebuje odświeżenia i jedynie na kwaśne i orzeźwiające rzeczy mam ochotę. .. a zawsze się śmiałam z tych zachcianek i myślałam, że to psychika tak działa,że sobie kobiety wmawiają [emoji1]
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
almette i miesiwo z biedry w sloiku z ogorkiem konserwowym, to moge jesc, odkad biore czopki, reszta nadal bleePatrzcie co dzisiaj kupilam hahaha sama się z siebie śmieje, po prostu brałam w sklepie to na co mam ochote i wyszły same ogory i kapucha [emoji1][emoji1] a no i sok pomarańczowy. Cały czas mam uczucie, że potrzebuje odświeżenia i jedynie na kwaśne i orzeźwiające rzeczy mam ochotę. .. a zawsze się śmiałam z tych zachcianek i myślałam, że to psychika tak działa,że sobie kobiety wmawiają [emoji1]
salatkaOwocowa
a mnie naszla dzis ochota na ziemniaki z koperkiem, jajko, mizeria i dla siebie zrobilam barszcz zimny pycha
anio0
Ach! To samo za mną chodzi od dwóch tygodni ale stale coś mi na drodze stanie i nici z mojej mizeri i jajka sadzonegoa mnie naszla dzis ochota na ziemniaki z koperkiem, jajko, mizeria i dla siebie zrobilam barszcz zimny pycha
Czarownica3006
Ja mam od dwóch dni ochotę na chlodnik, wczoraj pojechałam do mojej ulubionej jadlodajni i był chlodnik ale jak zobaczyłam szczawiowa to wygrała. Dzisiaj chciałam sama zrobić chlodnik ale uznałam, że chyba nie umiem i kupiłam gotowy kefir z ogórkiem kiszonym[emoji23]
Ale zrobię ten chlodnik, musze tylko jakiś fajny przepis znaleźć.
Ale zrobię ten chlodnik, musze tylko jakiś fajny przepis znaleźć.
reklama
salatkaOwocowa
u mnie to wyszlo w dwie minuty co ugotuje na obiad maz pojechal po piaskownice dla Coreczki wiec mam spokoj i ide z mala spac