reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Tez tak uwazam. Chociaz ja tym razem nie robię tego usg. Na ostatnim sie dowiedzialam ze dzieci nie zyja i nie chce teraz iść.

Kapustke biala z mieskiem i kielbaska plus ziemniaczki ;) taka zachcianka na dzis:D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja po konsultacjach z lekarzami idę na pappa i usg. Nie mam niestety 20 lat :( wierzę, że będzie dobrze. 9go czerwca mam genetyka. To standardowe, zalecane badania po 35r. ż. Trzeba mieć do pappa dystans.

reklama
Dziewczyny Wy serio chcecie robić testy z krwi nawet jak usg będzie bez zarzutu? Test podwójny wylicza tylko prawdopodobieństwo, że np 1:30 oznacza iż jedna kobieta na 30 z takim samym wynikiem urodzi dziecko z trisomią. To nic nie gwarantuje. Nawet tu na BB wiele razy czytałam jak dziewczyny nie spały z nerwów, przez ten wynik robiły amnio, stres czy nie poronią, a potem okazywało się, że dzieć zdrowy. Po co się tak stresować? I jeszcze tyle kasy wywalać. Żeby chociaż wynik był miarodajny to spoko, ale w tym badaniu kompletnie nie jest.
Szczerze powiem ja też nie idę na to badanie tylko na usg genetyczne. Nawet jeśli by coś wyszło nie tak nic by to nie zmieniło. A moje przekonanie jest takie , że jeśli by miało wyjść to i tak wyjdzie.

Ja na wizyty chodzę tym razem tylko prywatnie mimo, że płacę jak za woły warte mojego spokoju. Z synkiem chodziłam na nfz i porażka w porówananiu ciągle musiała do tego lekarza zgłaszać się do jego prywatnego gabinetu , bo zawsze coś ... Badania w większości robiłam prywatnie ,bo podobno tak jest więc teraz sobie odpuściłam, bo szkoda moich nerwów i czasu.
Może jak by był jakiś normalny lekarz w okolicy na nfz to bym się zdecydowała.

co do obiadu ja nie mam nic, bo nic nie zjem a moj se cos zrobi, ma raczki, ma dzis wolne i se poradzi, ale brakuje mi stania przy garach nie powme, czekam az apetyt wroci to zaczne znow na calego gotowac

Patrzcie co dzisiaj kupilam hahaha sama się z siebie śmieje, po prostu brałam w sklepie to na co mam ochote i wyszły same ogory i kapucha [emoji1][emoji1] a no i sok pomarańczowy. Cały czas mam uczucie, że potrzebuje odświeżenia i jedynie na kwaśne i orzeźwiające rzeczy mam ochotę. .. a zawsze się śmiałam z tych zachcianek i myślałam, że to psychika tak działa,że sobie kobiety wmawiają [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
1463145425-1d1mld.jpeg

Patrzcie co dzisiaj kupilam hahaha sama się z siebie śmieje, po prostu brałam w sklepie to na co mam ochote i wyszły same ogory i kapucha [emoji1][emoji1] a no i sok pomarańczowy. Cały czas mam uczucie, że potrzebuje odświeżenia i jedynie na kwaśne i orzeźwiające rzeczy mam ochotę. .. a zawsze się śmiałam z tych zachcianek i myślałam, że to psychika tak działa,że sobie kobiety wmawiają [emoji1]

1463145215-1d1mld.jpeg

almette i miesiwo z biedry w sloiku z ogorkiem konserwowym, to moge jesc, odkad biore czopki, reszta nadal blee

Ja mam od dwóch dni ochotę na chlodnik, wczoraj pojechałam do mojej ulubionej jadlodajni i był chlodnik ale jak zobaczyłam szczawiowa to wygrała. Dzisiaj chciałam sama zrobić chlodnik ale uznałam, że chyba nie umiem i kupiłam gotowy kefir z ogórkiem kiszonym[emoji23]
Ale zrobię ten chlodnik, musze tylko jakiś fajny przepis znaleźć.

reklama
Do góry