reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja się czuję jak bym cały czas na jakimś mega kacu była [emoji23]. I to od 7 tyg [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Albo mnie muli cały czas, albo jestem mega głodna albo nie wyspana, zmęczona, zamulona,głowa pobolewa ciężka taka, wstaje rano już zmęczona.

[emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja się czuję jak bym cały czas na jakimś mega kacu była [emoji23]. I to od 7 tyg [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Albo mnie muli cały czas, albo jestem mega głodna albo nie wyspana, zmęczona, zamulona,głowa pobolewa ciężka taka, wstaje rano już zmęczona.

[emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
ja dzis taka jestm, nie mam sily anic, ludzie mnie dobijaja w pracy

Wczoraj szwagierka przywiozła mi po swoim synku przewijak i pare innych rzeczy. Kurczę boje się zapeszyc czy nie za szybkooo :(
E no bez przesady. Nic się nie stanie tylko od tego, że już masz kilka rzeczy dla maleństwa :happy2:

Ja tak robię. Chodzę i na nfz ( wizyty, badania) i prywatnie. Na prenatalne idę prywatnie, bo zbyt późne terminy proponowali - to raz, a dwa - łagodniej to przejdę pomijając zatłoczony szpital.
Ja tak robiłam w poprzedniej ciąży, ale stwierdziłam, że nie warta skórka wyprawki, bo mi państwowa ginka tylko najtańsze skierowania dawała. Nawet wiedząc o tym, że jest u mnie problem z tarczycą nie chciała mi dać skierowania na TSH i tak musiałam za to płacić. Traciłam na to czas, a ona nawet usg w gabinecie nie miała. Miała tylko takie coś do słuchania dzidzi, ale na którejś kolejnej wizycie i to jej się zepsuło. Porażka po całości. Teraz nie zamierzam chodzić na nfz, a za te kilka badań na które mi dała skierowanie, to ja już sobie sama zapłacę.

Wszystko na szafie u mnie leży po synku a ja nawet na to nie patrzę. Raz na strone z wozkami weszlam czy moj podwójny dalej czeka i tyle. Nie kupuje nie ogladam do września co najmniej. Wcześniej kupie tylko rzeczy dla siebie do szpitala gdybym tam miala wczesniej trafic. W domu mam wszystko oprocz wanienki i podkladu na komode do przewijania bo stary moj syn zasikal strasznie :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam większość rzeczy dla maleństwa, ale i tak czeka nasz większy zakup, bo przed narodzinami musimy łóżko piętrowe kupić, żeby tam eksmitować Bazylka, bo on jeszcze w dziecięcym śpi ze szczebelkami, a będzie musiał je zwolnić. Przewijak muszę kupić, bo Bazyli tak poniszczył, że już się do niczego wykorzystać nie dało. No i huśtawkę, bo po Bazylim sprzedaliśmy. Jak będzie dziewczynka, to jeszcze jakieś ubranka. No i kilka drobiazgów.

Ja się nie przyznałam do prywatnych wizyt. Wiem, że lekarze nfz różnie na to patrzą.
No ja jak w ciąży z Bazylim chodziłam na NFZ, to też się nie przyznałam, że prywatnie chodzę.

Tak mnie dzisiaj głowa boli, że nie daję rady...
Mam to samo. Pomimo, że od rana wypiłam już ponad 1,5 litra wody, to ciągle boli. Ciśnienie mam 94/53 To pewnie od tego tak boli. Położyłam małego spać i też się spróbuję sama zdrzemnąć. Może pomoże.

I co masz dwie karty ciąży?
Ja tak miałam w ciąży z Bazylim, bo też się państwowej gince nie przyznałam, że chodzę prywatnie.

Dziewczyny Wy serio chcecie robić testy z krwi nawet jak usg będzie bez zarzutu? Test podwójny wylicza tylko prawdopodobieństwo, że np 1:30 oznacza iż jedna kobieta na 30 z takim samym wynikiem urodzi dziecko z trisomią. To nic nie gwarantuje. Nawet tu na BB wiele razy czytałam jak dziewczyny nie spały z nerwów, przez ten wynik robiły amnio, stres czy nie poronią, a potem okazywało się, że dzieć zdrowy. Po co się tak stresować? I jeszcze tyle kasy wywalać. Żeby chociaż wynik był miarodajny to spoko, ale w tym badaniu kompletnie nie jest.

Dziewczyny Wy serio chcecie robić testy z krwi nawet jak usg będzie bez zarzutu? Test podwójny wylicza tylko prawdopodobieństwo, że np 1:30 oznacza iż jedna kobieta na 30 z takim samym wynikiem urodzi dziecko z trisomią. To nic nie gwarantuje. Nawet tu na BB wiele razy czytałam jak dziewczyny nie spały z nerwów, przez ten wynik robiły amnio, stres czy nie poronią, a potem okazywało się, że dzieć zdrowy. Po co się tak stresować? I jeszcze tyle kasy wywalać. Żeby chociaż wynik był miarodajny to spoko, ale w tym badaniu kompletnie nie jest.
Tez tak uwazam. Chociaz ja tym razem nie robię tego usg. Na ostatnim sie dowiedzialam ze dzieci nie zyja i nie chce teraz iść.
Co dzis macie na obiad? :) ja rybkę w sosie pieczarkowym, ziemniaczki i suroweczke :)
Kapustke biala z mieskiem i kielbaska plus ziemniaczki ;) taka zachcianka na dzis:D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mamusie. :)
Wstałam dziś o 9, obejmowałam kibelek i poszłam spać dalej, aż wstyd się przyznać, ale wstałam dopiero pół godziny temu, a moja córa spała ze mną.
Teraz muszę nadrobić stracony czas i brać się do roboty, bo dziś na obiad, jak na podlasiankę przystało, tzn. kartacze, a na deser piegowate ciasteczka z dużymi kawałkami czekolady.
Więc wpadnę jak już będzie luźniej.
A Wam kochane miłego dnia. :-D

reklama
Chodzisz jednocześnie do dwóch na wizyty? :D
Tak. Tylko prywatnie raz na 2 mies. u mnie jest ciąża p. ryzyka, więc niestety muszę chodzić częściej i tu wykorzystuję nfz. Trafiłam na dobrego lekarza, czujnego. 11 tydzień, a ja już zaliczylam chyba 5 wizyt, dwa razy krew + test glukozy. Na szczęście wszystko się normuje.

Do góry