reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie przejmuj sie, byc moze Zbyt dlugo lezala probka i wytracily sie rozne zwiazki.

Mozesz tez miec kamice nerkową, przeszlam to w poprzednich ciazach, najgorsze sa kolki nerkowe gdy schodza kamienie, to jest gorsze niz porod. Ale nie martw sie, pij duuuuuzo wody niegazowanej [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
25.05. Komentarz lekarki przy badaniach: proszę postępować zgodnie z zaleceniami. Ale zaleceń nie miałam żadnych, tylko umówić się na kolejną wizytę. Zastanawiam się czy jak wszystko jest "nieliczne" albo"śladowe" to czy pakować? No i chyba doktorka zalecilaby szyba wizytę albo jakieś inne badania gdyby to było bardzo źle...?

Mi zawsze nefrolog mowi ze jak nie liczne to nie ma co sobie glowy zawracac [emoji6] moje corki maja torbielowatosc nerek i normy badan moczu mam w malym paluszku haha
Ale lepiej powtorz badanie. Podmyj sie, i zbierz probke ze srodkowego strumienia, i zaraz swierza probke zawiez do laboratorium, nie trzymaj probki w cieple, to tez wazne.

Szczawiany to chyba od kwasu foliowego? A nabłonki u mnie też od zawsze ino te dwa pierwsze by mnie zmartwily

A co do zalecen, to u moich dziewczynek jak cos nie tak sa wyniki to zaraz mowia ze mam natychmiast isc do lekarza, no ale mnie juz znaja, teraz juz nawet dzwonia do mnie jak cos tylko sie dzieje i od razu pytaja czy robimy posiew. Na pewno by Ci powiedzieli gdyby bylo zle

Nieliczne i śladowe to moim zdaniem nie tak poważne

No i niestety moje drogie. Skóra nie wytrzymała :( 10 tc a mi wyszły mi rozstępy koło pępka. Pewnie przez te wzdęcia. No nic trzeba zaakceptować i próbować nie dopuścić do ich powiększenia. I traktować jak swego rodzaju pamiątkę po ciąży. Wiem że zbledną.
Poprzednie ciąże dały mi pamiątki na udach i piersiach, ledwo widoczne teraz.

Pytanie czym się smarować? Olejem koko?

Jeśli są nieliczne to bym nie panikowala. Tylko pij dużo wody, najlepiej razem z sokiem z żurawiny, ale takim prawdziwym 100%

Nie ma za co [emoji6] czasami oni w laboratorium trzymaja probki dlugo bo np gdzies przewoza i wtedy tez czary wychodza.. Ale nie ma sie tym co przejmowac, czasami lepiej powtorzyc badanie i pozniej lekarzowi oba wyniki pokazac. Wiadomo, jak drugi wynik tez wyjdzie nie tak, to po prostu wczesniejsza wizyta.
A nieliczne leukocyty to np u mnie norma cale zycie, ten typ tak ma po prostu [emoji6] tak samo nieliczne bakterie.. Ja zwlaszcza w ciazy mam z tym ogromne problemy.. A powiem Ci tak szczerze ze nawet jak cos wyjdzie nie tak, to co najwyzej dadza Ci urosept i furagine bo i tak nic innego nie mozna [emoji52]

reklama
Eli, olej koko jest ok, ale może nie nawilzyc wystarczająco. Większość balsamow niby można stosować od 4 mc, ale rossmannowe babydream można już od 1 mc. Ja sobie właśnie dziś kupiłam balsam z tej serii. W poprzednich ciążach stosowalam oliwke z babydream na przemian z maslem palmers i balsamem pharmaceris i byłam bardzo zadowolona z efektów.

Do góry