reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny a propo rzygania - ja w poprzedniej ciąży rzygalam co rano i czasem wieczorem od 5 tc do 40 !!! Jadąc rano na poródowke jeszcze rzygalam... to była jakaś masakra . Jednak mimo tych skutków czułam się świetnie cała ciążę. To był taki rytuał hehe

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi też się kurcze czasami zakreci w głowie przy wstawaniu.az czasami ciemno przed oczami.
No i żygac nie żygam ale mdłości takie chwilowe mnie czasami dopadaja.
No i chyba kawa przestała mi wchodzić.
Chce mi się, wstaje robię ja, wypije pół kubka no jakoś mi tak źle. Już któryś raz z kolei tak mam. Może po prostu mnie od niej odrzuca.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
To mnie poranna kawa wchodzi, ale popołudniowa to już nie

A ja ogólnie jakos przestalam pic kawe bo słyszałam ze nie powinno siee. Ale kilka dni temu wchodzila mi czy rano czy popołudniu. Raz na trzy cztery dni wypije bo calkiem odstawić nie mogę :)

Mi też się kurcze czasami zakreci w głowie przy wstawaniu.az czasami ciemno przed oczami.
No i żygac nie żygam ale mdłości takie chwilowe mnie czasami dopadaja.
No i chyba kawa przestała mi wchodzić.
Chce mi się, wstaje robię ja, wypije pół kubka no jakoś mi tak źle. Już któryś raz z kolei tak mam. Może po prostu mnie od niej odrzuca.

Mnie odrzucilo w domu od kawy. Pije tylko czasami jak na miescie zdarzy mi sie byc. Wtedy mała latte i jest dobrze :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

no ja mam 8 i rzygam dalej niz widze a w 11 oczywiscie, ze mozesz wymiotowac, mimo iz wczesniej tego nie bylo to nadal sa hormony i one tak dzialaja

Ja slyszalam, ze w ok 10tygodnia moga sie nasilic. Brrr i bolesnie to odczuwam. Myslalam, ze nie pojade po rodzinke na lotnisko bo tak mnie do kibelka przyspawalo, ze nie moglam sie ogarnac. Na szczescie zjadlam mini kanapke, popilam woda, wzielam banana na droge i dalismy rade ;)

A ja ogólnie jakos przestalam pic kawe bo słyszałam ze nie powinno siee. Ale kilka dni temu wchodzila mi czy rano czy popołudniu. Raz na trzy cztery dni wypije bo calkiem odstawić nie mogę :)
Ja tez slyszalam, ze kofeina nie jest zalecana w pierwszych tygodniach. Odstawilam i zielona herbatke i kawke. Ostatnio bylismy u znajomych, ktorzy jeszcze nie wiedzieli o ciazy i jak weszlismy to kawy byly juz zrobione. Stwierdzilam, ze od jednej nic mi sie nie stanie i wypilam. Nigdy w zyciu mi sie tak rece nie trzesly jak po tej kawie haha :D mialam takiego powera, ze dopiero teraz poczulam jak dziala kofeina. Przed ciaza pilam 2/3 kawy dziennie, od momentu kiedy sie dowiedzialam odstawilam i ta jedyna kawe wypilam po 4 tygodniach przerwy.

Uffff Dziewczyny jaka ulga!!!! Rodzinka mega szczesliwa, moj tata odpakowal i... nie zlapal odrazu o co chodzi. Zatkalo go i przygladal sie tym bucikom, dopiero po chwili zaczal sie zacieszac. Meeega pozytywnie, az mi na serduchu lzej :) Siedza i wpatruja sie w te fotki, zacieszaja od ucha do ucha i co chwile znow na fotke. Cudowne uczucie!! :)))

Teraz pojechali na zakupy z M a ja mam chwile dla siebie bo mnie zmagalo. Wcinam kisiel w pozycji lezacej i ogladam tv :)

MyDream super ze rodzinka poinformowana i tak się cieszą z tej ciazy!!!
Ja planuje mamie powiedzieć 26 maja. Tyle wytrzymalam to i te dwa tyg już wytrzymam. Teściom też 26 maja powiemy. [emoji16]
A taki prezent im pierdykniemy na dzień matki.

Joshi super pomysl i mega prezent dla Mam :)) Ja ze swoja niestety mam bardzo ciezkie relacje, ale o tym to w watku zamknietym.

Czekamy na info od wizytujacych dzisiaj, Lux chyba zaraz wchodzi :)

reklama
MyDream super ze rodzinka poinformowana i tak się cieszą z tej ciazy!!!
Ja planuje mamie powiedzieć 26 maja. Tyle wytrzymalam to i te dwa tyg już wytrzymam. Teściom też 26 maja powiemy. [emoji16]
A taki prezent im pierdykniemy na dzień matki.

My też mamy takie plany :) ja akurat będę świeżo po usg, a i do rodziny na długi weekend jedziemy wtedy, więc pora wymarzona ;)

Do góry