reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

ja zauwazylam, ze im wyzej jestem w ciazy to tym gorzej sie czuje, mocniej wszystko boli i bardziej mdli

Tak ja tez. Nie rzygam co prawda ale u mnie o cukier chodzi. Nie moge sobie poradzic półtorej małej bułeczki i cukier 160. Kurde no dostane drugą insuline jak nic.

Czy Wam tez sie tak okropnie kreci w głowie jak wstajecie? Ja sie musze czegos przytrzymać bo bym zemdlala.

Od jutra rygor sobie wprowadzam. Biorę sie porządnie za dietę bo widzę ze nie jest dobrze. Nie wystarczylo cukier i słodkie odstawic i ograniczyc weglowodany. Jeszcze musze sobie pasa przycisnąć bo czuje się tragicznie z wysokimi cukrami

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak ja tez. Nie rzygam co prawda ale u mnie o cukier chodzi. Nie moge sobie poradzic półtorej małej bułeczki i cukier 160. Kurde no dostane drugą insuline jak nic.

Czy Wam tez sie tak okropnie kreci w głowie jak wstajecie? Ja sie musze czegos przytrzymać bo bym zemdlala.

Od jutra rygor sobie wprowadzam. Biorę sie porządnie za dietę bo widzę ze nie jest dobrze. Nie wystarczylo cukier i słodkie odstawic i ograniczyc weglowodany. Jeszcze musze sobie pasa przycisnąć bo czuje się tragicznie z wysokimi cukrami

ja akurat mimo sporej nadwagi cukry mam w super stanie, norma
a co do zawrotow glosy to hmm juz teraz nie, ale byly i tez musialam uwazac jak wstawalam

Nie strasz! ;) bo ja nie wiem co to mdłości i rzyganie jak dotąd i dobrze mi z tym. W ogóle nie mam objawów, ale przestałam się tym już martwić, tylko z bananem na gębie korzystam z dobroci losu :D
ja sie boje wymiotow i jak wczoraj rzygalam i szlo kolejne to juz lzy w oczach bo mi zaraz nosem leci i boli jak diabli

Ja nie wiem jak się traktuje duże rodziny (w sensie powyżej 2 dzieci), ale jak urodzę to się dowiem, bo my dużo czasu spędzamy z córką D, więc będzie 3 dzieci. Jeśli ktoś ma coś do dużych rodzin, to naprawdę powinien się puknąć. Ja specjalnie ludzi z patologii nie znam, ale znam za to przynajmniej kilka rodzin w których jest 3 lub więcej dzieci, a ich status materialny jest godny pozazdroszczenia. Podejrzewam, że większość z nich nawet nie wystąpi o 500+, bo dla nich to są takie śmieszne pieniądze. Przykład: rodzina, mają 3 dzieci 1,3 i 6 lat. Planują więcej. Ona nie pracuje, bo nie musi. On zarabia kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie. Do tego ona pochodzi z bardzo bogatej rodziny, jej ojciec jest dużym deweloperem. Pomimo, że ona nie pracuje, to do pomocy przy dzieciach ma nianię, a do prowadzenia domu gosposię. To są ludzie, których absolutnie stać na dużą rodzinę i uważam, że to super, że ją planują. Znam jeszcze kilka podobnych rodzin i powiem Wam, że być może dzięki temu mnie się duże rodziny kojarzą raczej z ludźmi majętnymi. Ja w ogóle to się cieszę jak ktoś ma dużo dzieci. Sama zawsze chciałam ich mieć jak najwięcej, ale życie pisze dla nas swoje własne scenariusze i niestety będę się musiała zadowolić 2 swoich plus dodatkowo córką D.

U mnie w pracy (firma IT) coraz więcej ludzi ma 3 i więcej dzieci. Mogą sobie na to pozwolić i się mnożą;) a program 500+ wielkiej różnicy nie robi - no może daje trochę kasy np. na przedszkole. Jeśli już mieliby patrzeć na sprawę pod kątem materialnym, to raczej w taki sposób że teraz są w stanie zadbać o te dzieci, wykształcić itp. a być może po latach to te dzieci będą dla nich wsparciem. Może i finansowym, ale tutaj raczej każdy jak ma to odkłada dodatkowo sam bo wiadomo jak będzie można po latach liczyć na państwo.

Takie państwo i przepisy niestety. Tu należy sie kazdemu prawda Joshi? Na pierwsze dziecko jest 190 euro miesięcznie a na dwójkę koło 400. Bez względu na dochody. Sorawiedliwie uwazam

Dokładnie tutaj się należy każdemu dziecku. Po 186e jest na pierwsze i drugie dziecko. Na trzecie coś tam więcej kilka euro.I to niezależnie od tego czy ktoś pracuje czy nie i ile zarabia.w de się Kg należy na dziecko i koniec.
I chwała im za to!

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama

Mi też się kurcze czasami zakreci w głowie przy wstawaniu.az czasami ciemno przed oczami.
No i żygac nie żygam ale mdłości takie chwilowe mnie czasami dopadaja.
No i chyba kawa przestała mi wchodzić.
Chce mi się, wstaje robię ja, wypije pół kubka no jakoś mi tak źle. Już któryś raz z kolei tak mam. Może po prostu mnie od niej odrzuca.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry