reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja slyszalam, ze w ok 10tygodnia moga sie nasilic. Brrr i bolesnie to odczuwam. Myslalam, ze nie pojade po rodzinke na lotnisko bo tak mnie do kibelka przyspawalo, ze nie moglam sie ogarnac. Na szczescie zjadlam mini kanapke, popilam woda, wzielam banana na droge i dalismy rade ;)

Ja tez slyszalam, ze kofeina nie jest zalecana w pierwszych tygodniach. Odstawilam i zielona herbatke i kawke. Ostatnio bylismy u znajomych, ktorzy jeszcze nie wiedzieli o ciazy i jak weszlismy to kawy byly juz zrobione. Stwierdzilam, ze od jednej nic mi sie nie stanie i wypilam. Nigdy w zyciu mi sie tak rece nie trzesly jak po tej kawie haha :D mialam takiego powera, ze dopiero teraz poczulam jak dziala kofeina. Przed ciaza pilam 2/3 kawy dziennie, od momentu kiedy sie dowiedzialam odstawilam i ta jedyna kawe wypilam po 4 tygodniach przerwy.

Uffff Dziewczyny jaka ulga!!!! Rodzinka mega szczesliwa, moj tata odpakowal i... nie zlapal odrazu o co chodzi. Zatkalo go i przygladal sie tym bucikom, dopiero po chwili zaczal sie zacieszac. Meeega pozytywnie, az mi na serduchu lzej :) Siedza i wpatruja sie w te fotki, zacieszaja od ucha do ucha i co chwile znow na fotke. Cudowne uczucie!! :)))

Teraz pojechali na zakupy z M a ja mam chwile dla siebie bo mnie zmagalo. Wcinam kisiel w pozycji lezacej i ogladam tv :)
Z tym nasileniem koło 10 tygodnia to u mnie też by się zgadzało.
Moja ginka pozwoliła mi na niewielkie ilości kawy ze względu na niskie ciśnienie. Zresztą jak rano nie wypiję kawy to nie jestem w stanie funkcjonować, głowa mnie boli i wszystko tłukę.
Super, że rodzinka się cieszy z wiadomości :happy:

Hej dziewczyny ja juz po i maleństwo ma 1cm I widziałam bijące serduszko <3
Wizyty co 3 tygodnie bo jestem pacjentka specjalnej troski;)
A co do kawy to ja codziennie rano pije espresso z mlekiem bo żyć bez niej nie umiem ale do 200mg kofeiny jest dozwolone a espresso ma ok 75.
Gratulacje! :happy:

Dziewczyny Wam też nie działa aplikacja? Musze wchodzic przez stronę i jest to strasznie upierdliwe.... powinnyśmy się na fb przenieść i założyć grupę zamknięta. .. tam nie ma takich problemów. ..
Co Wy wszyscy macie z tym FB. Był już tutaj ten wątek poruszany. Ja się nigdzie nie przenoszę. Mnie już się dziewczyny z października przeniosły dawno temu a ja za nimi i jestem mega niezadowolona. Dla mnie FB jest nieczytelny i nic tam nie mogę znaleźć, poza tym nie da się wstawić suwaczka. Jak się będziecie chciały przenieść, to się przeniesiecie i ja Was nie zatrzymam, ale sama się stąd nie ruszam, choćbym miała jako jedyna zostać. Ja nigdy nie miałam problemu z bb, ani wątkami zamkniętymi, ani otwartymi i dla mnie to bb jest mega czytelne i funkcjonalne.

Ja tez bym wolała FB, jest dla mnie na maksa czytelny. Ale część dziewczyn nie chciało i pozostał pomysł z wątkiem zamkniętym. Co też fajnego w fb moim zdaniem : łatwiejsze dodawanie zdjęć i dzielenie się linkami ;) ale zrobimy jak będzie chciała większość.

Z tym nasileniem koło 10 tygodnia to u mnie też by się zgadzało.
Moja ginka pozwoliła mi na niewielkie ilości kawy ze względu na niskie ciśnienie. Zresztą jak rano nie wypiję kawy to nie jestem w stanie funkcjonować, głowa mnie boli i wszystko tłukę.
Super, że rodzinka się cieszy z wiadomości :happy:

Gratulacje! :happy:

Co Wy wszyscy macie z tym FB. Był już tutaj ten wątek poruszany. Ja się nigdzie nie przenoszę. Mnie już się dziewczyny z października przeniosły dawno temu a ja za nimi i jestem mega niezadowolona. Dla mnie FB jest nieczytelny i nic tam nie mogę znaleźć, poza tym nie da się wstawić suwaczka. Jak się będziecie chciały przenieść, to się przeniesiecie i ja Was nie zatrzymam, ale sama się stąd nie ruszam, choćbym miała jako jedyna zostać. Ja nigdy nie miałam problemu z bb, ani wątkami zamkniętymi, ani otwartymi i dla mnie to bb jest mega czytelne i funkcjonalne.

Ja lubie bb konto mam tu dwa lata ale cos ostatnie miesiace mi szwankuje. Rzeczywiscie fb jest wygodniejszy ale nie chce sie tam przenosic bo zawsze jakas rozroba jest tam. Juz bylam w grupie sierniowek 2016 i to jakas masakra paranoja i nie wiem co jeszcze. Same kłótnie. Tu jakas wieksza kultura

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Akurat na FB, to ja zdjęć nie wrzucam w ogóle ze względu na ich regulamin. Tutaj na zamkniętych będę mogła wrzucić zdjęcie swojego maluszka, a dziewczynom na grupie październikowej na FB muszę każdej z osobna na maila wysyłać, pomimo, że zamknięty. Nie ufam FB i temu co robi z moimi zdjęciami i koniec.

Gratki udanej wizyty
Kciukam za Lux

Fb moim zdaniem nie bo:
- u mnie na dwóch grupach dzieciowych nic się nie dzieje
- tam można zadać pytanie i otrzymać odpowiedź ale nie wyobrażam sobie tam się zwierzac
- posty z grupy będą przewijać się w aktualnosciach i można pominąć
- będzie kilka odrębnych tematów które ktoś założy i ukryte (na tel ) odpowiedzi
- tu jest ciągłość; tam dużo rozwijania itp
To moje zdanie i moje dwukrotne doświadczenie :)

reklama
Ja też na fb się nie ruszam :) jestem w kilku facebookowych grupach, ale nie ogarniam nowych postów tak czy siak, że nie wspomnę o wyszukaniu jakichkolwiek informacji. Również się też obawiam wstawiania tam różnych zdjęć i zwierzania się przesadnego, bo mam wątpliwości co do faktycznej prywatności przy takim rozwiązaniu.

Do góry