reklama
agnesis
Fanka BB :)
Betanue jeśli nie miałaś wcześniej problemów z donoszeniem ciąży, nie plamisz, nic na usg źle nie wyjdzie to nie będziesz musiała brać luteiny. Chyba że lekarz bardzo zapobiegawczy będzie
Anio to widzę, że tak samo miałaś nieudana wizytę jak ja. Chociaż mi usg zrobił, ale powiedzial, że to żadne potwierdzenie na razie. Ok niech mu będzie. Pójdę za dwa tygodnie do niego na usg. A w maju już mam umówiona wizytę u bardzo dobrego gina. I nie zamierzam odstawić leków, będę je brać do wizyty majowej, potrzebuje opinii drugiego lekarza. Myślę że mój się zwyczajnie myli.
Anio to widzę, że tak samo miałaś nieudana wizytę jak ja. Chociaż mi usg zrobił, ale powiedzial, że to żadne potwierdzenie na razie. Ok niech mu będzie. Pójdę za dwa tygodnie do niego na usg. A w maju już mam umówiona wizytę u bardzo dobrego gina. I nie zamierzam odstawić leków, będę je brać do wizyty majowej, potrzebuje opinii drugiego lekarza. Myślę że mój się zwyczajnie myli.
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, próbowałam przepiac Wam wątek juz dawno temu ale on ciągle wskakuje czy też zostaje w tym samym miejscu, tak więc myślę że tylko administracja pomoże. Spokojnie, niedlugo dopna.
Ja jestem w uk, to już moja druga ciąża tu i wcale aż tak źle to nie wyglada. Wczoraj miałam już 3 scan, dzis zaproponowali nawet z guma 4 wczesny. Wystarczy iść do gp i poprosić. Szybciej niż po 6+1 bym nie szła. Lutke tez dają, odpowiednik to Cyclogest lub crinone..
Powodzenia :-)
Ja jestem w uk, to już moja druga ciąża tu i wcale aż tak źle to nie wyglada. Wczoraj miałam już 3 scan, dzis zaproponowali nawet z guma 4 wczesny. Wystarczy iść do gp i poprosić. Szybciej niż po 6+1 bym nie szła. Lutke tez dają, odpowiednik to Cyclogest lub crinone..
Powodzenia :-)
Antiope
betanue powodzenia na wizycie
anio0, ale na NFZ byłaś? Jak ja na podobnym etapie w ciąży z Bazylim zgłosiłam się na NFZ, to też tak wyglądała moja wizyta. Pani doktor zbadała ręcznie, stwierdziła, że ona jeszcze nic nie czuje i że trzeba czekać
agnesis to pewnie, że bierz, skoro ma Cię to uspokoić i skoro masz w perspektywie konsultację z innym ginekologiem.
anio0, ale na NFZ byłaś? Jak ja na podobnym etapie w ciąży z Bazylim zgłosiłam się na NFZ, to też tak wyglądała moja wizyta. Pani doktor zbadała ręcznie, stwierdziła, że ona jeszcze nic nie czuje i że trzeba czekać
agnesis to pewnie, że bierz, skoro ma Cię to uspokoić i skoro masz w perspektywie konsultację z innym ginekologiem.
anio0
Przyznam szczerze, że byłam tak zestresowana, że nie zwróciłam uwagi... NFZ oczywiście, ale za 2 tygodnie idę do mojego gina prywatnie. Chciałabym mieć jednak państwowe skierowania, bo to oszczędność duża.Anio co to za lekarz? NFZ? A miał w ogóle USG w gabinecie? Bo może nie miał...?
Antiope
anio0 ja w pierwszej ciąży też chodziłam państwowo i prywatnie, ale teraz to mi szkoda czasu i fatygi i będę chodzić tylko prywatnie. Na NFZ i tak dają tylko skierowanie na najtańsze badania. Mam wrażenie, że więcej kasy wydałam na dojazdy niż to było warte. Zresztą nie mam na oku żadnego państwowego gina do którego chciałabym chodzić i raczej nie będę szukać.
reklama
agnesis
Anio poszukaj gina na NFZ, który ma usg w gabinecie, popytaj znajomych, może koleżanki ci kogoś polecą.
Ja też byłam na NFZ i usg normalnie mi zawsze robił przy każdej wizycie, sprawdzał czy są pęcherzyki, później czy pękły i tak dalej. Koleżanka do innej przychodni chodziła i też pierwsze co to USG. Myślę, że ten lekarz, u którego byłaś nie miał e gabinecie sprzętu.
Ja też byłam na NFZ i usg normalnie mi zawsze robił przy każdej wizycie, sprawdzał czy są pęcherzyki, później czy pękły i tak dalej. Koleżanka do innej przychodni chodziła i też pierwsze co to USG. Myślę, że ten lekarz, u którego byłaś nie miał e gabinecie sprzętu.