reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

oczywiście że żart nie na miejscu, po prostu chore jak społeczeństwo traktuje duże rodziny. Zrównuje się nas do nie wiem .. darmozjadów albo coś.
Nie podoba mi się, że ludzie patrzą tylko na swój czubek nosa, no ale cóż świata się nie zmieni :(
wiesz skad sie bierze takie gadanie? z zadrosci, bo kumus sie moze wydawac, ze jak pobiera ta kase na dzieci to jest juz takim bogaczemn, ze hej

reklama
Zaszalalam. Jak polozylam sie po 10 to dopiero sie obudzilam. Odespalam trochę noc bo odkad mam z tymi nerkami tak to sikam w nocy co h. Myslalam ze to od ciąży ale jednka glebsza sprawa.

Ide koniecznie coś zjesc bo jestem tylko po sniadaniu a chlopaki dopiero po 15 wrócą:) chcyba kanapeczka z pasztecikiem i ogorkiem pojdzie w ruch ;)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Zaszalalam. Jak polozylam sie po 10 to dopiero sie obudzilam. Odespalam trochę noc bo odkad mam z tymi nerkami tak to sikam w nocy co h. Myslalam ze to od ciąży ale jednka glebsza sprawa.

Ide koniecznie coś zjesc bo jestem tylko po sniadaniu a chlopaki dopiero po 15 wrócą:) chcyba kanapeczka z pasztecikiem i ogorkiem pojdzie w ruch ;)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
a ja zdycham i odliczam godziny do wizyty

oczywiście że żart nie na miejscu, po prostu chore jak społeczeństwo traktuje duże rodziny. Zrównuje się nas do nie wiem .. darmozjadów albo coś.
Nie podoba mi się, że ludzie patrzą tylko na swój czubek nosa, no ale cóż świata się nie zmieni :(
Ja nie wiem jak się traktuje duże rodziny (w sensie powyżej 2 dzieci), ale jak urodzę to się dowiem, bo my dużo czasu spędzamy z córką D, więc będzie 3 dzieci. Jeśli ktoś ma coś do dużych rodzin, to naprawdę powinien się puknąć. Ja specjalnie ludzi z patologii nie znam, ale znam za to przynajmniej kilka rodzin w których jest 3 lub więcej dzieci, a ich status materialny jest godny pozazdroszczenia. Podejrzewam, że większość z nich nawet nie wystąpi o 500+, bo dla nich to są takie śmieszne pieniądze. Przykład: rodzina, mają 3 dzieci 1,3 i 6 lat. Planują więcej. Ona nie pracuje, bo nie musi. On zarabia kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie. Do tego ona pochodzi z bardzo bogatej rodziny, jej ojciec jest dużym deweloperem. Pomimo, że ona nie pracuje, to do pomocy przy dzieciach ma nianię, a do prowadzenia domu gosposię. To są ludzie, których absolutnie stać na dużą rodzinę i uważam, że to super, że ją planują. Znam jeszcze kilka podobnych rodzin i powiem Wam, że być może dzięki temu mnie się duże rodziny kojarzą raczej z ludźmi majętnymi. Ja w ogóle to się cieszę jak ktoś ma dużo dzieci. Sama zawsze chciałam ich mieć jak najwięcej, ale życie pisze dla nas swoje własne scenariusze i niestety będę się musiała zadowolić 2 swoich plus dodatkowo córką D.

wiesz skad sie bierze takie gadanie? z zadrosci, bo kumus sie moze wydawac, ze jak pobiera ta kase na dzieci to jest juz takim bogaczemn, ze hej
A ja uważam, że na ludzi patrzy się przez pryzmat swojej osoby wiec po prostu CI, którzy tak myślą o Tobie to tak naprawdę sami by tak właśnie zrobili. Ja bym powiedziala w takiej sytuacji, że wolałabym 5000 ale się nie zalapie bo za bogata jestem [emoji48]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja uważam, że na ludzi patrzy się przez pryzmat swojej osoby wiec po prostu CI, którzy tak myślą o Tobie to tak naprawdę sami by tak właśnie zrobili. Ja bym powiedziala w takiej sytuacji, że wolałabym 5000 ale się nie zalapie bo za bogata jestem [emoji48]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
no ja tak powiedzialam, ze i tak nie dostane na pierwsze bo za duzo zarabiamy, na drugie zloze a co! skoro inni moga

reklama
Do góry