reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ja tez robie sie szybko glodna i tez od razu mi niedobrze. Ostatnio z drzemki wybudzil mnie glod i mdlosci.

Czekam na dobre wiesci po wizytach:)
Dokładnie ja tak samo, na chwilę się zdrzemne i kurde budzę się tak głodna, że szok.i teraz tak sobie przypominam ze mógłbyc to mój jeden z pierwszych objawów.bo jak bym miała taki głód od początku ciąży - tak by wychodziło.Dosłownie budzę się mega głodna.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A zapomniałam wam napisać, a w sumie wkurzyło i zasmuciło mnie to.

podczas ostatniej wizyty u dentysty, mówię do lekarki, że w ciąży jestem a ona ooo gratulacje! W 500 plus Pani celuje? " A ja: "500 to ja już mam, teraz w tysiaka"
I oczywiście wszystko w formie żartu było ,ale ale... ukryty podtekst dał mi do myślenia, że w dzisiejszych czasach jak ktoś decyduje się na trzecie dziecko to traktowane to jest jak jakieś odbiegnięcie od normy.. smutne to :(

podczas ostatniej wizyty u dentysty, mówię do lekarki, że w ciąży jestem a ona ooo gratulacje! W 500 plus Pani celuje? " A ja: "500 to ja już mam, teraz w tysiaka"
I oczywiście wszystko w formie żartu było ,ale ale... ukryty podtekst dał mi do myślenia, że w dzisiejszych czasach jak ktoś decyduje się na trzecie dziecko to traktowane to jest jak jakieś odbiegnięcie od normy.. smutne to :(
ja pierdziele, szok jak mozna tak powiedzieć? u nas tez takie komantarze byly, a ja mowie, ze to pierwsze i raczej przy naszych zarobkach nie dostane i mina ludzi bezcenna

Jak dla mnie, to żart trochę nie na miejscu. Ja nie wiem kto decyduje się na dziecko ze względu na 500+, przecież po pierwsze ten program teraz jest, a za chwilę może go nie być, a dziecko to zobowiązanie na całe życie. Poza tym jak ktoś dba naprawdę o swoje dzieci, to to jest miesięczny koszt większy niż 500 zł. Jak dla mnie sugerowanie komuś, że zdecydował się na 500+ jest niemal równoznaczne z oskarżeniem o patologię.

oczywiście że żart nie na miejscu, po prostu chore jak społeczeństwo traktuje duże rodziny. Zrównuje się nas do nie wiem .. darmozjadów albo coś.
Nie podoba mi się, że ludzie patrzą tylko na swój czubek nosa, no ale cóż świata się nie zmieni :(

reklama
Jak dla mnie, to żart trochę nie na miejscu. Ja nie wiem kto decyduje się na dziecko ze względu na 500+, przecież po pierwsze ten program teraz jest, a za chwilę może go nie być, a dziecko to zobowiązanie na całe życie. Poza tym jak ktoś dba naprawdę o swoje dzieci, to to jest miesięczny koszt większy niż 500 zł. Jak dla mnie sugerowanie komuś, że zdecydował się na 500+ jest niemal równoznaczne z oskarżeniem o patologię.
po drugie co to jest 500 zl? no dobra malo to nie jest jako dodatkowy dochod, ale ja sie pytam czy za 500 zl ja zadbam o dziecko pod wzgledem zdrowotnym, pieluchy, mleko i ubrania? no ku*wa bez jaj, 500 zl to jest kropla w morzu i masz racje piszac, ze jak sie kogos oskarza, ze zrobil se dziecko dla tej kasy to tak jakby go polaczyc z patologia...chore myslenie naszego cudownego kraju

Do góry