reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

nieregulane wlasnie. Po porodzie dopiero 2 razy mialam okres. Nie mam pojecia kiedy byla owulacja ale w poprzednich dwoch ciazach dzieci byly mlodsze o jakies 3 tygodnie... Wiec jesli teraz tez jest ciaza mlodsza to moze nie bedzie tak zle... ale martwi mnie ten nieregularny ksztalt. Widzialam po minie gina ze nie jest dobrze.

reklama
Wyprosilam wizytę u mojej hematolog bo jej ufam bardziej niż komuś w szpitalu. Jak ona powie,że mam jechać to pojadę... Chociaż tego nienawidze. Mam nadzieje,ze lekarz, który oglądał moje wyniki i do mnie dzwonil po prostu dmuchana zimne albo nie do końca zna się na mojej chorobie i stad ta "panika". O 19.20 mam wizytę trzymajcie kciuki

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymamy kciuki oby obyło się bez szpitala.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Salatka hmm ja bym obstawiala, ze ciaza jest mlodsza i tyle, zwlaszcza, ze mialas cykle nieregularne
Czarownica czekama na dobre wiesci
Anetko ja lubie tez porodowle ogladac i 600 gramow tez ogladalam

Cześć dziewczyny! Mogę dołączyć? Ostatnią miesiączkę miałam 23.03. Jest to moja trzecia ciąża, ale dwie poprzednie poroniłam w 5 tygodniu. Przed ciążą zażywałam bromergon, a od 12 dnia cyklu zażywam Acard i Encorton. Leczę się rownież na niedoczynność tarczycy. Jutro o 20:30 mam pierwszą wizytę, mam nadzieje, że wszytko będzie w porządku i zobaczę serduszko. Miło Was poznać. Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Witamy nowa ciężarna. Ja jutro też się wizytuje o 16. niewiem czy zasne tak się boję.

Trzymam kciuki.
Jeśli młodsza ciąża, to może nie jest tak źle?
Ja w pierwszym cyklu po porodzie miałam owulację w 35 dniu cyklu, w drugim cyklu w 26 dniu. W kolejnych ok 20 dnia.

wlasnie wrocilam z wizyty...
nie ma sie z czego cieszyc. Wg okresu powinnam byc w 7 tyg ciazy. Mialam usg. Pecherzyk ciazowy jest bardzo nieregularny. Powiedziano mi ze byc moze to byc 4 tydz. Jak w nastepnym tyg bedzie tak samo to bedzie koniec mojej ciazy... Mysle ze jak dalej bedzie tak samo i dostane skierowanie do szpitala to nie pojde. Pojde do tego lekarza do ktorego chodzilam w 2 ciazy. 3 razy drozszy ale swietny lekarz
Trzymam kciuki kochana, może to młodsza ciąża rzeczywiście jest.moze owulacja ci się przesunela. Ty chyba pisałaś że jeszcze dokarmiasz piersią. Być może dlatego.glowa do góry.

nie mam usg. chyba zmienie od razu lekarza i nie bede czekala na kolejna wizyte u tej co bylam dzis. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...

reklama
nieregulane wlasnie. Po porodzie dopiero 2 razy mialam okres. Nie mam pojecia kiedy byla owulacja ale w poprzednich dwoch ciazach dzieci byly mlodsze o jakies 3 tygodnie... Wiec jesli teraz tez jest ciaza mlodsza to moze nie bedzie tak zle... ale martwi mnie ten nieregularny ksztalt. Widzialam po minie gina ze nie jest dobrze.

Tak więc spokojnie, daj sobie i maleństwu czas. Nie stresuj się, bo to niczego nie zmieni. Jak ma być dobrze, to będzie i już.

U mnie było zupełnie inaczej, bo cykle miałam jak w zegarku, 28 dni, owu w 13/14 dniu. Wiedziałam kiedy było zagniezdzenie i w 24 dniu cyklu pozytywny test. Więc jak mówili, że ciąża młodsza o 2 tygodnie to nie dopuszczalam myśli, że może być coś nie tak. Zobaczyłam małe bijące serduszko i oszalałam ze szczęścia, 10 dni później oszalałam z rozpaczy.

Do góry