reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Agucha nerwy przeszły. Oj nie pozwoliłabym na takie oddalenie w środku miasta. On wie, że auta to tamto. Tu sobie pozwolił .. na za dużo. Ale nic, ma nauczkę, więcej tak nie zrobi mam nadzieję.

Ząb mnie boli, muszę iść do dentysty na cito.

Moj siostrzeniec sie kiedys zgubil w supermarkecie. Chyba mial wtedy 4lub 5 lat. Zostal przy zabawkach, na szczescie umial powiedziec jak sie nazywa. Znalezli go jak ktos go prowadzil do ochrony. Strasznie sie biedaczek zestresowal. Ale do tej pory to pamieta (ma 8lat) I bardzo sie pilnuje w publicznych miejscach. Twoj synek tez na pewno sie wiecej nie zgubi :)

reklama
no znam to, ona myslala, ze jest lepsza, bo zaszla przed Toba i sie panoszyla a tu nagle Twoja ciaza bedzie na tapecie, nad Twoim dzieckiem beda sie ludzie rozczulac a nad jej juz nie...o to tu chodzi
a wczoraj to sie wscieklam bo wsiadlam do samochodu i jej partner byl pyta sie mnie jak sie czuje a ja do niego, ze ok procz tego, ze nic mi sie nie chce robic a on na to a czyli nic sie nie zmienilo jest tak jak zawsze
nosz kurde jak sie wkurzylam ! nie wiedzialam, ze na codzien nic nie robie ...

Madzialenka bardzo mi przykro, mam nadzieję że kiedyś się ocieplą wasze relacje.

Moja siostra też jest w ciąży z terminem na wrzesień i się strasznie cieszy że dzieci z jednego roku będą.

Chociaż przyznam się wam, że jak byłam z pierwszym dzieckiem w ciąży to moja siostra miesiąc po mnie zaszła w pierwszą ciążę i poczułam lekką zazdrość, ale absolutnie jej tego nie pokazałam! Ta zazdrość wynikała z tego że ona była na miejscu z moją mamą a ja przyjezdna i po prostu taka zazdrość o babcię[emoji14]głupia ja[emoji14]A teraz nasze dzieciaki się świetnie dogadują :D

W ogóle w takich relacjach i trudnych dla nas momentach najważniejszy jest takt, pokora i ogólnie ludzka wrażliwość. A wiele osób kieruje się egoizmem i to źle wpływa na relacje.
Ja się boję wesela. Miała być moją świadkową, ale po tym jak zaczęła swoje chimerki pokazywać i nie miałam żadnej pomocy z jej strony podziękowałam jej. Od tej pory między nami są zgrzyty.
Plus jest taki, że z P jest dużo lepiej.

Tak czytam was o relacjach rodzinnych a w tym roku u mnie w rodzinie to w ogóle przewrót. Moja najstarsza siostra miała rodzic w styczniu ale niestety dziecko zmarło potem ja w marcu ale było obumarcie płodu kolejna siostra ma rodzic w lipcu następna we wrześniu a ja w grudniu. I powiem z tą co ma rodzic w lipcu świetnie się dogaduje wspieramy się cieszymy obie itd natomiast ta druga co ma rodzic we wrześniu jest nastawiona na nas anty bo ona chciała być w centrum uwagi bo się starali 3 lata i w końcu się udało a tu psikus bo 2 siostry też w ciazy i powiem ze sytuacja jak się zjedziemy do mamy jest mało ciekawa bo się nie odzywa i patrzy ze złością na na nas :-/

Agucha nerwy przeszły. Oj nie pozwoliłabym na takie oddalenie w środku miasta. On wie, że auta to tamto. Tu sobie pozwolił .. na za dużo. Ale nic, ma nauczkę, więcej tak nie zrobi mam nadzieję.

Ząb mnie boli, muszę iść do dentysty na cito.
ja mam rope na dziasle i mnie menda nie przyjal, musze przyjsc w 4 miesiacu wtedy mi go wyrwie, bolec nie boli poki co

Tak czytam was o relacjach rodzinnych a w tym roku u mnie w rodzinie to w ogóle przewrót. Moja najstarsza siostra miała rodzic w styczniu ale niestety dziecko zmarło potem ja w marcu ale było obumarcie płodu kolejna siostra ma rodzic w lipcu następna we wrześniu a ja w grudniu. I powiem z tą co ma rodzic w lipcu świetnie się dogaduje wspieramy się cieszymy obie itd natomiast ta druga co ma rodzic we wrześniu jest nastawiona na nas anty bo ona chciała być w centrum uwagi bo się starali 3 lata i w końcu się udało a tu psikus bo 2 siostry też w ciazy i powiem ze sytuacja jak się zjedziemy do mamy jest mało ciekawa bo się nie odzywa i patrzy ze złością na na nas :-/
Moja siostra jak sie dowiedziała, że staramy się o dziecko to też zaczeła się ostro starać
z siostrą nigdy nie miałam dobrego kontaktu, zawsze jej pragnieniem było by być w centrum uwagi ... natomiast w sumie ja lepiej sobie życie ułożyłam od niej i to ją boli ... swego czasu próbowała rozbić mój związek z Lubym twierdziła, że ktoś powiedział, że on mnie zdradza ! szczerze nawet nie miałby kiedy bo my zawsze wszędzie razem chodzimy ...
teraz jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to lata po lekarzach szukając przyczyny dlaczego im się nie udaje :/

to u mojego tomka kuzynka jest w ciazy i rodzi kilka dni przedemna i szwagierka juz ma gwozdz wbity w serce, bo jak ona to mowi wszystkie zachodza a jej Dareczek nie chce...zazdrosci siostry rodzonej nie czaje, ale widocznie ona lubi byc w centrum i temu ja kluje to wszystko w oczy

reklama
Moja siostra jak sie dowiedziała, że staramy się o dziecko to też zaczeła się ostro starać
z siostrą nigdy nie miałam dobrego kontaktu, zawsze jej pragnieniem było by być w centrum uwagi ... natomiast w sumie ja lepiej sobie życie ułożyłam od niej i to ją boli ... swego czasu próbowała rozbić mój związek z Lubym twierdziła, że ktoś powiedział, że on mnie zdradza ! szczerze nawet nie miałby kiedy bo my zawsze wszędzie razem chodzimy ...
teraz jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to lata po lekarzach szukając przyczyny dlaczego im się nie udaje :/
zobacz ja zaszlam w styczniu 2014, poronilam w marcu, bardzo wszyscy to przezyli, bratowa zaszla w lipcu 2015 i mloda ma juz miesiac i jakos mi przykro nie jest, ze moj brat dal pierwszy wnuka rodzicom, baaa wzial se kobiete z corka i po rozwodzie i tym samym rodzice maja dwie wnuczki i ja sie nie czuje gorsza, ze ja dopiero teraz jako druga dam im wnuka i moja rodzina nic nie komentuje, ze Bartek sie doczekal pierwszy, interesuja sie i mna i nim i jego dziecmi po rowno i tak powinno byc!

Do góry