reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

a wczoraj to sie wscieklam bo wsiadlam do samochodu i jej partner byl pyta sie mnie jak sie czuje a ja do niego, ze ok procz tego, ze nic mi sie nie chce robic a on na to a czyli nic sie nie zmienilo jest tak jak zawsze
nosz kurde jak sie wkurzylam ! nie wiedzialam, ze na codzien nic nie robie ...
ze co?! ja bym taka wiazanke puscila,l ze by sie w papciach nie zmiescil!

reklama
ja jadac do pracy myslalam, ze padne na twarz, nic w domu nie jadlam, bylam w labo i potem wlecialam do rodzinnego domu i szybko im wparowalam do lodowki i skibke chleba zjaldma z maslem teraz siedze w pracy i tak mysle co by tu isc se kupic hm, moze biszkopty
Ja standardowo zasuwam biszkopty w pracy ;) nic innego nie jest w stanie zapanowac nad moimi mdlosciami rano.

Hejka:) dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Dzis ide na pierwsza wizyte do lekarza. Tak strasznie sie boje. Jeszcze dwa dni temu mialam wszystkie objawy ciazowe a teraz nic:( wizyta na 17.40.
Zwariuje do tej godziny.
Kciuki sa! Powodzenia na wizycie! :)

ja z kolei jestem bardzo zamknieta w sobie na codzien i boje sie zaufac drugiemu czlowiekowi tym bardziej, ze kilka razy sie sparzylam dlatego wole forum
Mam to samo, jeszcze bedac na obczyznie poznalam mase ludzi i naprawde 95% z nich okazalo sie zwyklymi kanaliami. W marcu postanowilam zrobic czystke i pozbyc sie wszystkich toksycznych relacji, bo czulam sie mega zgniatana przez niektore osoby. Po takich relacjach nie mam ochoty poznawac nowych ludzi, a jak juz poznaje to mam mega dystans.

Ja też tak mam ale w Internecie też trzeba uważać z zaufaniem bo bywają trolle pozbawione własnego życia wymyslajacy jakieś nieprawdziwe historie, cale życie zmyślone.
W realu tez jest mnostwo takich trolli ;) Moja "kolezanka" przez poltorej (!) roku trollowala, dopiero ostatnio sie dowiedzialam, ze 90% jej zycia to zupelnie co innego niz ona to przedstawiala.

Czesc dziewczyny :)
Troche czasu mnie nie bylo ale postaram sie nadrobic. U mnie juz 10 tydz. objawow tez juz w sumie nie ma, tylko glowa czasami boli. Brzuszek mi rosnie bardzo powoli, w zasadzie w ubraniu nic nie widac. Spodnie sie robia troche ciasne niby ale nikt by nie zgadl ze jestem w ciazy. ;) 24 maja mam miec drugie usg - to 12 tygodniowe. Nie wiem czy to sie nazywa prenatalne? Mieszkam w UK i tu jest troche inaczej, dopiero zacznie mi sie opieka lekarska. Maja sprawdzic dzidzie, w ogole potwierdzic ciaze... i rozne choroby Down itd. Juz sie strasznie tym zaczynam denerwowac. To nasza pierwsze dziecko i chcialabym zeby wszystko bylo idealnie. Mam nadzieje ze bedzie dobrze :)

Komu powiedzialyscie juz o ciazy? My w sumie tylko najblizszej rodzinie ale moja siostra z bratem (mlodsi) juz podobno chwalili sie znajomym. Troche smiesznie ze ich znajomi wiedza a nasi jeszcze nie. Jakos wolalam dmuchac na zimne I nie rozpowiadac za szybko :)
Jak fajnie wiedziec, ze jest wsrod Grudnioweczek ktos z UK! Ja tez mieszkam na stale w UK, skad dokladnie jestes? Ja w piatek dostalam list ze skierowaniem na prenatalne i musze sie uzbroic w cierplowosc bo to dopiero...31maja. Troche sie podlamalam jak zobaczylam ta date bo to bedzie ponad miesiac od mojej poprzedniej wizyty, ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :) Mialas juz robione USG? Ja poki co bylam jedynie na spotkaniu z polozna. USG robilam prywatnie u Polskiego lekarza.

Dziewczyny mam taka niemoc, ze nie mam pytan. Cisnienie 100/60 mnie dobija, chodze ciagle zaspana. Wczoraj to w ogole jakies apogeum mialam, rano strasznie wymiotowalam, nie bylam w stanie nic wcisnac na sniadanie. Pozniej mialam chwilowy przeblysk i 2h latalam jak szalona, a po 16 mialam taki zjazd, ze nie bylam w stanie utrzymac telefonu podczytujac Was. Odjechalam totalnie o 19 i przespalam cala noc do 7. Dzisiaj jest lepiej, ale zobaczymy jak bedzie po pracy.

Ja standardowo zasuwam biszkopty w pracy ;) nic innego nie jest w stanie zapanowac nad moimi mdlosciami rano.

Kciuki sa! Powodzenia na wizycie! :)

Mam to samo, jeszcze bedac na obczyznie poznalam mase ludzi i naprawde 95% z nich okazalo sie zwyklymi kanaliami. W marcu postanowilam zrobic czystke i pozbyc sie wszystkich toksycznych relacji, bo czulam sie mega zgniatana przez niektore osoby. Po takich relacjach nie mam ochoty poznawac nowych ludzi, a jak juz poznaje to mam mega dystans.

W realu tez jest mnostwo takich trolli ;) Moja "kolezanka" przez poltorej (!) roku trollowala, dopiero ostatnio sie dowiedzialam, ze 90% jej zycia to zupelnie co innego niz ona to przedstawiala.

Jak fajnie wiedziec, ze jest wsrod Grudnioweczek ktos z UK! Ja tez mieszkam na stale w UK, skad dokladnie jestes? Ja w piatek dostalam list ze skierowaniem na prenatalne i musze sie uzbroic w cierplowosc bo to dopiero...31maja. Troche sie podlamalam jak zobaczylam ta date bo to bedzie ponad miesiac od mojej poprzedniej wizyty, ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :) Mialas juz robione USG? Ja poki co bylam jedynie na spotkaniu z polozna. USG robilam prywatnie u Polskiego lekarza.

Dziewczyny mam taka niemoc, ze nie mam pytan. Cisnienie 100/60 mnie dobija, chodze ciagle zaspana. Wczoraj to w ogole jakies apogeum mialam, rano strasznie wymiotowalam, nie bylam w stanie nic wcisnac na sniadanie. Pozniej mialam chwilowy przeblysk i 2h latalam jak szalona, a po 16 mialam taki zjazd, ze nie bylam w stanie utrzymac telefonu podczytujac Was. Odjechalam totalnie o 19 i przespalam cala noc do 7. Dzisiaj jest lepiej, ale zobaczymy jak bedzie po pracy.
tez mam dzien niemocy, na dodatek klient mnie zwyzywal i obrazil..mam dosc

Przykro mi że macie takie relacje z siostrami. Siostra powinna być przyjaciółką, powierniczką. A tu taki klops.
A macie jakieś bliskie przyjaciółki, które was wspierają?

Lux współczuję nerwów

Mojeboje też mam takie ciśnienie i stąd właśnie słabo się czuję.

Przykro mi że macie takie relacje z siostrami. Siostra powinna być przyjaciółką, powierniczką. A tu taki klops.
A macie jakieś bliskie przyjaciółki, które was wspierają?
hm mnie wspiera bratowa, akurat ona jest fajna, przyjaciolka tez niby tez, ale ona patrzy na kase, kariere i jakos tak na moja ciaze patrzy z boku, tak to inne osoby sie pytaja jak sie czuje, ale widac, ze zyczliwie

Jeny, co sie stalo?
poczekaj wkleje z drugiego watku chwilka

poszlo o to, ze kupil roku u nas myjke i sie zepsula i moj brat mowi przez tel, ze jej nie przyjmie, bo ma taki nawal roboty, ze hej! a ten zaczal sie wydzierac, ze jak to, ze MUSI przyjac jesli on tu u nas ja kupil, mowie nie prosze pana, on nie musi, tlumacze panu, ze mamy nawal zlecen, ogrom pil i kosiarek i brat nie wyrabia, a ten z ryjem na mnie! ze jak cos sprzedajemy to w dupe wlazimy itp, a ja mowie do niego aha ale jak czesci panu szuklam do myjki i po katalogach siedzialam zeby sprowadzic to bylam milsza tak?! jest pan bezcczelny! wyszedl i cos tam gadal pod nosem, wzial glowice do kosy i mowie, ze jakby co to moze przywiezc i oddac, ale musi miec paragon do zwrotu i by glowica brudna nie byla, jak sie patrzyl jak na kosmitke an mnie

Ehh a ja wczoraj rano musiałam wyjść z kosciola bo się zle poczułam i dobrze ze wyszłam bo poszlam na parking za kościół i zwymiotowalam w trawe. A dzis rano dobrze się czułam a teraz Glowa mnie rozbolala i tez mi się zbiera na wymioty :(

reklama
Lux z punktu widzenia klienta to też bym się wkurzyła, natomiast z twojego punktu widzenia rozumiem czemu się wkurzyłaś. Zawsze lepiej spotkać się po środku niż wojować ;)

Do góry