reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam się i ja z rana. Pogoda u nas piękna.
Już od dziś mam stresa i denerwuje się jutrzejszą wizyta. Najchętniej bym ją przełożyła. Ale z drugiej strony chce wkoncu zobaczyć czy wszystko z dzidzia ok i spać spokojnie.
Cycki bolą najgorzej jak ściągnę stanik, masakra jak by chciały odpasc.a tak to nic nie czuje
Brzuch jak pobolewal tak już od kilku dni wogole nie boli i kurde niewiem czy to dobry objaw czy co.
Brzuch mam już po prostu widoczny! Wydymalo mnie w kilka dni! Jestem dość drobna i mała, więc ciążowo już wyglądam i brzuch i piersi. Dobrze ze mieszkam w de, i łatwiej mi tajemnice przytrzymać. Bo tak to już by pewnie cała rodzina poznała po mnie.
Mój już się doczekać jutrzejszej wizyty nie może, specjalnie się zwalnia szybciej z pracy. Tłumacze mu ze i tak za wiele to my nie zobaczymy, ale on twardo chce być przy badaniu.
Ja? Ja po prostu chce mieć to juz za sobą, usłyszeć że wszystko jest ok, i zobaczyć serduszko.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się i ja z rana. Pogoda u nas piękna.
Już od dziś mam stresa i denerwuje się jutrzejszą wizyta. Najchętniej bym ją przełożyła. Ale z drugiej strony chce wkoncu zobaczyć czy wszystko z dzidzia ok i spać spokojnie.
Cycki bolą najgorzej jak ściągnę stanik, masakra jak by chciały odpasc.a tak to nic nie czuje
Brzuch jak pobolewal tak już od kilku dni wogole nie boli i kurde niewiem czy to dobry objaw czy co.
Brzuch mam już po prostu widoczny! Wydymalo mnie w kilka dni! Jestem dość drobna i mała, więc ciążowo już wyglądam i brzuch i piersi. Dobrze ze mieszkam w de, i łatwiej mi tajemnice przytrzymać. Bo tak to już by pewnie cała rodzina poznała po mnie.
Mój już się doczekać jutrzejszej wizyty nie może, specjalnie się zwalnia szybciej z pracy. Tłumacze mu ze i tak za wiele to my nie zobaczymy, ale on twardo chce być przy badaniu.
Ja? Ja po prostu chce mieć to juz za sobą, usłyszeć że wszystko jest ok, i zobaczyć serduszko.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie też brzuch nie boli tak jak bolał. Brzusio dostałam. A dokładnie dwa [emoji6] mdłości wczoraj wieczorem dostałam takich, że myślałam o nocy spędzonej przy porcelanie, ale jakoś zasnęłam.

My mamy 140 x 200 i ja już nie daje rady we trójkę tam spać. Mojemu mężowi jest dobrze i nie widzi problemu. Ale on zaśnie wszędzie, w każdej pozycji i nic go nie budzi.
Ja odwrotnie.

A wychowanie?
Kiedyś myślałam, że bliskie mi jest rodzicielstwo bliskości, ale poczytałam trochę książek, posiwdziałam prawie rok na grupach facebookowych u już wiem, że nigdy nie chcę być RB. To nie moja bajka.
Nie czuję tego i nawet, gdy już trochę zrozumiałam, to i tak nie chcę tak postępować.

Też jestem na grupach na fb i czytam książki i artykuły. I generalnie RB bardzo mi się podoba ale można powiedzieć że bardziej się tym inspiruję niż jestem w 100% RB. Np nie jestem w stanie przyswoić pewnego stylu mówienia RB. Rozumiem że dziecku trzeba tłumaczyć zamiast karać itp ale jakieś wrogie komentarze na grupie Rb dlatego że matka mówi "super" albo bije brawo hmm... Jeśli RB jest za podążaniem za instynktem to czemu postępować wbrew temu instynktowo kiedy autentycznie cieszymy się z czegoś co dziecko zrobiło.

Wczoraj wróciłam do domu a dzisiaj już w pracy, jest ogromny chaos. Szykują się 2 tygodnie w pracy pełne wrażeń;) przynajmniej szybciej zleci do końca 1 trymestru;)

Witam Was po kilkudniowej przerwie :D wszystko nadrobilam ale bylo ciężko tyle piszecie :)

No wiec co by tu napisać :) nie będę cytować kazdej z was bo jestem na Tel i nie bardzo się da :)
Ja nie jestem obciazona genem bliźniaków ale brałam takie "wspomagacze" przed ciaza co po nich jest prawdopodobieństwo ciazy blizniaczej :D jak narazie to widziałam jedno maleństwo :).

A dopiero za tydzień wizytaaa... Juz sie nie mogę doczekać chociaż wiem ze przeleci bo te tygodnie uciekają niemiłosiernie szybko.

Hmm... A brzuszek mi tez rośnie :) juz go widac ale jeszcze w stare ciuszki sie mieszcze :D za wiele nie przytylam moze 1 kg :D

A pisalyscie jeszcze o puszczaniu dzieci samych na podwórko itd. Ja się nie wypowiem na ten temat bo to moja pierwsza dzidzia i nie wiem jaka będę matka :D sądząc po moim charakterze to bedzie dmuchane i chuchane :D

Powiem wam ze na poczatku ciazy poczułam ze nosze dziewczynkę.. Teraz ta myśl mi odeszla bo jakos wyladnialam. Przed ciaza cierpiałam na trądzik.. Teraz mam gladziutka cerę i czy to moze być chłopak? :)
W sumie mi to wszystko jedno bo najważniejsze żeby bylo zdrowe i juz :D plec niewazna :) i tak będę kochac niezmierna miłością :)

No i zapomniałam dalej co mam pisac :D a to pozniej w trakcie :)

Madzia ciężko powiedzieć. Ja mam porównanie do poprzednich ciąż i tak w ciąży z synem miałam mały apetyt, ochotę na kwaśne i ostre ale nie wyglądałam korzystnie, napuchłam i w ogóle. Natomiast w ciąży z córką promieniałam i mogłabym jeść słodkie, ale od słodkiego i hormonów trądzik się pojawiał. Teraz mam podobnie jak z córką, zobaczymy czy będzie kolejna córka ;)

Ja wlasnie wyglądam dobrze :) właśnie słodkie zjem ale jakos mnie nie ciągnie a przed ciaza potrafilam jeść tyle słodkiego ze ojjj. I bardziej śledzie ryby jajka pomidory ogórki :) to moje jedzenie. Wedlin wgl nie jem :)

Witam sie i ja wg usg dzis mamy 10t1d a ja poki co obudzilam sie z mnostwem energii ! Oby tak zostalo ...
Jedno co mnie niepokoi to brak bólu cycków tylko sutki zostały wrażliwe gadalam z mama mowi ze to normalne bo widocznie wszystkie gruczoly juz sa przygotowane do produkcji mleka uspokoila mnie
A tymczasem ide sie wykapac, cos zjesc z piechami pojde na spacer i zabieram sie za nadrabianie pracy bo przez ostatnie dwa tygodnie prawie nic nie robilam !
Milego dnia mamuski !

P.S. czekam na ten watek zamkniety ! Dawac go !

reklama
Do góry