reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

hej ja na srodowa wizyte tylko mocz mialam zrobic, za to teraz mnie pokieruje doktorka na wszystkie badania, napewno bede musiala powtorzyc tsh, zrobic moroflogie, znow mocz, hiv, toxo i nie wiem co tam jeszcze...i kaska pojdzie hehe, ale warto, by miec czyste sumienie, ze zrobilo sie wszystko by bylo dobrze
dzis umieram, mdlosci wygrywaja a jak u Was?

reklama
Czarownica, jak bezczynnie, internet masz, nas masz... ;-) Ja też muszę wziąć skierowanie na obciążenie glukozą, w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę :/

Dzień dobry,

Mam mdłości, nie wyspałam się, a do tego mi słabo :( Nieciekawie się dzień zapowiada ;/

Cześć elifit. a pogodę masz chociaż ładną? u mnie potwornie - zimno i buro. tony chmur i na pewno zaraz lunie deszcz. Wczoraj cała niedziela była też taka paskudna :(((

Dzień dobry

U mnie tez dziś kiepsko. Bazyli mi się przeziębił. Kaszlał całą noc, a potem wstał o 6 rano. Mnie też dziś gardło boli. A dziś czeka nas intensywny dzień. Bo idę zapisać Bazylka do przedszkola, potem do mojej mamy zostawiam jej małego i idę do endokrynologa.

Dlatego podziwiam kiedy ktoś tak szybko decyduje się na jedno dziecko po drugim. Jak Bazyli miał rok, to byłam tak wyczerpana, że nie było mowy, żebym myślała wtedy o kolejnym dziecku.

Antiope trzymam kciuki za to przedszkole :) Ale on się już chyba dostał i teraz musisz tylko zapisać??

Witam sie i ja wg usg dzis mamy 10t1d a ja poki co obudzilam sie z mnostwem energii ! Oby tak zostalo ...
Jedno co mnie niepokoi to brak bólu cycków tylko sutki zostały wrażliwe gadalam z mama mowi ze to normalne bo widocznie wszystkie gruczoly juz sa przygotowane do produkcji mleka uspokoila mnie
A tymczasem ide sie wykapac, cos zjesc z piechami pojde na spacer i zabieram sie za nadrabianie pracy bo przez ostatnie dwa tygodnie prawie nic nie robilam !
Milego dnia mamuski !

P.S. czekam na ten watek zamkniety ! Dawac go !

PODZIWIAM!!

hej ja na srodowa wizyte tylko mocz mialam zrobic, za to teraz mnie pokieruje doktorka na wszystkie badania, napewno bede musiala powtorzyc tsh, zrobic moroflogie, znow mocz, hiv, toxo i nie wiem co tam jeszcze...i kaska pojdzie hehe, ale warto, by miec czyste sumienie, ze zrobilo sie wszystko by bylo dobrze
dzis umieram, mdlosci wygrywaja a jak u Was?

U mnie też mdłości, ostatnio rano jak wstaję, to tylko przenoszę się z sypialni do salonu na sofę i leżę, starając się wziąć w garść i do życia... Tyle mam do zrobienia, nie pracuję, więc mam czas, ale po prostu ruszać się rano nie mogę...

Jezu, ale padam na twarz.
creativo mnie też tylko sutki niemiłosiernie bolą, piersi wcale.

Wątek zamknięty musi wystąpić ktoś z prośbą do admina forum, i potrzebny nam jest moderator grudnia, ale to myślę że po 12 tygodniu się tym zajmiemy co?
Ja myślę, że najpierw trzeba zrobić listę i na jej podstawie dać dostęp do zamkniętego. ja mogę zrobić listę po jutrzejszej wizycie jeśli wszystko będzie dobrze.

Bardziej mnie martwi to siedzenie bezczynnie przez 2 godziny na glukoze ;)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Ty już masz test obciążenia glukozą? To chyba jeszcze nie teraz. Teraz powinna być tylko glukoza na czczo, bez picia glukozy, tylko to co masz normalnie we krwi.

Agucha tak, już się dostał, teraz tylko muszę zapisać. mam nadzieję, że nie wymyślą sobie nie wiadomo jakich dokumentów do tego zapisania, bo na zapisanie mam tylko 5 dni, więc postanowiłam pójść od razu pierwszego dnia, gdyby mi czegoś brakowało.

Nie ogarniam tego forum na telefonie.
Klikam cytat i gdzie on się zapisuje?
Jak mam się do niego dostać?
Innym razem wchodze i wiszą mi jakies stare cytaty, które wcześniej kliknęłam.
Gubię się w tym.. :(

My się zdecydowaliśmy na drugie dziecko od razu, bo ja już mam 36 lat.
Jeszcze rok, dwa i już bym nigdy nie zaryzykowała. Bardzo się boję chorób dziecka w związku z moim wiekiem.
Dlatego też boję się tych badań genetycznych w 12tc.

Na grupach o RB wkurza mnie jeszcze to, że mamuśki do swoich dzieci są super, ale zauważyłam niemal agresję w stosunku do innych ludzi (takich nieRB). Po każdych świętach kwitnie prawie klult nienawiści do teściowych. Na porządku dziennym jest nieustanna krytyka zachowania dziadków.
Tępienie w nich okazywania radości i chwalenia, krytykowanie ich posiłków, prezentów, które kupują wnukom..
Rozumiem że każdy ma swoje poglądy, ale aż mnie boli, gdy o tym czytam.
Albo chwalenie się, że problem teściów już rozwiązany, bo się zerwało z nimi kontakt.
To mnie szokuje i kłóci mi się z moją wizją rb i w ogóle z moją wizją życia.

U mnie też mdłości, ostatnio rano jak wstaję, to tylko przenoszę się z sypialni do salonu na sofę i leżę, starając się wziąć w garść i do życia... Tyle mam do zrobienia, nie pracuję, więc mam czas, ale po prostu ruszać się rano nie mogę...
ja jadac do pracy myslalam, ze padne na twarz, nic w domu nie jadlam, bylam w labo i potem wlecialam do rodzinnego domu i szybko im wparowalam do lodowki i skibke chleba zjaldma z maslem teraz siedze w pracy i tak mysle co by tu isc se kupic hm, moze biszkopty

Ja sie na moderatora nie pisze ;) luby dostaje zawalu jak widzi ze forum czytam nie wie ze sie udzielam wiec u mnie niestety odpada bycie modem :/

P.S. ja z tesciowa wiem, ze bede miala ciezko szwagierce kazala 4mies dziecko juz dokarmiac sloiczkiem z marchewka bo na sloiczku jest napisane od 4 miesiaca ! A dziecko caly czas na piersi bylo i wystarczalo mu mleko matki ...

Jezu, ale padam na twarz.

Ja myślę, że najpierw trzeba zrobić listę i na jej podstawie dać dostęp do zamkniętego. ja mogę zrobić listę po jutrzejszej wizycie jeśli wszystko będzie dobrze.

Ale Ty już masz test obciążenia glukozą? To chyba jeszcze nie teraz. Teraz powinna być tylko glukoza na czczo, bez picia glukozy, tylko to co masz normalnie we krwi.

Fajnie z ta lista bylo by :)

Czasami jak jest w rodzinie cukrzyca albo podejrzenie albo ktos juz chorował na cukrzyce ciążowa to wtedy robi sie wczesniej obciazenie. Ja w żadnej ciazy nie czekam z tym badaniem. Zawsze zglaszam sie wczesniej. Mialam juz w 6 tyg w pierwszej ciazy w drugiej w 10 i teraz w 10.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie ogarniam tego forum na telefonie.
Klikam cytat i gdzie on się zapisuje?
Jak mam się do niego dostać?
Innym razem wchodze i wiszą mi jakies stare cytaty, które wcześniej kliknęłam.
Gubię się w tym.. :(

My się zdecydowaliśmy na drugie dziecko od razu, bo ja już mam 36 lat.
Jeszcze rok, dwa i już bym nigdy nie zaryzykowała. Bardzo się boję chorób dziecka w związku z moim wiekiem.
Dlatego też boję się tych badań genetycznych w 12tc.

Na grupach o RB wkurza mnie jeszcze to, że mamuśki do swoich dzieci są super, ale zauważyłam niemal agresję w stosunku do innych ludzi (takich nieRB). Po każdych świętach kwitnie prawie klult nienawiści do teściowych. Na porządku dziennym jest nieustanna krytyka zachowania dziadków.
Tępienie w nich okazywania radości i chwalenia, krytykowanie ich posiłków, prezentów, które kupują wnukom..
Rozumiem że każdy ma swoje poglądy, ale aż mnie boli, gdy o tym czytam.
Albo chwalenie się, że problem teściów już rozwiązany, bo się zerwało z nimi kontakt.
To mnie szokuje i kłóci mi się z moją wizją rb i w ogóle z moją wizją życia.
ja sie boje o zdrowie dziecka bo u mojego sa chorzy ludzie w rodzinie i w tym brat, ale licze, ze bedzie dobrze i zdrowego maluszka urodze!

Do góry