reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

a Wasze dzieci beda miec wlasne pokoje czy kacik w Waszej sypialni? u nas bedzie dziecko miec swoj pokoik :-) :)
U nas docelowo maluszek będzie w pokoju z Bazylim i córką D., ale na początek absolutnie w naszym pokoju. Kategorycznie odmawiam biegania co chwilę w nocy do drugiego pokoju, zwłaszcza, że to byłby wyścig, żeby zdążyć zanim się pozostałe obudzą od tego płaczu. Mój D śpi jak kamień, więc jemu to nie grozi. ;-) ;) Bazylka przenieśliśmy do jego pokoju jak miał rok i obyło się bez protestów. Nie zgodziłabym się na to tak szybko (mój D nalegał), gdyby nie elektroniczna niania z monitorem oddechu, ona daje mi niesamowite poczucie bezpieczeństwa. Cały czas ją stosujemy, pomimo, że Bazyli ma już 2,5 roku. Pewnie potem tylko automatycznie przejdzie na młodsze i w ten sposób Bazyli się od niej wyzwoli. ;-) ;)
Bazyli często lądował u nas w łóżku zanim skończył rok, potem już coraz rzadziej, najczęściej nad ranem, a teraz kiedy bez problemu śpi do rana, to zdarza się to bardzo rzadko, w zasadzie tylko kiedy jest chory i ma niespokojną noc. Wtedy mi łatwiej zabrać go do nas, niż co chwilę do niego biegać.

Ja tak czy siak mam duzy bez wzgledu na pore ... mam tylko nadzieje, ze caly czas nie bedzie tak rosl bo najpierw bedzie brzuch potem dlugo dlugo nic i JA ! :D
Miala wczesniej przepolowiony faldek tluszczu teraz widze ze sie wyrownuje i robi sie ladna pileczka moj luby dalej twierdzi, ze mam maly brzuch i juz sie nie moze doczekac kiedy bedzie juz widac, ze jestem w ciazy

Kupilam sobie staniki do karmienia i tylko w nich teraz smigam piersi tak nie bola i sa mega wygodne ;)
To ja daję radę w starych stanikach spokojnie. Dużo gorzej jest z majtkami, bo w zasadzie mnie wszystkie cisną. Muszę jakoś podjechać w tym tygodniu i kupić kilka par.

Ja sie juz nie wypre. W zadne spodnie nie wchodzę. Brzusio odstaje mi jak w 5 miesiacu z synem. Rano jest taki maly a wieczorem jak balon. Niedlugo wrzuce Wam zdjecie to zobaczycie ;)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wrzucę mój po prenatalnych jak będzie wszystko dobrze.

reklama
ciekawe jak to u nas bedzie jak maluszek bedzie miec swoj pokoj, choc tak jak pisze na poczatku bedzie w salonie spac w nocy a w dzien w lozeczku, chyba, ze kupie se kanape do malego pokoju

Lux ja tez ci niezbyt dobrze wróżę z tym.oddzielnym pokojem ;) sama nie jestem pewna siebie czy nie wezme dziecka do lozka a co dopiero drugi pokoj hihi aczkolwiek bede dzielna i postaram sie nie dac co do brania dzidzi do lozka ...

Generalnie luby byl przerazony wizja kolejnego remontu pokoju ale jak mu powiedzialam, ze nic nie bedziemy zmieniac tylko przestawimy meble zeby lozeczko sie zmiescilo to kamien spadl mu z serca doceniajcie jaka dobra partnerka jestem haha
A tak szczerze dla mnie wizja pokoju dla dziecka do 2lat jest bez sensu ale to tylko moje zdanie pozniej chcemy kupic lozko pietrowe zeby corka lubego miala tez gdzie spac a pokoj jest malutki wiec dwa lozka sie nie zmieszcza a jakos nie widze ich spiacych razem w jednym lozku bo mala jak spi to strasznie sie rozklada i balabym sie, ze zrobi krzywde pewnie wizja spania na pietrze bardzo jej sie spodoba ;) moze kupimy drozsze lozko zeby bylo z poleczkami dla niej u gory i moglaby sobie rzeczy swoje poukladac czas pokaze

Antiope my nie kupujemy drogich prezentow bo co kolwiek nie damy to korzystaja z tego wszyscy tylko.nie corka lubego tak bylo m.in. z telefonami a ubrania ma swoje u nas na zmiane bo jak do nas przyjezdza to w brudnych i zniszczonych ubraniach wstyd gdziekolwiek wtedy z nia pojsc dlatego u nas ma jedna pare spodni dwie bluzeczki bluze na zamek kurtke i buty jak gdzies chcemy jechac to sie przebiera. Jak byla u nas tydzien przed swietami i ubierala sie w ubrania ktore miala u nas to pierwszego dnia wrocila ze lzami w oczach bo pierwszy raz dzieci powiedzialy do niej, ze slicznie wyglada

mam pokoj naprzeciwko hihi, ale czuje, ze kupie tam kanape i bedziemy spac na poczatku osobno z chlopem
Ja nie wyobrazam sobie spania osobno tylko dlatego, ze urodzilo sie dziecko ... mamy takich znajomych oboje okolo 30 dziecko prawie trzy latka a oni dalej spia osobno on w jednym pokoju a ona w drugim z dzieckiem ... nie pochwalam
Nie lepiej kolyske do sypialni zabrac ? Albo dostawke do lozka kupic ?

pewnie do lozka bede brac, a teraz mowie, ze nie, ze sie przyzwyczai i bedzie problem :laugh2:z czasem zobacze czy mam terrora w domu czy anioleczka, ktora pospi i da pospac ( jak wda sie w tate, to spac bedzie godzianami, byleby nie darlo sie jak tak jak on jak byl malutki, tesciowa na nim wozek rozwalila)

Ja nie wyobrazam sobie spania osobno tylko dlatego, ze urodzilo sie dziecko ... mamy takich znajomych oboje okolo 30 dziecko prawie trzy latka a oni dalej spia osobno on w jednym pokoju a ona w drugim z dzieckiem ... nie pochwalam
Nie lepiej kolyske do sypialni zabrac ? Albo dostawke do lozka kupic ?
no pisalam wyzej, ze dokupie kolyske do salonu, wozka w domu uzywac nie chce, wiec w nim lezec nie bedzie, wozek ma byc na dwor

reklama
My właśnie jesteśmy w trakcie zmieniania mieszkania na blizniak. Marzyłam sobie o garderobie, biurze i toaletce w jednym pokoju.... a 4 dni po podpisaniu umowy okazało się, że jestem w ciąży wiec moje garderobo-biuro zamieni się w pokój dziecięcy :D
A co do brzucha to ja mam duży z natury ale w ciazy nie widzę żadnej zmiany ciała. Tylko cycki bola ale też nie ma ani żył ani nie są większe...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry