reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Moja teściowa też za każdym razem się upomina o kolejnego wnuka..
Ale ona jest bardziej usprawiedliwiona, bo sama urodziła 6 rok po roku praktycznie...
Za to moi rodzice mają 3 tylko i w odstępach 7-letnich każde!!! Ciekawe, czy im przez te 6-7 lat też wszyscy truli, że czas na kolejne..
Zapytam przy okazji i czemu tak długo zwlekali.
Kolejna sprawa, że my się długo staraliśmy o pierwsze dziecko (4 lata). W sumie nie wiadomo czemu. Mój mąż miał bardzo słabe nasienie, ale dlaczego tak było żaden lekarz nie ustalił.
Wtedy powiedziałam rodzicom, że nigdy nie będziemy mieć dzieci, że nie możemy i nie życzymy sobie pytań (bo byly ciągle).
Niedawno się dowiedziałam od koleżanki, że moja Mama wszystkim naopowiadała, że mam jakąś chorobę odzwierzęcą i to z tego powodu!!! Nigdy nie lubiła moich zwierząt i się z tym nie kryła (a zawsze miałam ich sporo... Skończyłam weterynarię, ale pracuję jako fryzjer dla zwierząt).
Jestem w szoku, że wymyśliła coś takiego...
Jeszcze nie miałam odwagi ją o to zapytać.

reklama
dobry..
co do wtracania to hmm ja mam podly charakter i nie pozwalam soba probowac rzadzic, glosno i dosadnie mowie co mi nie pasuje! rodzice trzymali mnie pod kloszem, a ja coreczka spierdzielilam im z domu z facetem, o wyprowadzce powiedzialam na tydzien przed..co sie dzialo, jakie lamenty, tesciowa myslalam, ze zabije mnie i Tomka, darla sie jak opetana, dlugo trwalo nim sie pogodzili, ze dzieci im dorosly i poszly na swoje...ja ogolenie moim rodzicom duzo zawdzieczam, bo oni mi duzo pomagaja, tak samo jak tesciowa...ale jest jedno ale...tak jak moi rodzice mi sie w ciaze nie wtracaja tak tesciowa oszalala, byla juz akcja z chrzestnymi, potem, ze mam wziac wozek po corce szwagierki (stary niemodny 25 kg czolg) wozek se kupie taki jak se upatrzylam...no ok niby przyjela do wiadomosci...na imiona do dziecka tez dzwne miny robila tesciowka...ja rozumiem oni wiecej przeszli, widza jakie jest zycie, ale ja mam zaraz 32 lata i wiem co moge a co nie i nie lubie gdy ktos mi narzuca swoje racje...wczoraj bylismy u tesciowej na troche, bo Tomek listy byl odebrac i halas na calego, bo tesciowa sie darla na szwagierke, Tomek mowi dobrze, ze sie wyprowadzilem, jaki mam spokoj...i taki spokoj se cenimy, mam brudne naczynia to umyje je rano, wypiore kiedy chce i gotuje co chce...mieszkalam i z tesciowa i rodzicami razem z Tomkiem i to nie dla nas, my musimy byc na swoim...i bedac na swoim mam swoje sprawy dla siebie i nikt ich nie widzi i nie komentuje...

O właśnie wózek...
Muszę w końcu się zmobilizować i wystawić na olx.
A może któraś z Was chce kupić Teutonię cosmo w kolorze turkusowym?
Cały czas się waham, czy ją puścić, ale raczej tak. Nie planuję gondoli dla drugiego dziecka.

Sobota... Czemu mój dzieciak nie może pospać? Jest na nogach już od 2 h, a ja jestem nieprzytomna.

Hej dziewczyny! ;) Mogę dołączyć ? pisałam wcześniej na staraczkach,skąd kojarzę @Luxuorius - gratulację wielkie !! :)) Cieszę się ogromnie !!
Mi wczoraj pokazały się 2 kreski,druga blada ale ewidentnie tam jest, choć to dopiero 28dc/32dc. T był nasz 8 cykl starań, nie mogę w to uwierzyć, tym bardziej,że jedyny objaw to czasem pobolewa podbrzusze jak na @, śluzu brak, cycki normalne..
A no i termin z @ na 15 stycznia, ale nie ma jeszcze wątku :)

Hej dziewczyny! ;) Mogę dołączyć ? pisałam wcześniej na staraczkach,skąd kojarzę @Luxuorius - gratulację wielkie !! :)) Cieszę się ogromnie !!
Mi wczoraj pokazały się 2 kreski,druga blada ale ewidentnie tam jest, choć to dopiero 28dc/32dc. T był nasz 8 cykl starań, nie mogę w to uwierzyć, tym bardziej,że jedyny objaw to czasem pobolewa podbrzusze jak na @, śluzu brak, cycki normalne..
Witaj. Jest juz wątek styczniowe mamy 2017:) jeszcze nie podłączony do przyszłych mam ale jest :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mama z tych co uważają, że dorośli ludzie powinni mieszkać osobno. Dlatego kiedy tylko mogła sobie na to pozwolić finansowo, kupiła dla siebie mniejsze mieszkanko, a mnie dała stare większe, żebym mogła się rządzić po swojemu. Oczywiście wtrąca się czasami, bo jest moją mamą. Irytuje mnie to, ale biorąc pod uwagę jak bardzo mi pomaga, to uważam, że trzeba się pogodzić, że coś za coś.
ankamaz gratulacje i witaj. Grudniowego wątku też długo nie mogłam znaleźć na początku.

o jaaa! ale sie ciesze! moje gratulacje!

reklama
Do góry