reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny, trzymam kciuki! :) Ja wizytę mam jutro - zapisałam się przez koleżankę koleżanki na szybszy termin, bo martwi mnie ten ból jajnika i brak objawów. Wiem, że każda ciąża przebiega inaczej i nie powinnam się za bardzo stresować, ale po mojej stracie wciąż się zastanawiałam co mogłam zrobić lepiej, inaczej i plułam sobie w twarz jak mogłam przegapić ustąpienie objawów i to zignorować... będę jutro dopiero w 5t0dc, ale niech mi chociaż powie, że wszystko jest w porządku, bo chyba tego najbardziej potrzebuję teraz.

reklama
anio0 ale objawy nie mają najczęściej nic do rzeczy z tym, czy wszystko jest w porządku, czy nie. Ja w ciąży z synkiem nie miałam kompletnie żadnych objawów. Też się denerwowałam, a ciąża przebiegała książkowo i urodziłam Bazylego dzień po terminie. Z kolei w mojej ostatniej ciąży miałam wszystkie klasyczne objawy typu mdłości, zawroty głowy itp. i się okazało, że pęcherzyk jest pusty. Mdłości miałam jeszcze w dniu łyżeczkowania jak czekałam na zabieg. Rozumiem Twój strach, bo teraz sama bardzo się denerwuję. Bardzo się boję, żeby nie powtórzyło się to co ostatnio. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze u nas obu.

Dziewczyny, trzymam kciuki! :) Ja wizytę mam jutro - zapisałam się przez koleżankę koleżanki na szybszy termin, bo martwi mnie ten ból jajnika i brak objawów. Wiem, że każda ciąża przebiega inaczej i nie powinnam się za bardzo stresować, ale po mojej stracie wciąż się zastanawiałam co mogłam zrobić lepiej, inaczej i plułam sobie w twarz jak mogłam przegapić ustąpienie objawów i to zignorować... będę jutro dopiero w 5t0dc, ale niech mi chociaż powie, że wszystko jest w porządku, bo chyba tego najbardziej potrzebuję teraz.

Kochana jeszcze masz czas na objawy. Tak na prawde zaczynaja sie kolo 6-7tyg ciazy kiedy stezenie bety jest wieksze. Pozniej mozna sie martwic brakiem objawow. Ja tak z blizniakami mialam. Jednego dnia mu wszystko przeszlo. I zaczelam się czuć tak nieciazowo. Brzuszek mi sie taki delikatnie miekszy zrobil ale wszyscy mnie opierniczali ze panikuje i ze jest dobrze. Z tym ze moj przypadek jest troche skrajny bo to i ciaza blizniacza i cukrzycę mialam wiec nie ma sie co sugerowac.
W pierwszej ciazy na prawde się dobrze czulam gdyby nie rosnący brzuch to nie wiedzialabym ze w ciazy jestem. A z synem wszystko dobrze bylo i zdrowy sie urodził.

Chyba musimy watek wizytowy stworzyc dziewczynki zeby bylo wiadomo kto co i kiedy. Co wy na to? Moze ktoras chetna do zalozenia? Ja zawsze na aplikacji pisze wiec bylo by mi ciezko cokolwiek obrabiac. Moze ktoras z dostępem do kompa ma ochotę?

Hej Dziewczyny.. Ja u lekarza byłam wczoraj.. Pani doktor zbadała mnie, zrobiła USG (okazało sie, że ma ;) ) i potwierdziła obecność pęcherzyka w macicy. Powiedziała, że narazie wszystko wygląda prawidłowo, ale że to bardzo wczesna ciąża i powinnam zgłosić się do Niej pod koniec kwietnia wtedy jeszcze raz potwierdzi i skieruje na badania...
Jak wróciłam od Niej to leżałam, bo te nerwy mnie wykończyły. Wieczorem po kąpieli strasznie się zdenerwowałam bo na papierze zauważyłam lekko zabarwiony na brązowo śluz. Nie wyciekał, tylko pojawiał się jak przyłożyłam papier do pochwy. Czy to może być efekt USG dopochwowego? Myślicie, że powinnam się niepokoić?

Chyba musimy watek wizytowy stworzyc dziewczynki zeby bylo wiadomo kto co i kiedy. Co wy na to? Moze ktoras chetna do zalozenia? Ja zawsze na aplikacji pisze wiec bylo by mi ciezko cokolwiek obrabiac. Moze ktoras z dostępem do kompa ma ochotę?
Ja chetnie zaloze taki watek... Tylko powiedzcie mi, jak to jest ze nasz watek nie ma tego takiego podforum, jak inne miesiace?

Napisane na LG-D855 w Forum BabyBoom

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
Ja mam na 16.
Co do wątku wizytowego to później zobaczę na kompie jak tu podpiąć temat, może wtedy wyskoczy na górę.

Do góry