reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja juz prawie wszystkim powiedzialam i mam obawy czy nie za szybko..... okropne to jest. A czytałam gdzieś,że właśnie 10 tydzien kiedy miałaby być miesiaczka jest taki groźny. Strasznie się boje :( dlaczego tak się musi dziać. ...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Boziu trzymaj sie mocno, do wtorku szybko zleci...my tu bedziemy trzymac kciuki by wszystko bylo dobrze! ja mam dzien po Tobie i to beda dlugie dni, oj dlugie
Będę próbowała się koncentrować na czymś innym. Muszę sobie znaleźć jakieś głupie, ale czasochłonne zajęcie. Też będę za Ciebie trzymać kciuki, zresztą za wszystkie dziewczyny. Tak bardzo bym chciała, żeby się już nic podobnego u nas na grudniu nie wydarzyło. Nie wiem jak bym sobie dała radę z kolejną stratą.
A ja dzisiaj z takim bananem na forum zaglądałam... byłam w Lidlu, którego któraś z Was tu poleciła i kupiłam legginsy ciążowe, chciałam się od razu chwalić, że mam je już na tyłku i tym samym zaklinam rzeczywistość. Wierzę, że skoro zrobiłam juz pierwsze zakupy, to wszystko będzie dobrze. A tu takie wiadomości... to jest przykre :( naprawdę już myślałam, że najgorszy etap za nami. Były maleństwa i serduszka... powinno być już tylko lepiej.
No ja właśnie też byłam na zakupach i chciałam się pochwalić, że kupiłyśmy synkowi buciki i pralkę, ale jakoś w tej sytuacji straciłam ochotę na rozpisywanie się o tym...

Nas za bardzo bolało odkręcanie wszystkiego po stracie. Dostawalismy jeszcze nawet życzenia na święta po ponad miesiącu od straty dla "naszej trójki", a później namiętne przeprosiny za takie wiadomości. Wszystko to było jak kolejne szpilki w serducho :( przez to, że tak wiele osób wiedziało już o mojej ciąży, stale ktoś inny dopytywał jak maleństwo, a ja musiałam to samo powtarzać. Doszłam w tym do takiej perfekcji, że nawet smutek nie nadchodzi, gdy mówię o stracie. Ale co nacierpiałam to moje.

A ja juz prawie wszystkim powiedzialam i mam obawy czy nie za szybko..... okropne to jest. A czytałam gdzieś,że właśnie 10 tydzien kiedy miałaby być miesiaczka jest taki groźny. Strasznie się boje :( dlaczego tak się musi dziać. ...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tym razem wie więcej osób niż w poprzedniej ciąży. O tamtej w zasadzie wiedział tylko D, moja mama i mama D. Dopiero potem jak z kimś rozmawiałam, to mówiłam otwarcie o stracie. Zdarzało się to zwłaszcza jak dostawałam życzenia na święta, żebym szybko doczekała się kolejnego dziecka (w sensie po Bazylim), albo kuzynka, która mi powiedziała, że powinniśmy się jak najszybciej postarać o kolejne dziecko, żeby nie było dużej różnicy między młodszym a Bazylim.

Dziewczyny a jakby tak kupić detektor tętna ale to chyba przy starszej ciąży?
Ja mam detektor tętna, ale jeszcze nic nie usłyszysz na tym etapie. Najwcześniej pewnie koło 15 tygodnia, chociaż mnie się udało coś złapać dopiero koło 20 chyba i to też nie zawsze.

Pewnie zależy od umiejscowienia łożyska. Można od 12 tc ponoć
Tak reklamują, ale ja myślę, że z tym 12tc to pic na wodę. Fakt, że ja łożysko miałam na przedniej ścianie i pewnie dlatego u mnie było później słychać, tak jak ruchy były niewyczuwalne za bardzo, ale widziałam na YT filmiki z słuchaniem tętna dziecka przez taki monitor i ja wtedy nie znalazłam żadnego wcześniejszego niż właśnie 15 tc

reklama
ja w tej ciazy staram sie myslec pozytywnie...dzwonila tesciowa, mowie, ze umieram, ze jesc nie moge..mowi znow? ale wiesz jak sie tak zle czujesz to tym razem bedzie dobrze, wiem, ze ona i moi rodzice tez sie martwia i boja, chyba do konca ciazy taki strach pozostanie

Do góry