reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ależ miałam stresująca rozmowę z mamą moja. Zadzwoniła spanikowana ze dwa dni nie dzwonie. Codziennie dzwonimy i wisimy ok godziny i gadamy o dupie marny. Przez ostatnie dni albo spalam albo się wkurzalam i byłam nie do gadania, więc odpuściłam.
Dzwoni i mówi " matko co ty nie dzwonisz, myślę Poczekam aż sama zadzwonisz, ale dziś nie wytrzymalam i musiałam zadzwonić bo miałam taki sen dziwny."
Pytam:" no jeju a ci tam ci sie śniło."
Mama do mnie: no leciała ci krew z nosa tak mocno. Więc myślę że może ci się cos stało,może chora.
Uspokoiłam ja i za chwilę skończylysmy gadać.
Z ciekawości otworzyłam sennik bo ta krew trochę mnie wystraszyla.
A w senniku: widzieć krew z nosa INTERESUJACE NOWINY od osoby która widzisz w śnie !
No to mamina niedługo dostanie od nas interesujące nowiny, naprawdę interesujące [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ależ miałam stresująca rozmowę z mamą moja. Zadzwoniła spanikowana ze dwa dni nie dzwonie. Codziennie dzwonimy i wisimy ok godziny i gadamy o dupie marny. Przez ostatnie dni albo spalam albo się wkurzalam i byłam nie do gadania, więc odpuściłam.
Dzwoni i mówi " matko co ty nie dzwonisz, myślę Poczekam aż sama zadzwonisz, ale dziś nie wytrzymalam i musiałam zadzwonić bo miałam taki sen dziwny."
Pytam:" no jeju a ci tam ci sie śniło."
Mama do mnie: no leciała ci krew z nosa tak mocno. Więc myślę że może ci się cos stało,może chora.
Uspokoiłam ja i za chwilę skończylysmy gadać.
Z ciekawości otworzyłam sennik bo ta krew trochę mnie wystraszyla.
A w senniku: widzieć krew z nosa INTERESUJACE NOWINY od osoby która widzisz w śnie !
No to mamina niedługo dostanie od nas interesujące nowiny, naprawdę interesujące [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli widać sny się czasami sprawdzają :happy2:

Ja też rozmawiam codziennie z moją mamą i już mówiłam mojemu D, że uważam, że to dziwne, że on nie rozmawia tak często ze swoją :-p

Ja tez gadam z moja mama prawie codziennie. Dzwonimy na Skype do siebie. A jak nie dzwonimy to piszemy ze sobą:) moj m tez mysli ze to nienormalne ale on ze swoja raz na trzy miesiace rozmawia ;)

Zazdroszczę Wam trochę dobrych relacji i codziennych rozmów z mamami. Z moją nigdy nie miałam szczególnej relacji, od zawsze był dystans i podkreślanie tego że rodzice to rodzice a dzieci to dzieci i w ogóle nie umiemy ze sobą rozmawiać. Zanim było dziecko to dzwoniłam może raz na dwa tygodnie, teraz córka sama nawet codziennie chce na Skype ale to głównie zabawa z córką. Mam nadzieję, że moje relacje z córką będą zupełnie inne.

A my dopiero wróciliśmy ze spaceru. Pojechaliśmy do ZOO, byliśmy też w pobliskim parku i krótki spacer w sumie zajął nam ze 4 godziny. Ale przynajmniej trochę wyciszyłam swoje emocje i nerwy po dzisiejszym dniu pracy, kiedy kilka znajomych mi osób z dnia na dzień dostało wypowiedzenie. Co prawda na dobrych warunkach i nie narzekają, ze znalezieniem pracy też nie będą mieć problemu, ale atmosfera w pracy kiepska a ja się martwię, czy będę miała gdzie wrócić...

Tak sobie leze i mysle dziewczynki. Czy was tez tak jakos ciagnie w brzuszkach? Takie dziwne uczucie jakbym pęcherz czula albo takie jakby rozciaganie od srodka? Ciezko opisac to uczucie. Nie jest to bol doslownie tylko taki dyskomfort jak sie poriszam albo usiade czasami. Nie wien moze od chodzenia sie odzwyczailam albo panikuje swoim zwyczajem.

Synek usnal juz i ja chyba pojde zaraz w jego slady. Nic tylko by spała caly czas.

Odetchne jak będę w 14 tyg. Moze juz ruchy bede czuć to uspokoje sie troche. Z synkiem w skonczonym 13 tyg czułam i nikt mi nie wierzył. A ja czulam takie delikatne poruszanie w srodku. W 15 bylam juz pewniejsza a w 17 wiedzialam ze to od pocztku bylo to. W sumie dziwnie bo szczupła nigdy nie bylam i to pierwsza ciąża byla :)

Ja z moją też gadam często, kiedyś to było codziennie ale przy tylu obowiązkach nie daje rady wisieć na tel. Piszemy za to.

Aneta macica się rozciąga. To jest kolejny objaw :)

reklama
Do góry