reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie patrz na betę. Nawet jak jest za mały przyrost. Dużo dziewczyn tak ma, a ciąża jest prawidłowa. Spokojnie czekaj do wizyty :)

Właśnie trochę poczytałam i podobnie miały jak ja i jest ok. Niby nornalne jest, że po 6 tyg wzrost jest mniejszy. Niepotrzebnie robiłam...

reklama
Ja robiłam w piątek i była ładna. Tak jakby od cały czas od 4 tygodnia przyrastala po 66% na 48h. A w poniedziałek wyszła mi marna ale po pierwsze po 6 tyg przyrost zwalnia, po 2 po pobraniu krwi byłam na usg i dzidzia była całą i zdrowa :D , a po 3 w każdym lab może się zdarzyć błąd i to też żadna nowość :) badania nie zamierzam powtarzać.

Pisalam do Was i mnie wywalilo..

Bylam u lekarza rodzinnego i przepisal mi czopki przeciwwymiotne, konsultowal z położną u nas w osrodku czy na sto procent mi nie zaszkodza. Szczerze mowiac na poczatku czulam sie okropnie, ale teraz jest ciut lepiej niz gorzej, ale sama nie wiem. Glowa mnie boli :/ pije napar teraz z imbiru, udalo mi sie kupic, smaczne [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, że dostałaś coś na te wymioty, bo to musiało być bardzo nieprzyjemne. Może za jakiś czas stosowania będzie jeszcze lepiej.

W ogóle to moja szefowa oprócz tego, że próbuje mnie na przymusowy urlop wywalić, to jeszcze powiedziała koleżance, że ona mnie nie przyjmie po macierzyńskim... więc będę ciągnąć wychowawczy do oporu, tyle ile przysługuje.
Za rok macierzyńskiego urlop wypoczynkowy już nie przysługuje? Nie znam się na tym wszystkim, muszę iść do kogoś mądrego porozmawiać.

Antiope ja też myślę że takie myślenie pomaga bo wtedy wiesz że to niezależne od ciebie. Może dlatego też ja nie fiksuje aż tak, choć u mnie inna sytuacja jest

Izu a nie nosisz czasem bliźniaków pod sercem? Wtedy się sporo wymiotuje ;)

Antiope ja też myślę że takie myślenie pomaga bo wtedy wiesz że to niezależne od ciebie. Może dlatego też ja nie fiksuje aż tak, choć u mnie inna sytuacja jest

Nie wiem, na usg bilo jedno malusie serduszko ale bylo wczesnie wiec kto wie, moze sie jeszcze drugie serduszko pojawi [emoji4]

Pisalam do Was i mnie wywalilo..

Bylam u lekarza rodzinnego i przepisal mi czopki przeciwwymiotne, konsultowal z położną u nas w osrodku czy na sto procent mi nie zaszkodza. Szczerze mowiac na poczatku czulam sie okropnie, ale teraz jest ciut lepiej niz gorzej, ale sama nie wiem. Glowa mnie boli :/ pije napar teraz z imbiru, udalo mi sie kupic, smaczne [emoji4]

Dobrze ze poszlas. Moze to troszkę pomoze. Z tym imbirem to podobno dobre tez na przeziebienie z cytryna i miodem taki napar sie robi z korzenia. A jak twoje plamienia? Lepiej?

reklama

Ja z blizniakami nie wymiotowalam. Beta tez rosła normalnie. W 7 tyg bylo tylko jedno widac a w 10 juz dwa. Jedno za drugim bylo schowane bo to jednojajowe byly. Dlatego teraz caly czas mysle czy tez jest dwojka. Jak pójdę na usg teraz to powinno byc ladnie widac. A zreszta obojętne zeby tylko rosło.

Do góry