reklama
Antiope
Fanka BB :)
To tak jak u mnie. Ja częściej rozmawiam z mamą D niż on. I właśnie między innymi dlatego chciałabym mieć córkę, bo syn jak dorośnie, to już nie będzie takiego kontaktu. A w sytuacjach kiedy syn ma tak częsty kontakt z matką, to on jest mamisynkiem i dla żadnej kobiety do życia się nie nadaje (pewnie nie w każdym przypadku, ale na pewno w większości)Moj luby twierdzi, ze to nienormalne ...
Jego mama dzwoni tylko gdy czegos potrzebuje a jak chce pogadac to dzwoni do mnie... dla niego to tez dziwne
U mnie to różne odczucia w okolicy brzucha bywają. Raz to ciągnięcie, raz delikatne pobolewanie, a raz takie jakby "puchnięcie". Też ciężko mi to opisać.Tak sobie leze i mysle dziewczynki. Czy was tez tak jakos ciagnie w brzuszkach? Takie dziwne uczucie jakbym pęcherz czula albo takie jakby rozciaganie od srodka? Ciezko opisac to uczucie. Nie jest to bol doslownie tylko taki dyskomfort jak sie poriszam albo usiade czasami. Nie wien moze od chodzenia sie odzwyczailam albo panikuje swoim zwyczajem.
Synek usnal juz i ja chyba pojde zaraz w jego slady. Nic tylko by spała caly czas.
Odetchne jak będę w 14 tyg. Moze juz ruchy bede czuć to uspokoje sie troche. Z synkiem w skonczonym 13 tyg czułam i nikt mi nie wierzył. A ja czulam takie delikatne poruszanie w srodku. W 15 bylam juz pewniejsza a w 17 wiedzialam ze to od pocztku bylo to. W sumie dziwnie bo szczupła nigdy nie bylam i to pierwsza ciąża byla
A co do ruchów, to być może czułaś, ja się spierać nie będę. To tak jak teraz w tej mojej obecnej ciąży ja już w 3 tygodniu miałam mdłości. Ktoś mi powie, że niemożliwe, ale ja je miałam. To właśnie między innymi mdłości skłoniły mnie do zrobienia testu wcześniej. Ja nawet sama sobie wmawiałam, że to niemożliwe, żebym miała ciążowe mdłości, bo to za wcześnie. Ale jak zrobiłam test, to się okazało, że jednak. Więc statystyki statystykami, a każdy organizm i każda ciąża inna i nierzadko się zdarza, że coś jest inaczej niż mówią normy.
Czarownica3006
Ja czuję w podbrzuszu od wczoraj takie jakby właśnie klucie, trochę jak przed miesiączka. Do tego od 3 dni po 15 robie się bardzo senna... no i ciągle bym pila sok pomarańczowy. Właśnie wracam ze sklepu bo musiałam kupić i juz po drodze piłam dzisiaj byłam u szwagierki i jej 3 tyg córeczki i ja karmiłam, zasnęła mi na rękach. .. patrzałam na nią i nie mogłam w to uwierzyć,że za kilka miesięcy będę tak trzymała swoje dziecko <3 szok cud i niedowierzanie
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Antiope
Ja jak byłam w ciąży z Bazylim, to przez 9 miesięcy bez przerwy zażerałam się pomarańczami i piłam sok pomarańczowy na przemian z porzeczkowym. A teraz mnie nie ciągnie specjalnie ani do pomarańczy, ani do soku porzeczkowego czy pomarańczowego.Ja czuję w podbrzuszu od wczoraj takie jakby właśnie klucie, trochę jak przed miesiączka. Do tego od 3 dni po 15 robie się bardzo senna... no i ciągle bym pila sok pomarańczowy. Właśnie wracam ze sklepu bo musiałam kupić i juz po drodze piłam dzisiaj byłam u szwagierki i jej 3 tyg córeczki i ja karmiłam, zasnęła mi na rękach. .. patrzałam na nią i nie mogłam w to uwierzyć,że za kilka miesięcy będę tak trzymała swoje dziecko <3 szok cud i niedowierzanie
Czarownica3006
O kurde dziewczyny to patrzcie jak to się zgrywa: ja biorę dawkę kwasu foliowego aż 5mg ze względu na to,że brałam poważne leki w trakcie jak zaszłam w ciaze i kwas foliowy jest mi bardzo potrzebny żeby ciaza się dobrze rozwijała. ... Czyli to jednak nie moja fanaberia, natura wie co robi... zawsze kochałam pomarańcze ale teraz to moglabym się z nimi ożenić [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]
Antiope
Też myślę, że natura wie co robi, ale to by oznaczało, że mój organizm potrzebuje wszystkiego, bo co chwilę na coś innego mam ochotę.O kurde dziewczyny to patrzcie jak to się zgrywa: ja biorę dawkę kwasu foliowego aż 5mg ze względu na to,że brałam poważne leki w trakcie jak zaszłam w ciaze i kwas foliowy jest mi bardzo potrzebny żeby ciaza się dobrze rozwijała. ... Czyli to jednak nie moja fanaberia, natura wie co robi... zawsze kochałam pomarańcze ale teraz to moglabym się z nimi ożenić [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]
anio0
Anio widzisz ja to samo od kilku dni. Zero mdłości, nie jestem aż taka senna, cycki nie bolą... zwariować można, ale próbuje się nie dać. Widziałam moje serduszko w poniedziałek i wiem, że wszystko jest dobrze. Wizytę mam 5 maja. Jak mi padnie na łeb już zupełnie to pójdę na IP, powiem, że mam silny ból brzucha. Albo, że miałam, ciemny śluz. Cokolwiek
A wiesz, że ja tak samo mówić zaczęłam? Razem damy radę
anio0
Dziękuję Kochana :* wiadomość odczytałam, ale korzystam ostatnimi czasy jedynie z telefonu, i to rzadko, więc nie dałam rady odpisać. Od dawna w Słupsku nie mieszkasz? Ja się tam sprowadziłam dopiero 4 lata temu więc wciąż moja wiedza o lekarzach jest niewielka. Tym bardziej jestem wdzięczna za priva.
Swiat jest maly! przerabialam roznych ginekologow w Slupsku, ale od paru lat chodze jestem wierna jednemu. Nie raz przyjmowal mnie po godzinach, albo przychodzil do pracy w dzien wolny bo np bylam w Slupsku akurat w weekend lub swieta. Wyprowadzil moje swirujace hormony na prosta. Nawet teraz dzwonilam do niego z panika z UK podrzuce Ci imie na pw. Nic sie nie martw, napewno wszystko jest ok :*
Anetka Ty sie bidulko nadenerwujesz. Ja tez bym atakowala IP, lepiej dmuchac na zimne i miec spokoj psychiczny niz sie podlamywac w domku. Trzymam za Was mocno kciuki! :*
reklama
bylam na kolacji z przyjaciolka, udalo mi sie zjesc zapiekanke, teraz lekko mnie mdli, jutro wyjezdzamy do rodzicow, brata i bratowej, zabieram bratanice na dlugi spacer, oby nie plakala cycus mamusi ma prawie miesiac i tylko by na cycu wisiala