reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

@Ola0303 my właściwie nie używamy chusteczek tylko woda. Oskarowi pępek długo odpadał, ale właściwie niczym nie smarowałam tylko czysciłam na sucho,czasem Octenisept szedł w ruch.
Mi się krztusił, jak jadł z jednej piersi, bo szybko leciało. Czasem jak puszczał cycka to strumień w oko mu strzelił[emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Nonkatoja no my tez teraz odstawilismy chusteczki. Chociaz od poczatku uzywalam i bylo oki. Ale jak mu sie kupkanie rozkrecilo to mu sie porobily ranki:( no ale jakos sie to wygoi:)
Dzis jak mi sie zakrztusil to sie tak wystraszylam ze sie poplakalam;( masakra! Dobrze ze moja mama byla z nami w pokoju...

Ja dzis zakupilam te z rossmana i sa oki chociaz grubsze od pampers premium care. :) i wydaje mi sie ze mniej chlonne ale moze mi sie wydaje..
Co do dupci to dzis byla polozna i kazala odstawic chusteczki nawilzane i myc dupcie woda i smarowac grubo mascia tormentiol. Zobaczyny jak podziala. Pepuszek jeszcze nie odpadl i smarujemy od dzis piohtanina na spirytusie czy jak to sie nazywa :p
Dzis bylismy na spacerku:) poza tym dzien jak co dzien :) oprócz tego ze Franio bardzo mnie wystraszyl bo sie zakrztusil bardzo jak mu sie ulalo :( masakra..... bylam przerazona. Czy Wam tez sie to zdarza z dzieciaczkami?
Spokojnej nocki :*
O kochana moja ostatnio zwymiotowała nosem to potem oddychać nie mogła. Nie dała rady tego wykichać musiałam katarkiem odciągnąć. Teraz robie tak że odbijam ją kilka razy w trakcie karmienia i daje jejkp cyklem l dwa razy z tej samej piersi a potem dwa razy z drugiej żeby piła z pustej piersi jak woła cyca.

A co do pupy to sudokrem powinien pomóc i wietrz. Ja jestem na wielorazowych pieluchach i nie wiem co to odparzenie.

Eli Franiowi sie ulalo jak lezal podczas przebierania.. z tym odbijaniem to jest przerabane tak trzeba uwazac...:/
Ja karmie raz z jednej raz z drugiej piersi i max pol godziny przy cycu.
A co do sudokremu to polozna dzis powiedziala ze jesy super ale jak nie ma odparzen a jak sie pojawia to juz niekoniecznie. No i teraz mamy ta masc tormentiol i smarujemy.

Moja juz tak sie nie krztusi jak ja karmie pod gorke :) ewentualnie kaszlnie trzy razy, ale nie zdaze jej nawet uniesc, a ona juz placze, bo glodna dalej :)
Ola, jeszcze macie pepek?.Czy tylko nam odpadl calkiem w 5 dobie? W 7 nie bylo juz nawet mini strupka. Co do pampkow testujemy dade, na razie ok. Najbardziej mi podchodza zielone pampersy. Premium wg mnie porazka :D

Ola położnej się pomyliło chyba. Sudokrem ma cynk dużo cynku w składzie i dlatego jest dobry na odparzenia szybko je goi. Nie stosuje się go na zaś bo cynk nie daje skórze oddychać. Poczytaj bloga srokao :)

[emoji813] Lili 18.12.2016r [emoji813]
[emoji813] Zuza 08.07.2014 [emoji813]
[emoji813] Aru 28.09.2011 [emoji813]

reklama
hej nocka taka sobie, mlody ciagle na cycu wisial, rano tak samo :) teraz spi z Tomkiem :)
co do chusteczek my uzywamy, ale przemywam tez wacikiem z woda :)
pepek sie zbiera do odpadniecia, bo juz ledwo sie trzyma :)

Do góry