reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzięki ;) też wierze, że będzie wszystko dobrze

Mi zostało jeszcze 5 kg do zrzucenia ;) nie mogę się doczekać kiedy będę mogła ćwiczyć ;) po połogu dopiero chyba można, nie ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

mnie ciagle jeszcze brzuch boli. duzo mniej niz wczesniej i bez "rwania" jak wstaje albo sie zginam ale o cwiczeniach nie mysle nawet. w sumie pewnie po pologu tez nie bede robic brzuszkow ale licze ze spacery z Zosia mi pomoga dojsc do formy ogolnie i ujedrnic nogi. poki co ja wietrzemy w domu ( 10 min przy otwartym balkonie). od poniedzialku idzie na balkon a spacery po swietach.
Naprawde ? A ja myslalam ze on taki juz zostanie
Mama do mnie zakladaj majtki obciskajace ale ja sie boje ze mi sie macica nie tak obkurczy ...
no chyba z majtkami i pasami tak jak z cwiczeniami poczekam az brzuch mnie przestanie bolec.
wlasnie sie zastanawialam kiedy bede mogla zalozyc jeansy sprzed ciazy? bo juz sie prawie mieszcze ale nie chce obciskac brzucha wiec chodze w ciazowych albo w getrach ciazowych

@Nonkatoja olejek ujedrniacjacy to ja mam z tołpy. nie wiem czy polecam czy nie. maz mi kupil pod koniec ciazy i cce zuzyc;) bardziej wierze w masaz i w nawilzenie niz w sam olejek;)

@creativo w sumie to chce zuzyc ten bio oil a potem moze cos innego ale pewnie juz mi samozaparcia nie starczy;)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Oj u nas tez walka na calego trwa. Ja juz daje tylko butle bo w cyckach sahara, wczoraj ostatnia porcje 30 ml udalo mi sie sciagnac i dac Leoskowi, ale normalnie od tego czasu to jakis diabel wcielony sie z niego zrobil. Polozna mowi, ze to przez to ze sie jablek obzarlam i mu swoje mleko dalam.... normalnie nie wiadomo w co rece wlozyc...
emoji33.png
emoji33.png

Ale mimo, ze rycze od 2 dni non stop. Jak ide z nim na spacer, jak mu spiewam, jak on ryczy to jest idealnie:))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jabłka? Ja na położniczym dostałam: owoce: kiwi, pomarańcze, jabłko, gruszka, grejpfrut, warzywa: kalafior, marchew, fasolka szparagowa, pomidor, zielona sałata, biała fasolka

Jakbym widziała syt u siebie - taki sam system sobie moją Młoda ustawila a nazywam go 'na leniucha'. tylko ze ja już w szpitalu dałam mm bo mi spadla z wagi raz aż 200 g - przy wyjściowej 3280g - i do tego zoltaczka więc bałam się że nie wyjdziemy z tego szpitala za Chiny a będę ja odzwyczajac w domu. ... ale ciężka sprawa bo właśnie mało je. ..długo jest przy piersi ale chyba za bardzo ja to męczy.
Achhh żałosne :/
Ciężko patrzeć jak z butli raz dwa dziecko grzeczne i senne a przy piersi walka...
nie poddawaj sie, z każdym dniem bedzie silniejsza.
Moja jadła co godzinę, co ja odłożyłam dalej chciała cyca. Teraz mam metodę, jak przyśnię to ja kładę obok, budzi sie to do piersi i tak 3 razy aż jest syta. Ja sie nie denerwuje bo oba taka jest a ja mam na to swój sposób

Kurcze u mnie problemem jest chyba zbyt duży wypływ pokarmu. Wczoraj w akcie desperacji odciagnęłam mleko i próbowałam podać strzykawka, a później butelka i nie chciał ani tak ani tak. Jak się uspokoił wróciłam do cyca i trochę pojadł. Już sama nie wiem co robić.

Aaa i co polecacie na oparzenia, bo widzę, że Młodemu pojawiły się takie czerwone plamki. Na razie smaruje sudocremem, ale nie wiem czy coś pomaga, bo nadal ma tam czerwone.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam mamuśki
emoji4.png

Widzę, że zbliża się druga tura grudniowych dzieciaczkow, bo tak się oczyszczacie
emoji6.png

A tak w ogóle dużo zostało nierozpakowanych??

My byliśmy na IP wczoraj, bo Młody nie chciał jeść, ani cyca ani strzykawki ani butli. I co się okazało? Że Oskar jest przezarty.
emoji44.png
Ja się starałam i zgodnie z zaleceniami karmiłam co 1h-1,5h jak zalecił pediatra, a wcale to nie było potrzebne. Teraz karmie co 2-3h, bo tak się mniej więcej budził i nie ma problemu z ssaniem cyca. Mąż powiedział, że już pogada z tym lekarzem.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziwne, że kazali Ci karmić co godzine.. u nas mówili wręcz przeciwnie, ze nie karmić czesciej niż co 2 godziny. Jeśli dziecko będzie chciało jeść po np godzinie to dać wode. Tak u nas szkolą w szpitalu ;) ja robię i tak po swojemu ;) ale tak mówią, dlatego dziwne że pediatra Wam tak zalecił

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Mojej na początku tak dawałam, ale pózniej zaczęliśmy jej wydłużać czas miedzy karmieniami. Maz ja przetrzymywał, tyle ze oba nigdy bardzo nie płakała. Częste karmienie dodatkowo przyzwyczaja dzieci do rak. A na to ja sobie pozwolić nie mogę.

@Jadwiga orłowska hej mamo gdzie bylas jak wszystkie tu zatwierdzilysmy regulamin/natykiete?:))) Ustalilysmy min ze nie piszemy posta pod wlasnym postem tylko uzywamy edycji i nie wstawiamy tez wielu bardzo dlugich cytatow tylko najwyzej 2 a jak chcesz do wiekszej ilosci osob odpowiedzi napisac to uzywamy @ albo skaracamy cytat do watku do ktorego sie odnosimy. zerkni sobie w wolnej chwili na regulamin on jest podpiety jako nowy watek chyba.
Tylko nie bierz tych uqag do siebie - to ogolne ustalenia zeby nam bylo przyjmniej czytac i pisac.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Hej laski. Ja wczoraj o 17 znowu bylam na ip bo wody mi odchodziły, niestety były zielone do 12 w nocy walczyłam mężnie o rozwarcie ale nic zero. Chwile po 12 tętno spadlo i zrobili mi cesarkę. Tak wiec oficjalnie poród mam za sobą. Mala jest słodka. Waży 3.750 mierzy 58cm. Nie na zrobię was bo jakos mi to nie w glowie. Wubaczcie

Elifit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dopięłaś swego! Wspaniale ! Może głupio to zabrzmi - ale jestem z Ciebie dumna :D :D :D

reklama
@didi133 gratulacje !!! długo walczyłaś, ale czasem nasze ciało odmawia posłuszeństwa, dobrze że spranie cc zrobili! zdrówka i szybkiego powrotu do zdrowia! A córcia całkiem spora!

ja wreszcie doszłam do siebie psychicznie nieco, wcześniej nie mogłam się przemóc, żeby opowiadać o moich przeżyciach, dziś na porodowym opisałam co i jak i chyba mogę już wrócić.

Ola na piersi, fajnie nam idzie, ładnie zasypia, w nocy czasem muszę ją obudzić bo piersi chcą mi wystrzelić w kosmos ;) jest aktywna od 16/17 do 20/21 a potem śpi 6h i nie zamierza jeść, więc przewijam i karmię bo mnie już bolą piersi. Także na chwilę obecną 1 karmienie w środku nocy i drugie bliżej rana tj 5...
Ja w fajnej kondycji, tj czuję się nieco gruba i nadmuchana ;) ale w sumie niedawno był poród.. Spadło mi tylko 5kg z 12, które dobrałam.. Ciągle jestem głodna jak wilk... ;)

pozdrawiam Was ciepło, fajnie być z powrotem... :D

Do góry