reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Majka tulam, obejrzyj coś żeby odgonić myśli

Anetka wypadzik zawsze poprawia samopoczucie.

Lux szał szok i w ogóle..

Klarolina dam ci radę. Nie przyspieszysz porodu ale możesz się odseparować od tej nerwówki. Jeśli czujesz że ci nerwy siadają to zrób sobie przerwę. . Przerwę od rodziny.. przerwę od telefonów.. przerwę nawet od forum fejsa i wieści od rozpakowanych. Bo dziewczyno popadniesz w depreche tym bardziej że pogoda nie sprzyja. Tulam i ciebie

Lenam ciebie też tulam. Ja wiem że już byście chciały bo kto by nie chciał ale to jest poza naszymi możliwościami. To nie jest nasza decyzja kiedy przychodzi się na świat. A przynajmniej nie powinna być (o ile nie oczywiście ma wskazań .. moim zdaniem)
♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

reklama
Ja dziś faltstart zaliczyłam :( byłam pewna, że sączą się wody, pojechałam do szpitala do mojej położnej, sprawdziła, zbadała i nic :( szyjka daleko i na szybką akcję się nie zapowiada.

Smutno mi się zrobilo i się popłakałam... jeszcze byłam niemiła
dla męża, a on mi dał na otarcie smutków piękny album o którym kiedyś mu wspomniałam. Jak nie kochać. Zamówiłam sobie też 2 książki, pewnie przeczytam zanim zobaczymy syna... ech. Cièżko dziś.
przynajmniej wydawalo sie, ze cos sie dzieje a ja myslalam, ze mi czop odszedl, ale to nie to, za to sluzu wiecej i inny kolor, bez zapachu...i nadal utrzymuje, ze urodze w Sylwestra

Jeszcze raz gratulacje dla Agucha Zuzanna Creativo i Lola :) przybywa nam listopadowo grudniowych maluchow.

Ja próbuje byc na bieżąco z postami i czytac ale odpisywac to nie mam kiedy.

Jak leze to jest dobrze jak pochodze trochę to caly tylek mnie boli. Na środę mam jeszcze ciazowy termin u mojego lekarza wiec chyba nie bede go odmawiać i pojde do tego mojego znachora żeby mnie obejrzal.

Malutka ma pierwszy kryzys laktacyjny. Nie schodzi dzis z cyca i krzyczy jak go jej zabiore. Nakarmilam ja porządnie i poszlam z synem i mezem na dwie godz kupic ubrania dla malego bo dzis fajne rabaty 20 % na rzeczy w C&A. Jest od gory do dołu ubrany. Az mi ulzylo tylko pupa mnie rozbolala.

Ide ululac starszaka mala juz gotowa do snu.

Która nastepna w kolejce ;) karelka jak u Ciebie?

Lux to goscia mialas fajnego dzia :D

Izulka zobacz jak fajnie dotrwalas do 37 tyg :)

Dziewczyny nie przejmujcie sie klotniami z mezami. Na końcówce ciazy chyba kazdej puszczają nerwy

km5s8u69dm9dsszh.png
a pije caly czas z cyca czy wiekszosc czasu se po prostu cmoka na uspokojenie?

Ja dziś faltstart zaliczyłam :( byłam pewna, że sączą się wody, pojechałam do szpitala do mojej położnej, sprawdziła, zbadała i nic :( szyjka daleko i na szybką akcję się nie zapowiada.

Smutno mi się zrobilo i się popłakałam... jeszcze byłam niemiła
dla męża, a on mi dał na otarcie smutków piękny album o którym kiedyś mu wspomniałam. Jak nie kochać. Zamówiłam sobie też 2 książki, pewnie przeczytam zanim zobaczymy syna... ech. Cièżko dziś.
Nie przejmuj sie i na Ciebie przyjdzie pora! Masz jeszcze troche czasu, pomysl sobie, ze malemu lepiej jest jeszcze w brzuszku, a jak bedzie gotowy to wyskoczy!
Majka tulam, obejrzyj coś żeby odgonić myśli

Anetka wypadzik zawsze poprawia samopoczucie.

Lux szał szok i w ogóle..

Klarolina dam ci radę. Nie przyspieszysz porodu ale możesz się odseparować od tej nerwówki. Jeśli czujesz że ci nerwy siadają to zrób sobie przerwę. . Przerwę od rodziny.. przerwę od telefonów.. przerwę nawet od forum fejsa i wieści od rozpakowanych. Bo dziewczyno popadniesz w depreche tym bardziej że pogoda nie sprzyja. Tulam i ciebie

Lenam ciebie też tulam. Ja wiem że już byście chciały bo kto by nie chciał ale to jest poza naszymi możliwościami. To nie jest nasza decyzja kiedy przychodzi się na świat. A przynajmniej nie powinna być (o ile nie oczywiście ma wskazań .. moim zdaniem)
♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡
Dzieki Eli, kochana jestes. W sumie wszystkie jestescie :* ale nienawidze w takiej atmosferze dnia konczyc....
yes :D szkoda, ze kawy nie wypili i nie posiedzieli dluzej, ale sam fakt mily nie powiem
Uu no to mialas niespodzianke konkretna, szok normalnie

W ogole mam glupie pytanie do wielorodek. Wiem, ze kazdy przypadek jest inny, ale to czuc pare dni wczesniej, ze juz cos sie dzieje i niedlugo nadejdzie porod czy raczej dlugo dlugo cisza i nagle ciach skurcze?

Jeszcze jakoś się trzymam... Czop zabarwiony krwią odchodzi i pojawiają się skurcze, ale póki co nieregularne... Czekamy już w gotowości :)
Oj niedługo już, niedługo :happy:

Dziewczyny, doświadczone mamy mówią, że jeszcze zatesknimy za czasem kiedy dzieci miałyśmy w brzuchach [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Moje doświadczenia w tej kwestii są ambiwalentne. Żal mi, bo to już ostatnia ciąża, ale już chcę mojego małego obok i mam dość dolegliwości ciążowych, choć trochę boję się nieprzespanych nocy :happy:

reklama
W ogole mam glupie pytanie do wielorodek. Wiem, ze kazdy przypadek jest inny, ale to czuc pare dni wczesniej, ze juz cos sie dzieje i niedlugo nadejdzie porod czy raczej dlugo dlugo cisza i nagle ciach skurcze?
Ja nic nie czułam. Nie miałam żadnych przepowiadających, rozwarcia, czopa, no nic. Tym bardziej nie miałam przeczucia, że to już.

Do góry