reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja miałam mieć cesarkę "na zimno" ale dziecko mi się pospieszyło. I dobrze, teraz chyba też będę czekać aż się akcja zacznie, chociaż mąż chciałby, żeby jednak jakiś termin zaklepać (na wszelki wypadek). I faktycznie po CC jest ból. Najgorsze jest pierwsze wstanie z łóżka, pierwszy spacer. Potem coraz lepiej. Ale pierwszej nocy bez ketonalu nie dałabym rady.

reklama
Rodzić chciałabym naturalnie, ale chcieć sobie mogę. Wszystko wyjdzie w praniu.

Moje szefostwo jest obrażone na mnie jakby ;) a kierowniczka wpadła na genialny pomysł, żebym wybrała urlop przed zwolnieniem?! Przecież mam umowę na stałe, więc mogę urlop wybrać kiedyś po powrocie. Nie podoba mi się to!

Moje szefostwo jest obrażone na mnie jakby ;) a kierowniczka wpadła na genialny pomysł, żebym wybrała urlop przed zwolnieniem?! Przecież mam umowę na stałe, więc mogę urlop wybrać kiedyś po powrocie. Nie podoba mi się to!
Moi też wpadli na taki pomysł.
Ale od wczoraj jestem na L4. Dostałam od mojej lekarki, która nie jest ginekologiem, bo wczoraj miałam dwie wizyty. Powiedziała żebym się nie wyglupiala tylko brała zwolnienie w mojej sytuacji.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

ale świństwo z tym urlopem...

ciekawa jestem jak u mnie będzie jak szefostwo się dowie...

Moi też wpadli na taki pomysł.
Ale od wczoraj jestem na L4. Dostałam od mojej lekarki, która nie jest ginekologiem, bo wczoraj miałam dwie wizyty. Powiedziała żebym się nie wyglupiala tylko brała zwolnienie w mojej sytuacji.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Otóż to, ja też zrobię taką niespodziankę :)

Ja się w ogole nie balam porodu . szłam do szpitala z super nastawieniem. Wątpię zeby była to kwestia psychiki badz nastawienia. Raczej farta.
Ja nie mówię, że to jest tylko kwestia nastawienia, tylko fart plus nastawienie. Na pewno jeśli coś jest nie tak (np. dziecko źle się ułożyło) to najlepsze nastawienie niewiele pomoże, ale jeśli jest dobrze, to dzięki nastawieniu może być lepiej. Ja będę się trzymać tego, że i ten poród będę miała lekki. Chciałabym teraz urodzić tak w 4 godziny :-p

Nie daj się szefostwu. Rób jak Tobie wygodnie.

Ja nie mówię, że to jest tylko kwestia nastawienia, tylko fart plus nastawienie. Na pewno jeśli coś jest nie tak (np. dziecko źle się ułożyło) to najlepsze nastawienie niewiele pomoże, ale jeśli jest dobrze, to dzięki nastawieniu może być lepiej. Ja będę się trzymać tego, że i ten poród będę miała lekki. Chciałabym teraz urodzić tak w 4 godziny :-p
idziesz na rekord :D

Antiope i na pewno tak urodzisz! Kciukam!

Ja urlop wybiorę po to żeby móc wczasy pod gruszą wykorzystać. W przyszłym roku mnie ominie/

Zamierzacie wykorzystać rok macierzyńskiego czy wracacie szybciej?

reklama
Antiope i na pewno tak urodzisz! Kciukam!

Ja urlop wybiorę po to żeby móc wczasy pod gruszą wykorzystać. W przyszłym roku mnie ominie/

Zamierzacie wykorzystać rok macierzyńskiego czy wracacie szybciej?

u mnie jeśli się da, to chciałabym wrócić do pracy po 6 miesiącach, z tym, że początkowo w opcji "home office" na 6 miesięcy. zobaczymy czy się da...ostatnio właśnie tak zrobiłam, że po 6 miesiącach pracowałam z domu a jak mały poszedł do żłobka to wróciłam do fabryki...

Do góry