reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Wieksza ulga jak dla mnie polewac zimna woda, nie mam kurcze termoforu... Ide zaraz pod prysznic

Dziekuje :*
Plastrow rozgrzewajacych sprobuj albo idz gdzies do fizjoterapeuty podobno oni maja takie plasterki dla sportowcow u nas to 30zl kosztuje a dziala cuda ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

bylismy po listy Tomka u jego mamusi i znow mu gadala, ze nie ma ze mna rodzic :wściekła/y: on ma to gdzies, ale ja mam ochote babe zamordowac :wściekła/y: myslicie, ze jak juz to zrobie i wytlumacze w sadzie, ze to byla koniecznosc to mnie uniewinni?
A cóż ona tak się upieprzyła tego porodu? Raz powiedziała swoje zdanie i wystarczy. Jak mnie tacy ludzie wnerwiają. :realmad:

ja juz zaczelam skupiac sie tylko na sobie, dzis znow tesciowa gadala, ze musi z tym bratem Tomka jechac do lekarza...kolejny raz odmowilam, ja nie bede naginac w 9 miesiacu po lekarzach o 7-ej rano....Tomek nawet nie komentowal widzac moja mine :D a ona mowi no racja, odpoczywaj....hahaha
Brawo, tak trzymać :happy:

Plastrow rozgrzewajacych sprobuj albo idz gdzies do fizjoterapeuty podobno oni maja takie plasterki dla sportowcow u nas to 30zl kosztuje a dziala cuda ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
Sama sie boje plastrow rozgrzewajacych, musialabym zapytac gina... Kur## cholernie boli, najgorzej ze co chwile trzeba wstac do toalety :( czytalam, ze to ucisk macicy, ciekawa jestem ile to trwa....

bylismy po listy Tomka u jego mamusi i znow mu gadala, ze nie ma ze mna rodzic :wściekła/y: on ma to gdzies, ale ja mam ochote babe zamordowac :wściekła/y: myslicie, ze jak juz to zrobie i wytlumacze w sadzie, ze to byla koniecznosc to mnie uniewinni?
A ja nie kumam po co ty tam ciagle jezdzisz [emoji23][emoji23][emoji23] szkoda twoich nerwow
Ja bym ja zlala juz dawno !

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Sama sie boje plastrow rozgrzewajacych, musialabym zapytac gina... Kur## cholernie boli, najgorzej ze co chwile trzeba wstac do toalety :( czytalam, ze to ucisk macicy, ciekawa jestem ile to trwa....
Polozna na szkole rodzenia mowila ze plastry mozna ;) ale zapytaj masz racje ja tez bym zapytala

Mi za to wraca bol zeba ... Masakra

thgfflw1k3inkyc3.png

Majka to nie sa plastry rozgrzewajace one się nazywaja tape (tejpy) mój mąż często przynosi z pracy ale to musi przykleić fizjoterapeuta w odpowiednim miejscu. To sa takie plastry które podtrzymuja miesnie jakby odciazajac bolace miejsce. Mój mąż zawsze mowil żebym mu tylko powiedziała jak będzie mnie bolało to mi przyniesie, Ale nie potrzebowalam. Jak bolaly mnie troche plecy to po prostu robił mi masaż, od czegoś mam tego masazyste w domu :)

Majka to nie sa plastry rozgrzewajace one się nazywaja tape (tejpy) mój mąż często przynosi z pracy ale to musi przykleić fizjoterapeuta w odpowiednim miejscu. To sa takie plastry które podtrzymuja miesnie jakby odciazajac bolace miejsce. Mój mąż zawsze mowil żebym mu tylko powiedziała jak będzie mnie bolało to mi przyniesie, Ale nie potrzebowalam. Jak bolaly mnie troche plecy to po prostu robił mi masaż, od czegoś mam tego masazyste w domu :)
Skoro to mozna w ciazy, to jeszcze z dzien dwa jak nie przejdzie to faktycznie sie przejde do fizjoterapeuty, na ten moment zazdroszcze profesji meza :)

reklama

Jeśli są elastyczne i w fajnych kolorach, podtrzymują mięśnie do odciążania stawów to są to wręcz kinesiotejpy ( jakkolwiek by się tego nie pisało;))
Tejpy to plastry które się nie rozciągają i służą np. Do stabilizacji skręconych stawów :))

Ale faktycznie robia od jakiś 4-5 lat furore w sporcie i zdecydowanie pomagają! Jak ktoś umiera z powodu bólu pleców to warto się wybrać na oklejanie, ale do kogoś kto się faktycznie zna.
Można je nawet kleić w celu usunięcia obrzęków. Wszystko zależy od umiejętności tego który okleja:)

a8doqqmz725nh9h0.png

Do góry