dziewczyny, wiem, że w ciąży nie można jeść surowego mięsa, ale mnie naszło dzisiaj.. cały dzień chodzi za mną kiełbasa, surowa! nie mogę przestać o tym myśleć, mimo, że nigdy nie byłam fanką takich rzeczy i o to moje pytanie, mogę, czy nie mogę? w sumie ginekolog mówiła, żeby nie jeść rzeczy z grilla, bo nie ma takiej temperatury jak przy obróbce w domu, ale nie wiem czy chodziło np. o karczek, czy o kiełbase też. W sumie wędliny się je...
reklama
Piotrowsqa
Zaciekawiona BB
Ja ostatnio robiłam bigos i podjadlam sobie trochę kiełbasy bo całkowicie zapomniałam o zakazie!
Antiope
Fanka BB :)
kleo, ale że jak surowa kiełbasa? za mną chodzi tatar, a to już jest poważny problem, bo tego to na pewno nie wolno. A poza tatarem to dziś mnie naszła straszna ochota na kwas chlebowy, ale mi się nie chce iść do sklepu. Nie mam też serca wysłać D. Może jutro będzie ładniejsza pogoda i nie będzie padać, to sobie kupię.
elifit
Moderatorka
To nie jest surowa biała kiełbasa jest surowa. Wędliny są po obróbce cieplnej. Tak mi się wydaje. ja normalnie jadłam kiełbasę.
dzięki za odpowiedźTo nie jest surowa biała kiełbasa jest surowa. Wędliny są po obróbce cieplnej. Tak mi się wydaje. ja normalnie jadłam kiełbasę.
elifit
Moderatorka
Oo jeszcze doczytałam. Nasze polskie swojskie kiełbasy wędzi się na gorąco także bakterie toxo wędzenie zabija. Smacznego więc
agnesis
Fanka BB :)
surowa, w sensie nie pieczona, nie grillowana, tylko taka np. podwawelska prosto ze sklepu
Moim zdaniem to nie jest surowe mięso. Prędzej jakieś długo dojrzewajace szynki wydaje mi się że uznaje się za surowe (?), no i właśnie biała kiełbasa, polska surowa...
reklama