reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Hehe mi mlecznie to chodziło o majtki i od zarąbania śluzu mlecznego w pochwie :p

Co do karmienia kp, zawsze mało miałam mleka a gruczołów w prawej piersi praktycznie nie mam, tylko 2 (miałam robione USG) więc nawet jakbym chciała to z prawej jest tyle co do wykarmienia 1 dniowego noworodka.
W prawej mam więcej gruczołów.
Bardzo chciałam karmić piersią, było ciężko. Na szczęście lewa pierś nie jest ani mniejsza, ani większą, ani bardziej wyciągnięta. Trochę da radę wykarmić.
Teraz jak wiem ile mam gruczołów to nie bede tak załamana, że mleka nie ma.
Mam nadzieję że przy tym dzieciaczku kp z lewej piersi będzie dłuższe.

Niektóre kobiety krzyczace, że "każda może wykarmić" powinny pieprznąć się w głowę suchą patelnią, bo jestem dowodem na to, ŻE SIĘ NIE DA.

Chyba że ktoś ma pomysł jak przeszczepić gruczoły mleczne? Hmmmm?

Zazdroszczę kobietom, które mogą karmić nawet rok. Nawet nie wiecie jakie z was szczęściaryyyyyyy
najlepszy tekst mojej chrzetnej (siostra mojej mamy) u nas zadna nie karmila, to genetyczne i ty nie pokarmisz, druga siostra mamy-ja na zniwa rodzilam, myslisz, ze mialam czas miec dziecko na cycku, zarcie musialam robic dla pracownikow na polu...ehh dobrze, ze moja bratowa karmi mlodsza cyckiem i powiedziala, ze nie pozwoli mi sie poddac, ze bedziemy walczyc, nawet jak bedzie bolec, oby udalo mi sie karmic cycem
zycze Ci Pati bys mogla choc tym jednym cycem karmic :*

reklama
jak u Was ze spaniem? u mnie tragedia, kolejna nocka z przerwami i tak leci, bo kilka nocek nie pospie i potem jestem tak wymeczona i senna, ze przychodzi noc, w ktora sie wyspie..i tak w kolko, maly nie lubi jak leze na boku, jedynie na wznak toleruje

Było idealnie :)
PicsArt_11-13-08.01.jpg

Załączniki

• PicsArt_11-13-08.01.jpg
    PicsArt_11-13-08.01.jpg
    103 KB · Wyświetleń: 285
Lola jak fajnie jestem na twojej liscie :)oby tak bylo jak pisalas. z tym zże mój Franio musi poczekac do tego 22. później już moze wychodzic kiedy chce.

A jak to jest z tym zapisaniem do przychodni ? Trzeba isc do przychodni przed porodem i zapisac czy w szpitalu sie podaje przychodnie która sie wybralo ?

Lola jak fajnie jestem na twojej liscie :)oby tak bylo jak pisalas. z tym zże mój Franio musi poczekac do tego 22. później już moze wychodzic kiedy chce.

A jak to jest z tym zapisaniem do przychodni ? Trzeba isc do przychodni przed porodem i zapisac czy w szpitalu sie podaje przychodnie która sie wybralo ?
mi mowiono, ze w szpitalu po porodzie szpital daje karte do wypelnienia i tam sie pisze do jakiego lekarza sie zglasza dziecko...ale tak jest tam gdzie bede rodzic, nie wiem jak w innych...moze kazdy szpital jakos robi to po swojemu

Z tym ze u moich rodzicow w osrodku żadnej poloznej nie ma. tam jest tylko lekarz rodzinny i dwie pielegniarki więc nic dziwnego że zapisuje Frania w przychodni u mojego meza. Chyba się tam wybiorę i zapytam jak to Bedzie wygladalo

Z tym ze u moich rodzicow w osrodku żadnej poloznej nie ma. tam jest tylko lekarz rodzinny i dwie pielegniarki więc nic dziwnego że zapisuje Frania w przychodni u mojego meza. Chyba się tam wybiorę i zapytam jak to Bedzie wygladalo
a nie masz w miescie rodzicow jeszcze przychodni poloznych srodowiskowych takich na okres ciazy? bo u mnie paradoks jest-mam tu taka przychodnie wlasnie z poloznymi, ale uwaga-one sa na okres ciazy a potem juz nie, potem daja z przychodni gdzie zapisze dziecko...nie czaje tego, no ale skoro tak tu maja no to co zrobie

no wlasnie, ja w srode mam usg i w razie gdyby okulista dala skierowanie na cc i ginka wypisze mi swoje to pytanie jak szpital to rozwiaze? termin z om 24-26 grudnia na karcie ciazy a 30 grudnia z usg...ginka sie upiera, ze wedlug usg, ale kuzwa dziecko nadrobilo i wyrownal sie z terminem z om
Liczy się termin z usg z 10-12 tygodnia :)
Wtedy termin ustalany jest na podstawie etapie rozwoju. Później każde dziecko inaczej się rozwija. Wg własnego tepa i nie jest to miarodajne.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry