Byłam wczoraj i dziś w naszym szpitalu. Wczoraj porozmawiać z położną, a dziś zbadać jeszcze raz teren Próbowałam się dowiedzieć czy można się zapisać na ktg na nfz ze skierowaniem, ale pani powiedziała, że niestety... trzeba przyjść, odsiedzieć swoje, czekać w kolejce czasami kilka godzin! Żarcik:/ Oczywiście zapisałam się prywatnie. W sumie z usg i ktg pójdzie 440zl na wizycie. Mam nadzieję, że to już będzie end.
reklama
Nonkatoja
Fanka BB :)
O matko to ile kosztuje ktg? Ja byłam w sobotę, żeby zrobić badania przed porodem i 300 poszło. Dziś też byłam, ale tylko żeby mocz powtórzyć, bo wyszły mi bakterie, ale wiedziałam, że źle pobrałam i powtarzałam przed wizytą. Generalnie w punkcie pobrań dziś gęsta atmosfera była.Byłam wczoraj i dziś w naszym szpitalu. Wczoraj porozmawiać z położną, a dziś zbadać jeszcze raz teren Próbowałam się dowiedzieć czy można się zapisać na ktg na nfz ze skierowaniem, ale pani powiedziała, że niestety... trzeba przyjść, odsiedzieć swoje, czekać w kolejce czasami kilka godzin! Żarcik:/ Oczywiście zapisałam się prywatnie. W sumie z usg i ktg pójdzie 440zl na wizycie. Mam nadzieję, że to już będzie end.
Jak widziałam się z położna to powiedziała, że w dniu terminu mam się zgłosić na ktg (tzn. mam do niej zadzwonić i mnie umówi), ale nic nie wspominała ile to będzie kosztować, a zazwyczaj mnie uprzedza, że coś jest płatne.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ktg kosztuje 50zl, ja muszę zrobić wcześniej z uwagi na cukrzycę - zalecenie mojej dok. W dniu porodu jak odbiorą nas położne nie będziemy już płaciły za ktg.O matko to ile kosztuje ktg? Ja byłam w sobotę, żeby zrobić badania przed porodem i 300 poszło. Dziś też byłam, ale tylko żeby mocz powtórzyć, bo wyszły mi bakterie, ale wiedziałam, że źle pobrałam i powtarzałam przed wizytą. Generalnie w punkcie pobrań dziś gęsta atmosfera była.
Jak widziałam się z położna to powiedziała, że w dniu terminu mam się zgłosić na ktg (tzn. mam do niej zadzwonić i mnie umówi), ale nic nie wspominała ile to będzie kosztować, a zazwyczaj mnie uprzedza, że coś jest płatne.
Straszne kolejki dziś w ip! Dziewczyna w rejestracji stwierdziła, że obłęd przed długim weekendem. Ja myślę, że zbliżająca się pełnia też swoje robi. Trzeba wytrzymać chociaż do 15go
Nonkatoja
O nie, nie ja od 14 listopada idę na zwolnienie, więc niech mój klusek da mamie trochę odpocząć. Poza tym 15- tego umówiłam się na ploty i kawę. Jeszcze do fryzjera nie zdążyłam iść. Aaa i jeszcze po drodze dentysta. No nie ma innej opcji. Po 25 listopada myślę, że znajdę chwilę czasu na poród[emoji23][emoji23][emoji23] Mam nadzieję, że mój syn też. [emoji6]Ktg kosztuje 50zl, ja muszę zrobić wcześniej z uwagi na cukrzycę - zalecenie mojej dok. W dniu porodu jak odbiorą nas położne nie będziemy już płaciły za ktg.
Straszne kolejki dziś w ip! Dziewczyna w rejestracji stwierdziła, że obłęd przed długim weekendem. Ja myślę, że zbliżająca się pełnia też swoje robi. Trzeba wytrzymać chociaż do 15go
Tuiles
O matko to ile kosztuje ktg? Ja byłam w sobotę, żeby zrobić badania przed porodem i 300 poszło. Dziś też byłam, ale tylko żeby mocz powtórzyć, bo wyszły mi bakterie, ale wiedziałam, że źle pobrałam i powtarzałam przed wizytą. Generalnie w punkcie pobrań dziś gęsta atmosfera była.
Też dzisiaj robiłam badania do porodu. 250 zł poooooszloooo! A za ktg place 40 zł, co razem z wizytą daje 200. Ale cennik lenam bije rekordy!
aneta_ck
Anio chyba Ty pytalas jak sie czuje. Ciagnie mnie po bokach tak jak by. Mala sie rusza czkawke ma regularnie plamienia nie ma. Czekam az sie coś rozkreci. Obserwuje caly czas.
Wlasnie jade po lekarstwa dla syna. Maz dopiero do domu wrocil a ja musze zaraz mlodemu dac antybiotyk a nie mam. Przytrzymali go dluzej 3 godz dzis prawie. Odwet za wczoraj?
Wlasnie jade po lekarstwa dla syna. Maz dopiero do domu wrocil a ja musze zaraz mlodemu dac antybiotyk a nie mam. Przytrzymali go dluzej 3 godz dzis prawie. Odwet za wczoraj?
Jadwiga orłowska
Z ta pełnia to katastrofa. Byłam na usg i teraz zdycham. Trochę się załamałam waga 2261g. I pani doktor nie chciała zmierzyć szyjki bo ciąża prawie donoszona i nie ma podstaw. Wysłała mnie na ktg i wyszły 2 skurcze wiec położna stwierdziła, ze musi sprawdzić szyjkę. Przestraszyła się, ze główka bardzo nisko, szyjka skrócona o otwarta na 1 palec. Po badaniu dopiero mi się zaczęły skurcze. Leżę po nospie. Nie zdziwiłabym się gdybym do nich w nocy wróciła. Muszę wytrwać min do niedzieli a tu ta cholerna PELNIA.
@Jadwiga orłowska trzymam kciuki, żeby pełnia nie przyspieszyła porodu. :* oszczędzajcie się.
Dziewczyny @Nonkatoja @Lenam z tego co pamiętam Wy macie swoje położne na żelaznej ? I chodzicie też prywatnie do tej przychodni przyszpitalnej ? Jak nazywają się Wasze połozne ?O nie, nie ja od 14 listopada idę na zwolnienie, więc niech mój klusek da mamie trochę odpocząć. Poza tym 15- tego umówiłam się na ploty i kawę. Jeszcze do fryzjera nie zdążyłam iść. Aaa i jeszcze po drodze dentysta. No nie ma innej opcji. Po 25 listopada myślę, że znajdę chwilę czasu na poród[emoji23][emoji23][emoji23] Mam nadzieję, że mój syn też. [emoji6]
reklama
Oj dziewczyny skonczylam pierwsza czesc praktyk. Uff, myślałam że tam urodze. Franio ewidentnie nie lubil tam chodzić.
Szykuje się do poloznej, ciekawa jestem tego spotkania.
Powiem wam, że czuje się jak na początku ciąży. Jak chodze do toalety to sprawdzam tylko czy mi czop nie odchodzi czy nie mam plamien.
3 listopada urodzila moja kuzynka, 39 lat dlugo nie mogli zajść w ciaze, pierwsze dziecko. O 6 byla e szpitalu o 10 już urodzila. Ehh zazdroszcze. A dzisiaj urodzila przez cc moja druga kuzynka więc zostalam ostatnia e rodzinie do rozpakowania.
Ale mam dzisiaj zgage, porzygam się zaraz
Szykuje się do poloznej, ciekawa jestem tego spotkania.
Powiem wam, że czuje się jak na początku ciąży. Jak chodze do toalety to sprawdzam tylko czy mi czop nie odchodzi czy nie mam plamien.
3 listopada urodzila moja kuzynka, 39 lat dlugo nie mogli zajść w ciaze, pierwsze dziecko. O 6 byla e szpitalu o 10 już urodzila. Ehh zazdroszcze. A dzisiaj urodzila przez cc moja druga kuzynka więc zostalam ostatnia e rodzinie do rozpakowania.
Ale mam dzisiaj zgage, porzygam się zaraz