reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Aneta, Iza: trzymajcie się tam dzielnie Dziewczyny!!!! Jesteście wielkie chociaż wyobrażam sobie, że i jednej i drugiej z Was już opadają ręce. Do tego jeszcze zapalenie ucha jest cholernie bolesne, więc Julek się nacierpi biedny ... Sciskam.

Lux: co do ostatniej grudniówki, to kapitan zawsze ostatni schodzi z pokładu![emoji14]
Odkąd nie pracuję dobra się strasznie skurczyła. Nie mam na nic czasu. Dobre jest twierdzenie, że im więcej masz obowiązków, tym więcej jestes w stanie zrobić. Ech...
No powaznie przez ten stres o maluszka juz bym wolala urodzic .. bylabym spokojniejsza jakby byl po tej stronie brzuszka.. jest duzy, doatalam sterydy, poradzilby sobie na pewno :) czekam na niego i mysle ze na dniach urodze bo mam okropne bole chwilami i dosc czeste skurcze, ale nieregularne jeszcze

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ach... u nas to ja jestem tą, która marzy o PS :D i zawsze sobie mówimy, że kiedyś wreszcie kupimy i będziemy wspólnie grywać wieczorami, ale wiecznie są inne, ważniejsze wydatki i nie wiem czy one się kiedyś skończą.
My mamy playke od 2 lat i powiem Ci szczerze ze na poczatku cos tam gralismy, ale od tamtej pory stoi i sie kurzy. Czasem mąż na chwile zagra ze szwagrem ale rzadko bo nigdy nie ma czasu

I 6 dni po moim [emoji23]

thgfflw1k3inkyc3.png
Teraz 14 listopada bedzie największy ksiezyc [emoji16]

Ach... u nas to ja jestem tą, która marzy o PS :D i zawsze sobie mówimy, że kiedyś wreszcie kupimy i będziemy wspólnie grywać wieczorami, ale wiecznie są inne, ważniejsze wydatki i nie wiem czy one się kiedyś skończą.

To my się już kilka razy przymierzaliśmy do XBOXa, głównie z powodu Kinecta bo grać w gry to jakoś oboje nie bardzo gramy, ale poskakać i rozruszać się byłoby fajnie. Asia podrośnie, jeszcze kilka lat i kupimy dla niej:)

Przepowiadacze mi sie zalaczyly ...

Kurcze fajny pomysl z tymi butami ;) my na mikolajki sobie dajemy symboliczne prezenty
Mysle co mlodej kupimy ale chyba klawiature do tableta a pod choinke nie mam pomyslu... Moze jakas fajna firmowa torbe sportowa ? Trenuje wiec by jej sie przydala ... Ona teraz w takim wieku ze nie wiadomo ni to nastolatka ni to dziecko...
Dla Emilki albo mr B albo zyrafa sophie ;) chyba ze wyskoczy przed mikolajkami ... Termin z om na 8 grudnia mamy
Dla lubego juz wiem co ale musze kase skombinowac :D bo ja mu zawsze drozszy prezent robie zeby nie kupowac dwoch beznadziejnych prezentow kupuje jeden drozszy bo zaraz w sylwestra ma urodziny ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

My na Mikołajki też symbolicznie, przeważnie coś słodkiego albo jakieś np pistacje ale niewiele mi to pomaga bo między Mikołajkami a świętami ma urodziny więc też mam problem:/ Do tego teraz nie wiem jak to logistycznie rozegrać kiedy już wymyślę i zamówię jakiś prezent. Mąż pracuje w domu więc marne szanse że zamówię kuriera a on go akurat nie spotka. Może trzeba będzie zaangażować jakąś osobę trzecią do odebrania prezenrtów dla męża.

Co prawda na święta nie jedziemy do mojej rodziny, więc prezenty dla dzieciaków z rodziny odpadają, ale rodzice i brat pewnie wpadną do nas w okolicy świąt, więc muszę coś wymyślić dla nich. Dla córeczek mam już przygotowaną listę prezentów (dla brzuszkowej Oli też myślę o Sophie), zostaje czekać tylko na dzień darmowej dostawy i zamówić:)

Edit: Jakby co to dzień darmowej dostawy jest 29 listopada więc z niektórymi zakupami warto się wstrzymać do tego dnia. Zawsze parę zł taniej, o ile przy okazji nie podniosą cen;)

duzo by pisac a nie chce dziewczynom ciagle watku zasmiecac swoimi problemami...widzisz, to wyglada tak, ze Rafal jest bardzo zzyty z matka i wystarczy, ze nie widzi jej godzine i wpada w szal i wszystko w mieszkaniu lata, szarpie innych, palce wykreca ludziom i inne cuda...kiedys kilka razy taki zaklad w miescie proponowal jej, ze beda go zabierac tam od 8-ej do 15-tej za darmo, jadlby tam i mial zajecie, ale ona sie nie zgodzila tlumaczac to tym, ze on ma juz swoje przyzwyczajenia itp....wiesz zycie z takim czlowiekiem jest trudne, bo on ma swoje zycie, wszystko jak w zegarku, jak sie tesciowa spozni 5 minut z obiadem to on zaczyna ją tam przestawiac i sie az siny robi z tej zlosci, jak przyjezdzamy to zabiera kawe, czajnik, cukier, zebysmy nic nie pili, wiesz my mu mu na to nie pozwalamy, zaraz go wyganiamy zeby w spokoju wypic kawe czy herbate, ale nawet jak sie jemu zrobi picie to wypije pare lykow p czym wyleje i zacznie sie czaic na nasze picie, zeby nam podpierdzielic i wylac, oczywiscie spijajac czesc....to trudne do wytlumaczenia dla kogos kto nie ma takiej osoby, ja juz przywyklam do niego bedac tyle lat z Tomkiem i wiem co on potrafi, i czasami az strach tam jechac bo on potrafi z nozem chodzic i wiele razy o malo do tragedii nie doszlo, cofa sie juz we wszystkim, je krem, lakier do wlosow, wode utleniona, proszek i inne cuda, tesciowa go pilnuje, no ale przeciez 24 godziny chodzic za nim nie bedzie...nocki tam to koszmar, bo on chodzi i zbiera szklanki po domu, potafi wyjac szklanke ze zlewu nieumyta i stac tak dlugo nad tesciowa czy szwagierka az mu ta szklanke zabiora i pojda umyc, nawet jesli to jest 4 w nocy, chodzi po glowach ich maca i po stopach po nocy...ale sie rozpisalam, sorki....tak wiec wracajac do tematu to mimo iz prosilismy tesciowa by go oddala do tego domu opieki to ona twierdzi, ze tego nie zrobi...
Lux, to brzmi jak scenariusz filmu grozy :o

reklama
Do góry